Leru Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 Witam! Jako ze moj ostatni WIP byl mala pomylka :P i ze mi nie za bardzo szlo postanowilem wziasc sie za cos co nie wymaga cwiczen (gdyz w tej dziedzinie mam juz ich troche za soba) i dlatego jest. Zawsze mnie fascynowaly takie ogromy a jak obejrzalem NGE po raz I to nie moglem sie oprzec fascynacji :D. I dlatego tematem tego WIPa jest: EVA - 01 z baaaaaaaaaardzo popularnego anime \"Neon Genesis Evangelion\". Jesli ktos to ogladal to pewnie wie o co chodzi, a jesli sa jeszcze wsrod Nas osoby ktore tego nie widzialy to radze sie zaopatrzyc w to dzielo i obejrzec ten majstersztyk :). Ponizej zamiaszczam obrazki orientacyjne (o co loto) a referencje zachowam dla siebie gdyz nie sa ladne :P. Postaram sie umieszczac jak najczesciej uaktualnienia gdyz mam taka ochote go robic ze SZOK :D. Pozdrawiam :P.
AravaL Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 To jest To ! Z niecierpliwoscia czekam na pierwsze rendery. Powodzenia. :]
Dexter32 Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 Mam nadzieje że ci wyjdzie . Czkeam na pierwsze renderki . Pozdrawiam
rdo Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 baaaaaaardzo popularnego?? ja nigdy o tym nie słyszał
kowalski Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 no cóż, rdo pozostaje w takim razie współczuć, ale przecież nie każdy musi lubieć i znać mangę, i anime co do samego WIPa to może jednak Leru byś powiedział skąd masz referki bo mnie to bardzo ciekawi, komiks?? przechwycone klatki z filmu?? plakat?? może figurka?? nic innego mi na razie do głowy nie przychodzi, podziel się wiedzą z innymi :)
shampan Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 wlasnie, moze ktos bedzie chcial zrobic inne evy :]
dzudzu Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 \"Neon Genesis Evangelion\" - widziałem to ... rozdmuchane i głupawe, czarodziejka z księzyca dla małych chopców; sam modelik jednak może być ciekawy ... do pracy!
Leru Napisano 7 Marzec 2004 Autor Napisano 7 Marzec 2004 :P wiec wujek Leru sie dzieli widza :D posciagne tapety z netu, artbook - groundwork of evangelion (1 i 2), przechwycone klatki, wszystko dopasowane, ciagle patrze wszedzie gdzie moge. W sumie to takie troche trudne bo w kazdej klatce moze byc inaczej i na na kazdej refce moze byc tez inaczej. Trzeba wiec troche tez tak inaczej patrzec na te refki ale jakos idzie powolutku. :) W sumie jeszcze jeden powod dla ktorego to robie to taki ze ta firma ktora stworzyla efekty do LOTR`a (WETA) robi teraz wlasnie efekty do filmu opartego na NGE. I chcialem zeby CG maniacy moze troche popatrzyli na to anime zanim zobacza film poniewaz film spartaczy te wspaniale istoty. W sieci juz sa dostepne szkice i jakies plany co do filmu i nazw :|. Polecam jeszcze raz kazdemu obejrzec to anime bo naprawde warto (nie zniechecajac sie po pierwszych powiedzmy 5 odcinkach). Ja pamietam obejrzalem tak 8 i troche mi sie nie podobalo. Przynajmniej nie do takiego stopnia jak wszyscy mowili. Ale pozniej obejrzalem 12 odcinek i pozniej juz wszystkie do konca w jednym ciagu bo tak mnie wciagnelo. Warto tez zaznaczyc ze nie jestem ani fanem ani maniakiem anime i wcale tego tak nie znam dobrze :). Po prostu obejrzalem to z rekomendacji kumpla (podobnie jak Cowboy Bebop).
