Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 61
  • Wyświetleń 6,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

ojejkuupdate9.th.jpg

mój nowy update. modelowanie w blenderze to czarna magia :( w maxie było o niebo lepiej,

ale chcę być legalny :P

obiecuję, że przy następnych projektach będzie DUŻO, o NIEBO lepiej - zaplanowałem na to salon z kuchnią :D

Napisano

Hmm jak bys potrzebował teksturki z kronopola to są pod tym adresem ;] moj prywatny serwerek wiec jak nie bedzie dzialac to napisz na pw ;D

Teksturki

Powodzenia.

Napisano

Legalnośc też ma swoją cene :P Troche te jajka w lampie mi nie pasują ale to pewnie poprawisz i nie wiem ale szfka w rogu (pod drewniana deska do krojenia) powinna otwirac się w drugą strone bo teraz bedzie mały problem :)i nie wiem czy napewno ale górna szafka przy ścianie nie będzie otwirać sie do końca (ta nad nożami) :)

Napisano
  • Autor

Raczej pre-finał. Jak ja początkuję w Blenderze, to piekarnik wyszedł shitnie...dlatego go nie ma tu całego, są tylko pokrętła, szafkę od ovenu skasowałem. Nie mam ochoty dalej męczyć się o piekarniczek i dokonywać wielkich poprawek. Prezentuję początkowy render w KT, jak znajdzie mi się dogodny czas, zrenderuję i wrzucę finala.

kuchniarendertest.jpg

Najgorszy problem - nieprzyzwyczajenie do Blendera, bo Czydees Maks miał o niebo lepiej ze mną. Legalność... ;/

Drugi - Auto Smooth? jak to zrobić w blenderze??

a i jeszcze, problem ze smoothem w Kerkythea, prezentuję go poniżej. To ważne bo większość modeli powinna mieć ustawiony właściwy stopień.

smoothshit1.jpg

Komentujcie i pomagajcie. Trzymajcie za mnie kciuki i dziękuję Wam za rady i pomoc jakiej udzieliliście wcześniej w tym wątku.

Dziś uroczyście składam świadectwo sukcesu w procesie podstawowej nauki blendera..

Powinienem się przyzwyczaić i nauczyć się wykonywać pracę szybciej i dokładniej. Wciąż mi brakuje najważniejszych rzeczy - tworzenie dokładnych i prawidłowokształtnych modeli, trzymanie się właściwch proporcji i dobierania właściwych tekstur i ich układanie na bardziej wymagających modelach - w Blenderze....

Nie spoczywam na laurach i będę robił inną kuchnię która stała się dla mnie największą inspiracją i sprawia we mnie wielki potencjał, dzięki któremu uwierzę we własne siły. Ale jaka, i jak ma wyglądać to na razie tajemnica... czekajcie na nowy wątek od Dunablastera...

Pozdrawiam Was serdecznie :)

Napisano

Mi się lodówa nie podoba :) Jest zbyt duża i dziwnie wygląda. Do tego te uchwyty :)

Ale jak na Blender to i tak chyba dobrze. Dla mnie Blender to czarna magia :D

Napisano
  • Autor

Blender dla mnie tez, VegA92..

Mówiłem Ci, indian, że piekarnika nie będę juz robil bo mi się nie chce :P

Napisano

No lodówka dziwna, niska, grubiutka, kolor smurf'owy. Poza tym myślę że funkcjonalnie pozycja tej lodówy zaburza prace w kuchni - powinna stać obok zlewu a nie przy płycie grzewczej. Trochę że dużo szufladek - mogą być za płytkie. Lampa wisząca jest za nisko - jest lekko wyżej niż okap, który się wiesza na wysokości ok. 150 -160 - wiec nisko. Kolor pomarańczowy z taką krwistą czerwienią zaczerpniętą z innej kuchni na tym forum gryzie się - pozostań przy pomarańczu.

Napisano
  • Autor

Dziękuję Ci jahred6 za porady, jesteś wspaniały myśliciel atchitektoniczny - podhodzisz do projektu naturalnie :) Reputacja, ale juz dac nie mogę :)

Napisano

Dzięks. Jedziesz z tą kuchnią można z niej jeszcze wycisnąć sporo. Ja w Twoim wieku tylko Painta umiałem ;)

Napisano
  • Autor

ja mam jechać? zakochałem się w innej kuchni, bardziej zaawansowanej i przemyślanej :D

A Paint to swietny jest, bo do niego V-Raya zrobili :P