grunio Napisano 8 Marzec 2009 Share Napisano 8 Marzec 2009 (edytowane) Scenka zrobiona w ramach nauki Vue. Teren i niebo w vue, stateczki w maxie, część tła w fotoszopie. Edytowane 10 Marzec 2009 przez grunio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 8 Marzec 2009 Share Napisano 8 Marzec 2009 Ma klimat!!!;) Świetne, bardzo mi się podoba;) jedynie światło statków wydaje mi się zbyt mocne, ale to pierdoła w tym momencie;) całość na ogromny +! Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 8 Marzec 2009 Share Napisano 8 Marzec 2009 Mi się bardzo podoba? W jaki sposób zrobiłeś roślinność?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 8 Marzec 2009 Share Napisano 8 Marzec 2009 Piękne! Niesamowity klimat. Gratulacje. Naprawdę świetne! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 8 Marzec 2009 Share Napisano 8 Marzec 2009 ohohoh! naprawde dobre! na front z tym! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 8 Marzec 2009 Share Napisano 8 Marzec 2009 Fajne. Podoba mi się (mimo że nie jestem miłośnikiem vue). Z drugiej strony czegoś mi brakuje w tej pracy - czegoś co mogłoby zainteresować stateczki i oglądających. Jakiś wrak statku, potwór, ruiny... Coś co skutecznie łapałoby wzrok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slizgi Napisano 8 Marzec 2009 Share Napisano 8 Marzec 2009 No to ja skrytykuje trochę, drzewa są fatalne bo wszystkie maja taki sam kształt (co widać zwłaszcza na podstawie drzew rosnących na skałach) oraz są z tego samego gatunku, każdy statek ma ten sam nr, na boku czyli 07, jako że odbieram to jako nr. pojazdu jakiejś floty powinny one być różne, model statku ma jak dla mnie za mało detalu(albo nie widać że ma) np: dysze silnikowe czy jak to tam nazwać są na teksturze, a myślę że powinien być tam chociaż mały extrude, cokolwiek, niebo ma paskudnego noisa, i w niektórych miejscach widać krawędzie obróbki w photoshopie. pozdrawiam sli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grunio Napisano 10 Marzec 2009 Autor Share Napisano 10 Marzec 2009 Dzięki za komentarze. Wiem ze kompozycja jest niedopracowana ale już nie mam siły tego poprawiać. VegA92 – drzewka zrobione w Vue. Program jest bardzo łatwy w obsłudze – sadzenie lasu zajęło mi może z 5 minut. Slizgi – niestety niebo z Vue ma zawsze noisa, nawet jeżeli podkręci się ustawienia na maksa. W pierwszym poście wrzucam nowy render – poprawiłem trochę niebo i statki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 Świetny klimat, bardzo mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 mowisz ze ten vue taki prosty? to naucz mnie w nim robic skaly mistrzu!!! :D oddam sie za ta wiedze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 mowisz ze ten vue taki prosty? to naucz mnie w nim robic skaly mistrzu!!! :D oddam sie za ta wiedze ;) Fuj ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J|L Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 niezly klimacik podoba mi sie ! pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dynia Napisano 21 Marzec 2009 Share Napisano 21 Marzec 2009 ładna praca, ciemniej mogło by być żeby światła z reflektorów trochę wyostrzyć ale i tak 4* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrześDuro Napisano 22 Marzec 2009 Share Napisano 22 Marzec 2009 A mi tam sie podoba taki bez wrakow ani potworow. Bo w ten sposob sam szukalem wrzokiem razem z tymi spotlightami po zaroślach. Intrygujace. Praca wyszla świetnie ***** pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bachus Napisano 22 Marzec 2009 Share Napisano 22 Marzec 2009 Fajna praca i super klimat, też chwilę wypatrywałem czego mogą szukać te stateczki. Może rzeczywiście przydało by się urozmaicić trochę las, zwłaszcza że w VUE to tylko kilka kliknięć. A co do nieba wcale nie musi być noisa, warto 'pogmyrać' w ustawieniach, chociaż akurat tutaj mi to pasuje do całości. Morphe - robiąc skały na 1wszy plan najlepiej olać mapy proceduralne z VUE i dorwać dobrą teksturę, jako bump displacement, podkręcić quality boost dla bump mapy. Jak wychodzi za ostro podkręcasz dynamic subdivision dla geometrii kamola i tyle. Dobre mapy to podstawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 a byłbys tak łaskawy i powiedział z czego uczyłeś się vue? jakies tutoriale z neta czy kasiążki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 ładna praca, fajnie wygląda światło na drzewach :) szkoda tylko że tak dużo zapożyczyłeś z pracy Dragosa "max4ever" Jieanu ale i tak 4* dam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi