Napisano 20 Styczeń 200916 l Witam serdecznie, zamieszczam zrobioną w Mayi animację postaci do fragmentu dzwięku z filmu - 'love actually'. Jestem ciekaw waszych opinii i proszę o krytyke. http://pl.youtube.com/watch?v=45yg4Wt3K9o
Napisano 20 Styczeń 200916 l Świetne! Bardzo fajny model, animacja i synchronizacja! Przypomina mi tego chłopca z "Piotrusia i Wilka". Jest bardzo dobrze IMO. Możesz napisać jak i w czym to robiłeś? Pozdrawiam
Napisano 20 Styczeń 200916 l w czym to robiłeś? zamieszczam zrobioną w Mayi animację postaci Dobre, dobre... synchro, ekspresja, płynność - wszystko na bardzo dobrym poziomie :D
Napisano 20 Styczeń 200916 l wyglada troche lalkowo moze to nawet na plus, strasznie wygina palce, ale bardzo fajne :) pozdrawiam
Napisano 20 Styczeń 200916 l Autor dla uściślenia - model i uvw's zrobiłem w maxie, a reszte (rigging, animacja) w maya 2008 pozdr. wyglada troche lalkowo moze to nawet na plus, strasznie wygina palce, ale bardzo fajne :) pozdrawiam wygna śmiało ciało i palce ;]. Fakt troche za bardzo galaretowate wrażenie robi.
Napisano 20 Styczeń 200916 l to szacun. Buzka morphing sam czy polaczony z bones ? Mi jakos zawsze brak czasu na rozkmine rigowania w mayce :) choc cos prostego pewnie bym stworzyl. Ta animka tak hobbystycznie ?
Napisano 20 Styczeń 200916 l Autor W sumie to jako zaliczenie przedmiotu FACIAL ANIMATION, ale studiuje swoje hobby. Wiec tak jakby hobbystycznie. Wiekszosc to morfy/blendshapes. Sa jeszcze clustery do efektu flashy eyes.Zrobilem kosci do odchylania wargi ale nie korzystalem zbytnio.
Napisano 20 Styczeń 200916 l animacja deczko przerysowana i zbytnio chaotyczna... jednak daje radę i jest mocno na +
Napisano 21 Styczeń 200916 l Bardzo fajna animacja. (tylko w 11 sekundzie - jego lewy bark tak jakoś plastycznie się wygina, i bardziej przypomina to "gąbczasty sweter" niż zamierzony efekt) - co gorsza rzuca się to w oczy przy pierwszym obejżeniu. pozdrawiam.
Napisano 7 Luty 200916 l Świetne :) Ja tylko od siebie dam taką małą rade: Pozwól samogłoskom dłużej otwierać się i zamykać, tak żeby poprzednia i następna zgłoska nachodziły jeszcze na morf samogłoski , bo wejścia i wyjścia z "o" "a" i "u" są bardzo ostre.
Napisano 10 Luty 200916 l ladnie ci to wyszlo:) gratuluje! brwi miejscami troszeczke za sztywne - za malo sie odgianaja w luk np. przy zlosci.