Napisano 18 Luty 200916 l Jakiś czas temu odgrażałem się w renderach testowych, że pokażę projekt z kończącego się właśnie semestru. Zgodnie z zapowiedzią - rzucam na pożarcie :) Tematem projektu był niewielki ośrodek rekreacyjny w Gdyni Orłowie, przy samym molo. Główną atrakcją obiektu jest zielony dach, który wg wszelkich znaków na niebie i na ziemi jest wystarczająco wysoki, aby można było obserwować morze z nieco innej niż plażowa perspektywy. Obrazki:
Napisano 18 Luty 200916 l Bardzo ładne. Szkoda, że na planszach nie widać idei, tzn. tego widoku. Jedno pytanie, morze w Polce jest na PN, dlaczego budynek kieruje się na PN-WSCH? Edytowane 18 Luty 200916 l przez peter_muler
Napisano 19 Luty 200916 l Autor Dzięki za posty:) peter_muler - też mi brakuje takiego widoku, jednak z kilku powodów nie udało mi się go wykonać. A kierunek taki, a nie inny, ponieważ linia brzegowa w tym miejscu jest praktycznie na osi N-S. Widać to na mapce, którą podlinkowałem w pierwszym poscie:) Zbychowaty - dzięki;) Światło to sun&sky vrayowy, color mapping o ile dobrze pamiętam to reinhard pionix - thx:) chudy - długo, bardzo długo :) Większy render szedł w rozdzielczości 5000x2500 i "dochodził" prawie 40 godzin na q6600 i 8 GB ramu.
Napisano 19 Marzec 200916 l o ! to edit:wisiało u nas na korytarzu Edytowane 23 Marzec 200916 l przez mikodelini