empik Napisano 16 Marzec 2004 Napisano 16 Marzec 2004 dobre dobre tak trzymaj ale czesciej dawaj renderki!!!!
illy Napisano 16 Marzec 2004 Autor Napisano 16 Marzec 2004 hmmmm, studia, zycie prywatne,a po 2 godzinach w maxie mysle tylko zeby komputer wywalic, ;ladna pogoda, dajcie jakis rozsadny pomysl, na pewno beda nogi mikolaja, kolo plotu bedzie ogrodek, tabliczka kolo drzwi to bedzie soltys a pusta sciana po prawej stronie okna to bedzie niespodzianka (posmiejecie sie:D)
Batou Napisano 16 Marzec 2004 Napisano 16 Marzec 2004 To ma być zimowa scenka? Mam nadzieję że nie. Jeśli nie to koniecznie pobrudź tego mikołaja w kominie jakimiś liśćmi itp. Na nodze może mu np. siedzieć jakiś ptak. Śmiesznie to będzie wyglądało. Środek lata, zielona trawa, słoneczna pogoda i święty mikołaj w kominie :]. Proponowałby dać jeszcze jakiegoś dziadka, albo babcię w oknie z maksymalnie głupim wyrazem twarzy. Nie przeładuj tylko scenki bo może ona stracić na czytelności. Zapowiada się świetnie. Bardzo jestem ciekaw efektu końcowego.
KAIN Napisano 16 Marzec 2004 Napisano 16 Marzec 2004 Jak na razie to jest bdb!!!;) Zobaczymy na końcu:) pozdro KAIN
soshka.cg Napisano 16 Marzec 2004 Napisano 16 Marzec 2004 Hehee Batou ma rację i żeby jeszcze było dane widzowi do zrozumienia że ten Mikołaj się poprostu zakleszczył i od zeszłej zimy tam siedzi :D :D :D Oczywiście zrobisz jak sobie wymyśliłeś ale to fajny pomysł :) Jak narazie jest ok
illy Napisano 16 Marzec 2004 Autor Napisano 16 Marzec 2004 Wlasnie mialem opory co do mikolaja bo sniegu nie chcialem ale sebfx to rozwiazal, w oknie niestety nikogo nie bedzie:D
MrRychu Napisano 16 Marzec 2004 Napisano 16 Marzec 2004 Ja tylko ewentualnie bym się doczepił tej studni:D Wg mnie ten cały uchwyt z tym hmm... wybieraczem powinien być odsunięty lekko jeszcze w lewo (i większe), aczkoliwiek niekoniecznie:D Porpostu wydaje mi się, że w normalnych warunkach mogło by być trudne wybieranie wody z tej akurat studni no chyba że woda jest do samej góry prawie to spoko:D Nie no co ja się czepiam:) Pracka mi się podoba czekam na więcej:P Co mikołaja to rzeczywiście fajny pomysł z ptakiem:P może bocianie gniazdo z wystającą nogą mikołaja na środku:D Pozdrawiam czekam na więcej. Gdynia górą!:P
protzent Napisano 16 Marzec 2004 Napisano 16 Marzec 2004 hmm uchwyt zwany zurawiem, ;) tez mi sie wydaje nieco krotki , ale sadzac po ogole to tylko moze taka atrapa dla turystow, wiec funkcjoonalna nie musi byc wystarczy ze gospodaz ma za sotdola kranik i woda ciurkiem leci, ubolewam ze przee wstapieniem do UE nie zobaczymy chyba juz konca tej pracki bo przynajmniej zad by mial jakis dokument na temat stanu polskiego rolnictwa i wiedzial by o jakiej wielkosci dadtki ma walczyc :)
Toudajew Napisano 16 Marzec 2004 Napisano 16 Marzec 2004 Fajna scenka, staraj sie uzywac wiecej chamfera :D bo krawedzie sa bardzo ostre :D Jak na razie jest git :D Czekam na dalsze updejty [piwo] Pozdrawiam :D
illy Napisano 16 Marzec 2004 Autor Napisano 16 Marzec 2004 Mr. Rychu: nigdy nie widzialem takiego czegos jak zuraw na oczy, dlatego nie wiem gdzie tego szukac, tez mi cos nie pasuje, moze tam lina powinna byc zamiast deski. Gdynia rocks:D Rafal: do przemyslenia, ale bardziej rysunkowa:D Toudajew: ale to pozniej
kx Napisano 16 Marzec 2004 Napisano 16 Marzec 2004 renifery poszly na piwo :p zrob tam jakiegos bobra :)
MrRychu Napisano 17 Marzec 2004 Napisano 17 Marzec 2004 No świetnie:)) Jak dla mnie bomba:) Skilo. Heh ja widziałem na oczy ale w dzieciństwie i niezabardzo pamiętam... Mówię tyle ile pamiętam:D Pozdrawiam
illy Napisano 17 Marzec 2004 Autor Napisano 17 Marzec 2004 ma ktos jakis wyglad tego zurawia albo chociaz potrafi narysowac, wezcie dajcie znac bo za chiny nie wiem jak cos takiego zbudowac, co powiecie o saniech, ?!/
empik Napisano 17 Marzec 2004 Napisano 17 Marzec 2004 A jedna ten temat nie umarl dobrze ci idzie ale po 1:gdzie sa renifery 2:gdzie kot co dostal z cegly 3:zrob krowe
Batou Napisano 17 Marzec 2004 Napisano 17 Marzec 2004 Nie za bardzo mi się podoba. Po co dałeś sanie? Są zupełnie niepotrzebne, a już na pewno na dachu. Ludzie ze wsi są praktyczni także ściągnęli by sanie z dachu (zabrali by mikołajowi kalosze) i przerobili je albo na wóz ciągnięty przez jakiegoś zdezelowanego ursusa, albo na koryto dla świń. Komin jest dziwnie rozepchany. Miało być kreskówkowo a wyszedł bug. Popracowałbym jeszcze nad mikołajem.
