Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

na blenderze się nie znam, ale na pierwszy rzut oka domek ładnie się prezentuje ;]. Teraz jeszcze jakiś ogródek, ławeczki, tekstura i będzie OK.

Napisano

Nie zapomnij o dachówkach. Szęściarz pracuje w blenderze w wersji 2.48a, ja pracuje na 2.47 bo w repo mandrivy nie było nowszej, a ze żródła nie potrafiłbym skonfigurować.

Napisano

raczej poprawnie, przyczepie się jedynie do okien, nie wyglądają przekonywająco, ramy sa za grube i nie wiać mozliwości otworzenia, ścian bo są stanowczo za chude no i to chyba tyle na razie.

powodzenia

Napisano

dzieki chlopaki za komentarze, tak okna zostaly zrobione na szybko, jeszcze jest duzo rzeczy do zrobienia, najbardziej obawiam sie dachu, juz teraz mi sie za bardzo nie podoba, zwlaszcza od frontu tuz nad drzwiami wejsciowymi, wedlug referek stopniowo opada w strone garazu, tylko ze powierzchnia dachu wlasnie nad tym gankiem, wejsciem, powinna byc bardziej plaska, tak wlasnie mi sie wydaje, mam za slabe referki zeby to ocenic, takze robie to na czuja ... ma ktos jakis pomysl ?

Napisano

poszukaj "mocnych" referek exterior'ów, zbierz ich przynajmniej 5-10 i wysnuj pomysł. ja tez jestem fanatykiem blendera jak ty i robię raczej interiory ;)

Napisano

Z tym dachem to przegiąłeś trochę. Pod dachówkę to się nie nadaje chyba że bitumiczną. Pamiętaj, że układa się ją równolegle do okapu a u ciebie okap jest w niektórych miejscach nie trzyma poziomu.