Napisano 16 Marzec 200421 l Autor hmmmm, studia, zycie prywatne,a po 2 godzinach w maxie mysle tylko zeby komputer wywalic, ;ladna pogoda, dajcie jakis rozsadny pomysl, na pewno beda nogi mikolaja, kolo plotu bedzie ogrodek, tabliczka kolo drzwi to bedzie soltys a pusta sciana po prawej stronie okna to bedzie niespodzianka (posmiejecie sie:D)
Napisano 16 Marzec 200421 l To ma być zimowa scenka? Mam nadzieję że nie. Jeśli nie to koniecznie pobrudź tego mikołaja w kominie jakimiś liśćmi itp. Na nodze może mu np. siedzieć jakiś ptak. Śmiesznie to będzie wyglądało. Środek lata, zielona trawa, słoneczna pogoda i święty mikołaj w kominie :]. Proponowałby dać jeszcze jakiegoś dziadka, albo babcię w oknie z maksymalnie głupim wyrazem twarzy. Nie przeładuj tylko scenki bo może ona stracić na czytelności. Zapowiada się świetnie. Bardzo jestem ciekaw efektu końcowego.
Napisano 16 Marzec 200421 l Hehee Batou ma rację i żeby jeszcze było dane widzowi do zrozumienia że ten Mikołaj się poprostu zakleszczył i od zeszłej zimy tam siedzi :D :D :D Oczywiście zrobisz jak sobie wymyśliłeś ale to fajny pomysł :) Jak narazie jest ok
Napisano 16 Marzec 200421 l Autor Wlasnie mialem opory co do mikolaja bo sniegu nie chcialem ale sebfx to rozwiazal, w oknie niestety nikogo nie bedzie:D
Napisano 16 Marzec 200421 l Ja tylko ewentualnie bym się doczepił tej studni:D Wg mnie ten cały uchwyt z tym hmm... wybieraczem powinien być odsunięty lekko jeszcze w lewo (i większe), aczkoliwiek niekoniecznie:D Porpostu wydaje mi się, że w normalnych warunkach mogło by być trudne wybieranie wody z tej akurat studni no chyba że woda jest do samej góry prawie to spoko:D Nie no co ja się czepiam:) Pracka mi się podoba czekam na więcej:P Co mikołaja to rzeczywiście fajny pomysł z ptakiem:P może bocianie gniazdo z wystającą nogą mikołaja na środku:D Pozdrawiam czekam na więcej. Gdynia górą!:P
Napisano 16 Marzec 200421 l hmm uchwyt zwany zurawiem, ;) tez mi sie wydaje nieco krotki , ale sadzac po ogole to tylko moze taka atrapa dla turystow, wiec funkcjoonalna nie musi byc wystarczy ze gospodaz ma za sotdola kranik i woda ciurkiem leci, ubolewam ze przee wstapieniem do UE nie zobaczymy chyba juz konca tej pracki bo przynajmniej zad by mial jakis dokument na temat stanu polskiego rolnictwa i wiedzial by o jakiej wielkosci dadtki ma walczyc :)
Napisano 16 Marzec 200421 l Fajna scenka, staraj sie uzywac wiecej chamfera :D bo krawedzie sa bardzo ostre :D Jak na razie jest git :D Czekam na dalsze updejty [piwo] Pozdrawiam :D
Napisano 16 Marzec 200421 l Autor Mr. Rychu: nigdy nie widzialem takiego czegos jak zuraw na oczy, dlatego nie wiem gdzie tego szukac, tez mi cos nie pasuje, moze tam lina powinna byc zamiast deski. Gdynia rocks:D Rafal: do przemyslenia, ale bardziej rysunkowa:D Toudajew: ale to pozniej
Napisano 17 Marzec 200421 l No świetnie:)) Jak dla mnie bomba:) Skilo. Heh ja widziałem na oczy ale w dzieciństwie i niezabardzo pamiętam... Mówię tyle ile pamiętam:D Pozdrawiam
Napisano 17 Marzec 200421 l Autor ma ktos jakis wyglad tego zurawia albo chociaz potrafi narysowac, wezcie dajcie znac bo za chiny nie wiem jak cos takiego zbudowac, co powiecie o saniech, ?!/
Napisano 17 Marzec 200421 l A jedna ten temat nie umarl dobrze ci idzie ale po 1:gdzie sa renifery 2:gdzie kot co dostal z cegly 3:zrob krowe
Napisano 17 Marzec 200421 l Nie za bardzo mi się podoba. Po co dałeś sanie? Są zupełnie niepotrzebne, a już na pewno na dachu. Ludzie ze wsi są praktyczni także ściągnęli by sanie z dachu (zabrali by mikołajowi kalosze) i przerobili je albo na wóz ciągnięty przez jakiegoś zdezelowanego ursusa, albo na koryto dla świń. Komin jest dziwnie rozepchany. Miało być kreskówkowo a wyszedł bug. Popracowałbym jeszcze nad mikołajem.
