Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Świetne! Bardzo fajny model, animacja i synchronizacja! Przypomina mi tego chłopca z "Piotrusia i Wilka". Jest bardzo dobrze IMO. Możesz napisać jak i w czym to robiłeś?

Pozdrawiam

Napisano
w czym to robiłeś?

zamieszczam zrobioną w Mayi animację postaci

Dobre, dobre... synchro, ekspresja, płynność - wszystko na bardzo dobrym poziomie :D

Napisano
  • Autor

dla uściślenia - model i uvw's zrobiłem w maxie, a reszte (rigging, animacja) w maya 2008

pozdr.

wyglada troche lalkowo moze to nawet na plus, strasznie wygina palce, ale bardzo fajne :)

pozdrawiam

wygna śmiało ciało i palce ;].

Fakt troche za bardzo galaretowate wrażenie robi.

Napisano

to szacun. Buzka morphing sam czy polaczony z bones ? Mi jakos zawsze brak czasu na rozkmine rigowania w mayce :) choc cos prostego pewnie bym stworzyl. Ta animka tak hobbystycznie ?

Napisano
  • Autor

W sumie to jako zaliczenie przedmiotu FACIAL ANIMATION, ale studiuje swoje hobby. Wiec tak jakby hobbystycznie. Wiekszosc to morfy/blendshapes. Sa jeszcze clustery do efektu flashy eyes.Zrobilem kosci do odchylania wargi ale nie korzystalem zbytnio.

Napisano

animacja deczko przerysowana i zbytnio chaotyczna...

jednak daje radę i jest mocno na +

Napisano

Bardzo fajna animacja.

(tylko w 11 sekundzie - jego lewy bark tak jakoś plastycznie się wygina, i bardziej przypomina to "gąbczasty sweter" niż zamierzony efekt) - co gorsza rzuca się to w oczy przy pierwszym obejżeniu.

pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Wczesniej tego nie zauważyłem, ale teraz rzeczywiście uderza! :)

Napisano

Świetne :)

Ja tylko od siebie dam taką małą rade:

Pozwól samogłoskom dłużej otwierać się i zamykać, tak żeby poprzednia i następna zgłoska nachodziły jeszcze na morf samogłoski , bo wejścia i wyjścia z "o" "a" i "u" są bardzo ostre.

Napisano

ladnie ci to wyszlo:) gratuluje!

brwi miejscami troszeczke za sztywne - za malo sie odgianaja w luk np. przy zlosci.