Napisano 14 Marzec 200916 l Witam, to moje drugie wejście na forum więc poużywajcie sobie :D w końcu konstruktywny komentarz zawsze w cenie :) pozdrówki dla wszystkich Edytowane 16 Marzec 200916 l przez omen155mo
Napisano 14 Marzec 200916 l Fajna seria, ciekawy klimat ale coś mi oświetlenie tam nie siedzi. Niby wszystko stare i zniszczone a gdzieś w tle majaczą sobie świetlówki (?). Ja bym się bardziej skupił na tej senności tych prac i wywalił świetlówki, może nawet te barierki. Zdecydowanie inne oświetlenie, jakieś mniej intensywne, bardziej punktowe ( może światło pochodni ) Ale i tak całość na DUŻY plus ;)
Napisano 14 Marzec 200916 l Autor Ex3: dzięki juz wcześniej o tym słyszałem i jeszcze pewnie usłyszę ale jakoś nie poszło i tak zostało :D
Napisano 14 Marzec 200916 l Tak troche płasko przez to światło wyszło...Na pierwszym to kanciaste zielsko z przodu i troche gumowe schody mi się nie podobaja ale ogólnie całkiem fajnie.Kolorki fajne..
Napisano 14 Marzec 200916 l fajny klimat bardzo, ale troszkę zniszczyłeś render - subpixel mapping. Przejarane piksele masz. Ale ogólnie na duży plus!
Napisano 14 Marzec 200916 l Autor SWRSC: przejarania są celowe, subpixel mapping zaznaczony. coś z refleksami wody nie tak, może dlatego ze renderowana na linearze :/
Napisano 15 Marzec 200916 l no właśnie o te refleksy mi chodziło, jeszcze na barierkach widać. Czasem na to jeszcze clamp output pomaga.
Napisano 15 Marzec 200916 l Autor SWRSC: no właśnie nie clump'owelem, ale przegiołem z bumpem metalu (ryski), przeostrzyłem. no cóż w następnej pracy poprawie. bo do tej nie mam juz cierpliwości :D peter_f: thx, świetna grafa na tym blogu
Napisano 15 Marzec 200916 l hmm woda mi się podoba, bump na scianach nieco za duży miejscami, barierki - na minus - to co SWRSC zauważył, nie podoba mi się IvyGenerator - kiepsko wyszły te bluszcze, lepiej bylo by gdyby ich w ogóle nie bylo. 3/5 z mojej strony
Napisano 15 Marzec 200916 l Autor Loki: spokoLoko, Ivy niedawno się zajarałem więc jeszcze sporo pracy przedemną. Dzięki za komentarz