Napisano 17 Marzec 200421 l Zgadzam się z opinią Batou... sanie są tu wogóle nie potrzebne... powiększ jeszcze tą \"przeciwwagę\" na tym ramieniu przy studni... PozdR
Napisano 17 Marzec 200421 l Faktycznie, sanie przerobione na korytko dla świń to fajny pomysł jestem za:)
Napisano 18 Marzec 200421 l Autor nie korytko mam inne w koncepcji komina nie rozumiem (co jak i czemu) sanie wywale zuraw od nowa:D
Napisano 20 Marzec 200421 l Autor chwilowo ciezka sytuacja, poszukiwanie samochodu, ale bedzie juz niedlugo... btw: szukam takiego zurawia
Napisano 20 Marzec 200421 l spoko wiocha:D widzialem to w górach o ile sie nie myle to taka pompa co jak sie macha w góre i w dół to toda scieka:
Napisano 21 Marzec 200421 l [wow] Niezłe, kapitalne było by gdybyś przed chatą dorobił jakiegoś stereotypowego młotowatego wieśniaka, takiego co to tylko na siłkę chodzi. Wtedy to była by jakąś satyra albo cóś... [cfaniak] Pracka miała by bardzo komiczny klimat... 3maj się.
Napisano 21 Marzec 200421 l Autor ale jeszcze tego nie umiem robic jak znajde czas to cos wyskrobie, ma ktos printy postaci?
Napisano 22 Marzec 200421 l Zuraw: http://home.arcor.de/dieterkalka/portalpolen/biesz/fotos/zuraw.jpg http://www.bieszczady-s.fr.pl/tarnica-pliki/zuraw.jpg Na renderze on jest zdecydowanie za maly :)
Napisano 23 Marzec 200421 l Autor Wlasnie jak wywalilem zurawia to wy go chcecie znowu, dobra chwilowo jest pompa i drzewa, znalazla sie tez linka do suszenia... aha no i buda, to jest jedyna rzecz jaka mi wyszla taka jaka chcialem zeby byla :D
Napisano 23 Marzec 200421 l nieno Skilo==> bardzo fajnie... spoko wyglada - podobaja mi sie drzewa... zrob kilka kaczek i kur i jakis traktor :P fajnie by wygladalo... a tak to zrob laweczke pod okienkiem, zazwyczaj tak w takich chacjendach jest... i siedzi na niej jakis starszy Pan lub Kobieta :D
Napisano 23 Marzec 200421 l Autor bosz jeszcze starszego pana modelowac?!?!! wy mnie przeceniacie, ehhh postaram sie ale nie obiecuje rendera teraz szybko btw: jak ukryc we viewporci niektore elementy bo mimulic zaczyna heheh??
Napisano 23 Marzec 200421 l Cytat Originally posted by Skilo (...) btw: jak ukryc we viewporci niektore elementy bo mimulic zaczyna heheh?? klikasz prawym przyciskiem mychy na zaznaczonym obiekcie i wybierasz HIDE :> [piwo]
Napisano 23 Marzec 200421 l Nie bedzie :) A ta koszula to za dużo krochmalu ma :D Dosć sztywna jest :P
Napisano 23 Marzec 200421 l Cytat Originally posted by Skilo ale bedzie sie renderowac?! będzie, gdy w opcjach renderingu zaznaczysz Render Hidden :) pracuj, pracuj :D [piwo]