darkelf Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 nie kazdy musi sie w tym obracac :D... ja np. nie przepadam za manga... a co do mroka(mroczny): przymiotnik mroczny od rzeczownika masowo uzywany do okreslenia istot, przemiotow, innych materialnych obiektow. Takie okreslenia najczesciej daje sie postaciom szyderczym, majacym zla slawe z powodu zawodu(skrytobojstwo, co gorsza, jawnobojstwo :) ), czesto nadawane osobistosciom o zlym charakterze - glowni \"zli\" we wszelakich dzielach literackich tudziez filmowych. Ostatnimi czasy modne rowniez w odniesieniu do postaci cichych, tylko z pozoru nieporadnych, a co najgorsza dziwnych. Zazwyczaj osobnik takowy okazuje sie straszliwa istota obdarzona nadludzka moca, rownie czesto posiada nadludzka szybkosc. Chec uzycia przymiotnika \"mroczny\" wzrasta wraz ze zmniejszaniem nasycenia kolorem(coraz ciemniejsze barwy, na czarnym konczac). Tak wiec, trudno nazwac mrocznym kogos, kto ubrany jest na zolto i rozowo. Przedmioty nazwane mrocznymi czesto sa przekombinowane, pelne niepotrzebbnych komponentow(dodatkowe zdobienia etc etc). Rownie waznym czynnikiem jest tu kolor(ostrza, raczki itd) - im ciemniejszy tym bardziej mroczniejszy. W przypadku postaci nieodlacznymi atrybutami okreslajacymi mrocznosc sa: sztylety, mroczne plaszcze(najlepiej zakrywajace glowe, lub odkrywajace tylko oczy swiecace w ciemnosci), cichy glos, najczesciej basowy, choc niekoniecznie, rowniez potega skryta badz jawna, nieznana przeszlosc, wielka wiedza, odkrywanie swoich umiejetnosci w najbardziej odpowiednim momencie przez co czesto nierozumiani. Postacie skrajnie niemroczne: kobieta w tawernie ubrana jak zwykla dziewka, normani obywatele. Najwiecej mrocznych postaci mozna spotkac w: ksiazkach SCI-FI i fantasy, w filmach \"o zabijaniu\"(zwykle glowni bohaterowie), westernach(nieznana przyszlosc, nieludzka szybkosc itd), a takze innych dziedzinach kultury. Ostatnimi czasy mrok stal sie bardzo popularny w grach RPG(role play game). Wcielamy sie tam w okreslone, wymyslonych przez siebie graczy. Zostalo udowodnione naukowo, iz najliczniejsza grupe stanowia osobnicy mroczni, lub posrednio mroczni. tak pokrotce wytlumaczylem chyba :).
Loozack Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 Leru, dla mnie też NGE to bóstwo, więc nie mogę się już doczekać updatów :D mam nadzieję, że zrobisz go lepiej niż DaKrunch na CGTalk (linka nie podam bo zaspany jestem :P), życzę powodzenia :) trzymaj się [piwo]
Leru Napisano 7 Marzec 2004 Autor Napisano 7 Marzec 2004 No kurde Loozack widzialem teraz tego EVANGELIONA w wykonaniu DaKrunch i nie wiem co powiedziec. Z jednej strony mi sie podoba ale z drugiej troche inaczej chce go zrobic wiec w skali 1-10 daje mu 5 :P. Oczywiscie postaram sie zrobic jak najlepiej bo mozna sie popiac przy tym modelu :D.
Loozack Napisano 8 Marzec 2004 Napisano 8 Marzec 2004 nooo stary, jak zrobisz go lepiej to jadę do Olsztyna i stawiam ci piffsko :D;) DAWAJ RENDERY BO NIE WYTRZYMAM !! :D:D:D P.S. a będzie Shinji w środku ?? :)
MareG Napisano 8 Marzec 2004 Napisano 8 Marzec 2004 jakie tam anime! EWA 1 to byla nazwa robota \"pomocy domowej\" zbudowanego przez pana Manca mieszkajacego przy ul. ALTERNATYWY 4 na warszawskim ursynowie [lol2]
Leru Napisano 8 Marzec 2004 Autor Napisano 8 Marzec 2004 Loozack - nie pije alkoholu ale tymbarka mozesz [lol2] [lol2] [lol2] a Shinji`ego nie bedzie niestety bo chce ta EVE zrobic fotoreal a nie cellshade a raczej Shinji powinien byc CS MareG - [lol2] LOL [lol2]
KAIN Napisano 8 Marzec 2004 Napisano 8 Marzec 2004 No no to lubie:) Wkońcu to nie samochód ^_^;) Czekam na rendery!!! pozdro KAIN
dr Ug Napisano 8 Marzec 2004 Napisano 8 Marzec 2004 Przestancie sobie urzadzac chata tylko do roboty. Leru: cala strona textu, a zero efektow Twojej pracy :P I nie mysl, ze tutaj juz nie wroce. Evangelion rzadzi! ;)
mort1 Napisano 8 Marzec 2004 Napisano 8 Marzec 2004 Łał w końcu coś z evy... Sam bym cosik zrobił, ale wątpię czy starczy umiejętności...:D Sczeże mam nadzieję, że Ci wyjdzie. Powodzenia!!! \"God\'s in his heaven all right\'s reserved\" :D:D
zombo master Napisano 8 Marzec 2004 Napisano 8 Marzec 2004 pomysł baerdzo dory. tylko zdało by się żebys zarzucił ajkieś rrenderki . no i oczywiście powodzenia.