ARCTIC Napisano 17 Marzec 2004 Napisano 17 Marzec 2004 Zgadzam się z opinią Batou... sanie są tu wogóle nie potrzebne... powiększ jeszcze tą \"przeciwwagę\" na tym ramieniu przy studni... PozdR
MrRychu Napisano 17 Marzec 2004 Napisano 17 Marzec 2004 Faktycznie, sanie przerobione na korytko dla świń to fajny pomysł jestem za:)
illy Napisano 18 Marzec 2004 Autor Napisano 18 Marzec 2004 nie korytko mam inne w koncepcji komina nie rozumiem (co jak i czemu) sanie wywale zuraw od nowa:D
kx Napisano 20 Marzec 2004 Napisano 20 Marzec 2004 a te sanie to extrude?? :) lubie pracki cartoon\'owe
illy Napisano 20 Marzec 2004 Autor Napisano 20 Marzec 2004 chwilowo ciezka sytuacja, poszukiwanie samochodu, ale bedzie juz niedlugo... btw: szukam takiego zurawia
chveti Napisano 20 Marzec 2004 Napisano 20 Marzec 2004 spoko wiocha:D widzialem to w górach o ile sie nie myle to taka pompa co jak sie macha w góre i w dół to toda scieka:
Frankot Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 [wow] Niezłe, kapitalne było by gdybyś przed chatą dorobił jakiegoś stereotypowego młotowatego wieśniaka, takiego co to tylko na siłkę chodzi. Wtedy to była by jakąś satyra albo cóś... [cfaniak] Pracka miała by bardzo komiczny klimat... 3maj się.
illy Napisano 21 Marzec 2004 Autor Napisano 21 Marzec 2004 ale jeszcze tego nie umiem robic jak znajde czas to cos wyskrobie, ma ktos printy postaci?
chveti Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 no to zrob cos innego , gdybym miał pomysła to bycm ci nrysował printy;)
RAsputin Napisano 22 Marzec 2004 Napisano 22 Marzec 2004 Zuraw: http://home.arcor.de/dieterkalka/portalpolen/biesz/fotos/zuraw.jpg http://www.bieszczady-s.fr.pl/tarnica-pliki/zuraw.jpg Na renderze on jest zdecydowanie za maly :)
chveti Napisano 22 Marzec 2004 Napisano 22 Marzec 2004 no to jak są zdjęcia to sie nie obijać , do roboty! ;)
empik Napisano 22 Marzec 2004 Napisano 22 Marzec 2004 dawaj zurawia i pompe:P do roboty bo cos te renderki nie za czesto
illy Napisano 23 Marzec 2004 Autor Napisano 23 Marzec 2004 Wlasnie jak wywalilem zurawia to wy go chcecie znowu, dobra chwilowo jest pompa i drzewa, znalazla sie tez linka do suszenia... aha no i buda, to jest jedyna rzecz jaka mi wyszla taka jaka chcialem zeby byla :D
kulexy Napisano 23 Marzec 2004 Napisano 23 Marzec 2004 nieno Skilo==> bardzo fajnie... spoko wyglada - podobaja mi sie drzewa... zrob kilka kaczek i kur i jakis traktor :P fajnie by wygladalo... a tak to zrob laweczke pod okienkiem, zazwyczaj tak w takich chacjendach jest... i siedzi na niej jakis starszy Pan lub Kobieta :D
illy Napisano 23 Marzec 2004 Autor Napisano 23 Marzec 2004 bosz jeszcze starszego pana modelowac?!?!! wy mnie przeceniacie, ehhh postaram sie ale nie obiecuje rendera teraz szybko btw: jak ukryc we viewporci niektore elementy bo mimulic zaczyna heheh??
Gość ofcable Napisano 23 Marzec 2004 Napisano 23 Marzec 2004 dlamnie by sie przydał krzaczek ganji[lol2] [ganja]
empik Napisano 23 Marzec 2004 Napisano 23 Marzec 2004 no teraz to to wyglada ale ta pompa troche za gruuuuuuba:D
illy Napisano 23 Marzec 2004 Autor Napisano 23 Marzec 2004 wlasnie zauwazylem ze anteny juz nie widac
WIERZBA Napisano 23 Marzec 2004 Napisano 23 Marzec 2004 Ładnie , Ładnie , ale pies ma dziurawą budę :)
Loozack Napisano 23 Marzec 2004 Napisano 23 Marzec 2004 Originally posted by Skilo (...) btw: jak ukryc we viewporci niektore elementy bo mimulic zaczyna heheh?? klikasz prawym przyciskiem mychy na zaznaczonym obiekcie i wybierasz HIDE :> [piwo]
Master Kiełbaster Napisano 23 Marzec 2004 Napisano 23 Marzec 2004 Nie bedzie :) A ta koszula to za dużo krochmalu ma :D Dosć sztywna jest :P
Loozack Napisano 23 Marzec 2004 Napisano 23 Marzec 2004 Originally posted by Skilo ale bedzie sie renderowac?! będzie, gdy w opcjach renderingu zaznaczysz Render Hidden :) pracuj, pracuj :D [piwo]
Toudajew Napisano 23 Marzec 2004 Napisano 23 Marzec 2004 nie podobaja mi sie jedynie te nogi wystajace z komina
Rekomendowane odpowiedzi