Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 191
  • Wyświetleń 15,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

hmmmm, studia, zycie prywatne,a po 2 godzinach w maxie mysle tylko zeby komputer wywalic, ;ladna pogoda, dajcie jakis rozsadny pomysl, na pewno beda nogi mikolaja, kolo plotu bedzie ogrodek, tabliczka kolo drzwi to bedzie soltys a pusta sciana po prawej stronie okna to bedzie niespodzianka (posmiejecie sie:D)

Napisano

To ma być zimowa scenka? Mam nadzieję że nie. Jeśli nie to koniecznie pobrudź tego mikołaja w kominie jakimiś liśćmi itp. Na nodze może mu np. siedzieć jakiś ptak. Śmiesznie to będzie wyglądało. Środek lata, zielona trawa, słoneczna pogoda i święty mikołaj w kominie :].

Proponowałby dać jeszcze jakiegoś dziadka, albo babcię w oknie z maksymalnie głupim wyrazem twarzy.

Nie przeładuj tylko scenki bo może ona stracić na czytelności.

Zapowiada się świetnie. Bardzo jestem ciekaw efektu końcowego.

Napisano

Jak na razie to jest bdb!!!;)

Zobaczymy na końcu:)

pozdro

KAIN

Napisano

Hehee Batou ma rację i żeby jeszcze było dane widzowi do zrozumienia że ten Mikołaj się poprostu zakleszczył i od zeszłej zimy tam siedzi :D :D :D

Oczywiście zrobisz jak sobie wymyśliłeś ale to fajny pomysł :) Jak narazie jest ok

Napisano
  • Autor

Wlasnie mialem opory co do mikolaja bo sniegu nie chcialem ale sebfx to rozwiazal, w oknie niestety nikogo nie bedzie:D

Napisano

Ja tylko ewentualnie bym się doczepił tej studni:D Wg mnie ten cały uchwyt z tym hmm... wybieraczem powinien być odsunięty lekko jeszcze w lewo (i większe), aczkoliwiek niekoniecznie:D Porpostu wydaje mi się, że w normalnych warunkach mogło by być trudne wybieranie wody z tej akurat studni no chyba że woda jest do samej góry prawie to spoko:D

Nie no co ja się czepiam:) Pracka mi się podoba czekam na więcej:P Co mikołaja to rzeczywiście fajny pomysł z ptakiem:P może bocianie gniazdo z wystającą nogą mikołaja na środku:D Pozdrawiam czekam na więcej. Gdynia górą!:P

Napisano

hmm uchwyt zwany zurawiem, ;) tez mi sie wydaje nieco krotki , ale sadzac po ogole to tylko moze taka atrapa dla turystow, wiec funkcjoonalna nie musi byc wystarczy ze gospodaz ma za sotdola kranik i woda ciurkiem leci,

ubolewam ze przee wstapieniem do UE nie zobaczymy chyba juz konca tej pracki bo przynajmniej zad by mial jakis dokument na temat stanu polskiego rolnictwa i wiedzial by o jakiej wielkosci dadtki ma walczyc

:)

Napisano

Fajna scenka, staraj sie uzywac wiecej chamfera :D bo krawedzie sa bardzo ostre :D Jak na razie jest git :D Czekam na dalsze updejty [piwo]

Pozdrawiam :D

Napisano
  • Autor

Mr. Rychu: nigdy nie widzialem takiego czegos jak zuraw na oczy, dlatego nie wiem gdzie tego szukac, tez mi cos nie pasuje, moze tam lina powinna byc zamiast deski. Gdynia rocks:D

Rafal: do przemyslenia, ale bardziej rysunkowa:D

Toudajew: ale to pozniej

Napisano

renifery poszly na piwo :p zrob tam jakiegos bobra :)

Napisano

No świetnie:)) Jak dla mnie bomba:) Skilo. Heh ja widziałem na oczy ale w dzieciństwie i niezabardzo pamiętam... Mówię tyle ile pamiętam:D

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

ma ktos jakis wyglad tego zurawia albo chociaz potrafi narysowac, wezcie dajcie znac bo za chiny nie wiem jak cos takiego zbudowac, co powiecie o saniech, ?!/

Napisano

A jedna ten temat nie umarl

dobrze ci idzie ale

po

1:gdzie sa renifery

2:gdzie kot co dostal z cegly

3:zrob krowe

Napisano

Nie za bardzo mi się podoba.

Po co dałeś sanie? Są zupełnie niepotrzebne, a już na pewno na dachu. Ludzie ze wsi są praktyczni także ściągnęli by sanie z dachu (zabrali by mikołajowi kalosze) i przerobili je albo na wóz ciągnięty przez jakiegoś zdezelowanego ursusa, albo na koryto dla świń.

Komin jest dziwnie rozepchany. Miało być kreskówkowo a wyszedł bug. Popracowałbym jeszcze nad mikołajem.

Napisano

Zgadzam się z opinią Batou... sanie są tu wogóle nie potrzebne... powiększ jeszcze tą \"przeciwwagę\" na tym ramieniu przy studni...

PozdR

Napisano
  • Autor

nie korytko mam inne w koncepcji

komina nie rozumiem (co jak i czemu)

sanie wywale

zuraw od nowa:D

Napisano

a te sanie to extrude?? :) lubie pracki cartoon\'owe

Napisano
  • Autor

chwilowo ciezka sytuacja, poszukiwanie samochodu, ale bedzie juz niedlugo... btw: szukam takiego zurawia

Napisano

spoko wiocha:D

widzialem to w górach o ile sie nie myle to taka pompa co jak sie macha w góre i w dół to toda scieka:

Napisano

[wow] Niezłe, kapitalne było by gdybyś przed chatą dorobił jakiegoś stereotypowego młotowatego wieśniaka, takiego co to tylko na siłkę chodzi. Wtedy to była by jakąś satyra albo cóś... [cfaniak]

Pracka miała by bardzo komiczny klimat...

3maj się.

Napisano
  • Autor

ale jeszcze tego nie umiem robic

jak znajde czas to cos wyskrobie, ma ktos printy postaci?

Napisano
  • Autor

Wlasnie jak wywalilem zurawia to wy go chcecie znowu, dobra chwilowo jest pompa i drzewa, znalazla sie tez linka do suszenia...

aha no i buda, to jest jedyna rzecz jaka mi wyszla taka jaka chcialem zeby byla :D

Napisano

nieno Skilo==> bardzo fajnie... spoko wyglada - podobaja mi sie drzewa... zrob kilka kaczek i kur i jakis traktor :P fajnie by wygladalo... a tak to zrob laweczke pod okienkiem, zazwyczaj tak w takich chacjendach jest... i siedzi na niej jakis starszy Pan lub Kobieta :D

Napisano
  • Autor

bosz jeszcze starszego pana modelowac?!?!!

wy mnie przeceniacie, ehhh postaram sie ale nie obiecuje rendera teraz szybko

btw: jak ukryc we viewporci niektore elementy bo mimulic zaczyna heheh??

Napisano

dlamnie by sie przydał krzaczek ganji[lol2] [ganja]

Napisano
  Cytat
Originally posted by Skilo

(...) btw: jak ukryc we viewporci niektore elementy bo mimulic zaczyna heheh??

klikasz prawym przyciskiem mychy na zaznaczonym obiekcie i wybierasz HIDE :>

[piwo]

Napisano
  Cytat
Originally posted by Skilo

ale bedzie sie renderowac?!

będzie, gdy w opcjach renderingu zaznaczysz Render Hidden :)

pracuj, pracuj :D

[piwo]