Leru Napisano 9 Marzec 2004 Autor Napisano 9 Marzec 2004 DruG: spokojnie :D narazie nie bedzie duzo ale w piatek na 100% cos wrzuce. A co do tekstow to sie nimi poje bo daja mi ochote do pracy :P
Leru Napisano 14 Marzec 2004 Autor Napisano 14 Marzec 2004 Obiecalem wczoraj jest dzis. Jesli ktos probowal kiedys cos takiego to wie co to znaczy jesli nie to niech sprobuje :D. Duuuuuze klopoty sa z wyprowadzeniem samego ksztaltu ogolnego glowy :|. ale coz siedze i dziubie vertex po vertexie i jakos to idzie i tu zeby nie bylo ze sie obijam :P. Dalej robie i dzialam wiec nie jest to dzielo sztuki
empik Napisano 14 Marzec 2004 Napisano 14 Marzec 2004 fajny pomysl z tym robocikiem ciekawe co z tego bedzie pozdro
Gość bober Napisano 17 Marzec 2004 Napisano 17 Marzec 2004 EVA to nie robot. A jak Ci leru wyjdzie robot to będzie z Tobą źle, chyba nie chcesz być kolejnym dupkiem z WETA Design my ass. Czeka Cię ciężka praca i spora odpowiedzialność. Modelowanie EVY to jak interpretowanie Bibli (z tym, że NGE ma więcej wyznawców i jest ogólnie lepsze, no i ma równie zażartych fanów jak katolicyzm).
Loozack Napisano 18 Marzec 2004 Napisano 18 Marzec 2004 Leru, no co jest ?? zarzuć jakiś update :> [piwo] P.S. jak dla mnie to robotem w tym anime był Shinji :] ździebko dziwny człek :)
Leru Napisano 18 Marzec 2004 Autor Napisano 18 Marzec 2004 spokojnie narazie nic nie ma nowego :| Ale jak bedzie to wrzuce prosze sie nie martwic :)
Leru Napisano 20 Marzec 2004 Autor Napisano 20 Marzec 2004 dzis troche czasu znalazlem :P to posiedzialem nadal Wip (siatka)
Sharp Napisano 20 Marzec 2004 Napisano 20 Marzec 2004 no cos tam juz wiecej zaczyna sie rozwijac:) A tak pozatym, dzieki temu watkowi postanowilem sciagnac ta mange i jest naprawde swietna, wracaja dawne czasy Daimosa :]
darkelf Napisano 20 Marzec 2004 Napisano 20 Marzec 2004 hmm super rura ;D... roznic nie widze w stosunku do poprzedniego ;)
Leru Napisano 20 Marzec 2004 Autor Napisano 20 Marzec 2004 no cos Ty :D kurde to ja siedzie w pocie czola pracuje a ti nie widac roznicy ? zaraz znajde Twoja Dargors Lair i Ci pokaze roznice :D
Loozack Napisano 20 Marzec 2004 Napisano 20 Marzec 2004 no nie wiem... jakoś mi to dziwnie wygląda [hmmm] ale może dla tego, że jestem po [piwo] [lol2] trzym się [piwo]
mt Napisano 20 Marzec 2004 Napisano 20 Marzec 2004 hmm..wyglada fajnie, ale moim skromnym zdaniem eva byla ciut bardziej kanciasta.. zycze powodzenia w rozprawie z postacia biblijna;)
Leru Napisano 20 Marzec 2004 Autor Napisano 20 Marzec 2004 zgadza sie mt i bedzie kanciasta ale to z czasem. Juz sa pewnie zaczatki takiego stanu pod okiem
Frankot Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 Dobry pomyśł, dobry... ile to ma na razie poligonów, bo po tym renderingu wygląda mi na dużo... chyba, że to jakieś takie wygładzanie.
Gość bober Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 Ej... narazie, z tym renderem to się ta EVA nie różni wiele od całej reszty tych nudnych samochodów które tu koledzy chodują. Szczególnie z tą dziurą od chłodzenia mózgu czy czegoś tam :P Gładziutkie jak pupcia niemowlęcia a nie anioł w pancerzu.
Sharp Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 a nie myslales moze zeby wyrenderowac to ostatecznie w stylu kreskowkowym, zeby bardziej podchodzilo pod mange. Fajnie by było =) . Mental ray chyba ma taka opcje ale sa jeszcze napewno pluginy do tego
Leru Napisano 2 Maj 2004 Autor Napisano 2 Maj 2004 Oj dluuuuugi czas nic nie robilem z EVA-01 i daltego rownie dluuuuuuugi czas nie updateowalem. Ale oto jest maly update, troche teraz koslawo to wyglada bo to pewine jedno z ostatnich stadow przjsciowych tego co tu bedzie na koncu.
nuriel Napisano 2 Maj 2004 Napisano 2 Maj 2004 Leru: niniejszym mianuję cię honorowym członkiem \'NERV -Polska\' ^_-.
Rekomendowane odpowiedzi