Napisano 19 Marzec 200915 l Temat jak w tytule baśnie, bajki etc... chyba nie bylo jeszcze nic w tym klimacie...mam nadzieje ze bedzie ciekawy w miare:) Regulamin: * Czas malowania: 1,5 h. * Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna. * Prace umieszczamy w tym wątku. * Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 900 px. Pełna rozdzielczość w postaci linku. * Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona. * czas sondy 3 dni. Nagrody: * Wybór kolejnego tematu. * Rekomendacja na stronie głównej serwisu. * Umieszczenie pracy w galerii. ZAKOŃCZENIE SESJI: 26.03.2009 godz. 23:59. SONDA: od 27.03 do 30.03 (3 dni) Edytowane 19 Marzec 200915 l przez leander
Napisano 20 Marzec 200915 l "Lustereczko, lustereczko... powiedz przecie, kto jest najpiękniejszy na świecie?!" - "Niezła z ciebie cizia, ale Śnieżka jest ładniejsza!" Edytowane 20 Marzec 200915 l przez dzudzu
Napisano 22 Marzec 200915 l To i ja wgram swoją wersję :) Dopiero teraz widzę, że Bajka o śnieżce została już raz wykorzystana, a w sumie nie chciałam się powtarzać, ale.. cóż. Co do pracy: chciałabym ją dokończyć : Co do kompozycji: fajnie to też wygląda w pionie; zarówno jak głowa jest na górze jak i na dole. Nie mogłam się zdecydować, więc wgrałam w poziomie ;D Jakby ktoś nie wiedział: to jest Śnieżka w szklanej trumnie. nie bardzo widać tą szklaną trumnę... ale... cóż. chyba wszyscy znają tą bajkę, więc mogą sobie tą trumnę wyobrazić. Zrobione w OpenCanvasie 4.06E link do pełnej rozdzielczości; http://telthona.w.interii.pl/speed/sniezkafull.jpg
Napisano 22 Marzec 200915 l świetny temat, aż się chce nawet coś nie koniecznie speedowego zrobić :) jeno czasu brak... no dobra to mój "czerwony kapturek" kandydatura bajki była dla mnie oczywista, czerwony kapturek zawsze wydawał mi się bardzo "niepokojący" i mroczny... no i ten wilkołak, bo chyba nikt nie ma wątpliwości, że "wilk" był wilkołakiem :) chciałem na szybko stworzyć wrażenie, takiej psychozy troszkę, trochę snu, trochę nie wiem sam co :P @telthona - świetna pracka! bardzo mi sie podoba, fajny klimacik, smutny kolor, no i księżniczka naprawdę hot :P chociaż faktycznie dłonie i róża mi najbardziej psują odbiór całości, to i tak pracę odbiera się bardzo pozytywnie, jak dla mnie na razie ulubieniec :) a oto on EDIT: sorra dzudzu, już poprawione, jakoś zapomniałem o tym 900 :P tak mi panoramicznie wyszło, szkoda :) większy wrzuciłem tutaj, mam nadzieję, że działa ... Edytowane 23 Marzec 200915 l przez Kubasa
Napisano 22 Marzec 200915 l Regulamin: * Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 900 px. Pełna rozdzielczość w postaci linku. Za duża rozdziałka Kubasa. p.s. fajne prace ludziki... Edytowane 22 Marzec 200915 l przez dzudzu
Napisano 22 Marzec 200915 l telthona - bardzo fajna praca, o ile mi sie dobrze kojarzy, to cos takiego w klipie "rammstein - sonne" bylo..ale mila interpretacja..nadalbym jedynie jej skorze jakis ton, bo wyglada, jakby byl w szarosciach...i bliki szkla po prawej stronie dalbym jeszcze jasniejsze
Napisano 22 Marzec 200915 l selfu: tak, skórę jej zrobiłam w takich odcieniach szarości, ale w tym wypadku mam uzasadnienie: po pierwsze: śnieżka miała białą skórę, po drugie: jest martwa XD kubasa: no dlatego od razu sie usprawiedliwiłam co do tych dłoni XD dłonie mi zawsze najwięcej problemu sprawiają, mimo że sporo w domu nad nimi pracuję, to żeby narysować je dobrze, potrzebuję naprawdę więcej czasu a tak co do Twojej pracy: wilkołak! a wiesz, że nigdy nie myślałam o kapturku w tych kategoriach? :D super go zrobiłeś! i bardzo podoba mi się ten zamazany, uciekający i ginący w tle czerwony kapturek :D adi-su - szkoda że tej piramidy zwierząt nie umieściłeś nieco w głębi terenu, bo to nieco wygląda tak, jakby te zwierzaki chodziły po dolnej krawędzi pracy.
Napisano 22 Marzec 200915 l wilkolak rzadzi! ta bajka jest o likantropii, seksie i przemocy, sama mam obsesje na punkcie wilkolakow ale nawet gdybym jej nie miala, ten art i tak by zrobil na mnie najwieksze wrazenie XD
Napisano 23 Marzec 200915 l telthona: masz rację. zasiedziałem się przy budynkach i na posąg muzykantów nie zostało mi wiele czasu, więc wyszło jak wyszło:)
Napisano 23 Marzec 200915 l lordbiernac - świetne XD takie satyryczne i z humorem ;D sówki na pierwszym planie rozwalają, tak samo jak zęby chatki ;D
Napisano 23 Marzec 200915 l lordbiernac - zabiła mnie ta pracka po prostu :D Pomijając samo wykonanie, koncepcja jest genialna...
Napisano 23 Marzec 200915 l ahaha no to teraz sie porobiło lordbiernac dowalił i znowu będą potrzebne 4 dogrywki :D
Napisano 24 Marzec 200915 l no bo lordbiernac zawsze musi popsuć całą zabawę, zawsze!!! :P a było już tak pięknie :) świetna pracka, rozwaliła mnie straszliwie - Pozdrawiam Edytowane 24 Marzec 200915 l przez Kubasa
Napisano 24 Marzec 200915 l Ja tam w pracy Kubasy nie widze nic specjalnego -_o lordbiernac - klasa jak zawsze, ale glos tym razem oddam na dzudzu :P
Napisano 24 Marzec 200915 l Zacznijmy od tego ze pomyslow bylo wiele [smutne klimaty raczej w stylu spiacej kobiety na nagrobku ukochanego itd...] w glowie jest obraz i wizja ale calkowity brak umiejetnosci jej realizacji co mnie strasznie irytuje ... Wasze pracki ogolnie mi sie podobaja dwie mi przypadly bardziej do gustu mianowicie od lordbiernac i Kubasa a odemnie no niestety nie tyle speed co overpainting nie chce by nawet byla w sondzie :) ogolnie podoba mi sie bardzo ten dzial i rzucony temat w jakis sposob mnie motywuje do czegos konkretniejszego zamiast bazgrolenia bez celu ;D twarz mi ogolnie sprawia strasznie duzo problemow no reszta tez ale :D twarz szczegolnie i dlatego zostawiam w takim stanie :p i nie tyle refka co fota ;p
Napisano 24 Marzec 200915 l Za dużo razy zmieniałem koncepcję i w końcu na kopciuszka nie starczyło czasu, to go bezczelnie wykadrowałem :) Tak czy inaczej lordbiernac ma mój głos :P Edytowane 29 Marzec 200915 l przez g0od