tankiann Napisano 31 Marzec 2009 Napisano 31 Marzec 2009 Siema! Narazie bez szaleństw, ogólny zamysł to ciemna łazienka ciemnie płytki na podłodze i na ścianach, narazie bez tekstur. Zastanawiam się nad szafkami chciałem je ubrać w ciemne drewno ale nie wiem czy już nie będzie za ciemno. Jeszcze pare pierdół chce wrzucić żeby nie było za smutno:P
aduko Napisano 31 Marzec 2009 Napisano 31 Marzec 2009 Okiem architekta wnętrz, może zamiast brodzika zastosuj system bezbrodzikowy (włoski), montaż kabiny na płytkach. Dodaj jakieś fugi na podłodze. Zastosuj może takie samo światło w kabinie jak i na suficie? No i ten niebieski, bez jaj! :) czarna łazianka niebieska kabina? :) Odsuń kibel od szafek troszkę, może dorzuć bidet? :)
Muminek Napisano 31 Marzec 2009 Napisano 31 Marzec 2009 Kabina nawet dosyć przyjemna sama w sobie. To ty robisz szerokie sedesy ? Gdzieś już taki widziałem.
Camel Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 jasność i sampling, popraw iluminator w prysznicu, wygospodaruj na to czas :)
ndru Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 Dosyc w niej ciemno i nieprzyjaznie, taka lazienka z biurowca/nocnego klubu - w sensie kolorystyki. Przydaloby sie ja rozjasnic, moze dywanik... moze cos jasniejszego... @Kacper - widze, ze nigdy nie szykowales sie w domu z zona do pracy na ta sama godzine
ndru Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 Po co komu dwie umywalki?:) Nie, o ta wypowiedz mi chodzilo.
tankiann Napisano 3 Kwiecień 2009 Autor Napisano 3 Kwiecień 2009 Hello Dzieki za komy;] Posłuchałem siękilku rad i jestem ciekawy jak tym razem się wam spodoba ( nie wiem coście się tak uparli na te kibelki:P ) Nad ustawieniami rendera jeszcze popracuję. Narazię męczę tekstury i modele. Zrezygnowałem z ściany z płytkami i poradziłem sie z tym prysznicem. Zastanawiam się czy nie zrobić ciemniejszych płytek no i szafki tylko górna część w teksturze jak narazie.
Neiraa Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 No to teraz dopiero jest nijako. Czemu zrezygnowałeś z tamtak kolorystyki? Gdyby popracować nad detalem i materiałami, dodać co nieco, ciut ocieplić klimat to byłoby całkiem fajnie. A tak znowu jest łazienka jakich setki w katalogach. (nie wspominam o jakości renderów, bo kiepska. światło za ciemne)
aduko Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Może w prysznicu zamiast takiego samego układu płytek walnij jakąś ładną mozaike? No i odpły wody wyrównaj z ziemią bo się potkniesz podczas kąpieli i nogę złamiesz :P Ten brąz nijak, może szafki zamiast białe, walnij ładny stonowany fiolet, ożywi troszkę :) Kibel masz biały a przycisk od geberita srebrny? Nie bardzo :) Fugi się gryzą, ściemnij troszkę tą na podłodze. O teraz mi przyszło, walnij fioletowe płytki na obudowę geberita i pomaluj na podobny kolor szafki, polecam płytki z firmy IRIS, na ich stronie (oryginalnej) znajdziesz całe katalogi, fajny fiolet widziałem bodajże w katalogu Ritmo :) Jak byś robił render z innego ujęcia, to nie zapomnij o bidecie, duża łazienka, to powinien być :) edit A w prysznicu nie ma wylewki:) walnij dużą kwadratową deszczownicę :) aaa i gniazdek nie ma :D A i krany zbyt klasyczne, toz to chyba ma byc bardziej nowoczesna lazienka, spróbuj może z jedną umywalką, długą ale wąską i moze kran typu kaskada?
tankiann Napisano 8 Kwiecień 2009 Autor Napisano 8 Kwiecień 2009 Jednak zdecydowałem się wrócić do pierwotnej formy mojego zamysłu:P Praca pomału zbliża się ku końcowi jeszcze parę rzeczy do poprawy ( dywanik na pierwszy rzut i nad kibelkiem cosik bardziej nie rzucajacego się w oczy)
Neiraa Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 No! teraz to możemy gadać ;] zmień kolor fug na podlodze na grafitowy, bo za bardzo biją po oczach, no i wyglądają biednie. i popracuj nad światłem jeszcze.
aduko Napisano 21 Kwiecień 2009 Napisano 21 Kwiecień 2009 Mi się ciągle nie podoba, przez tę niebieską kabinę :/ Błękitny taki jakiś i brąz? Ehh
jahred6 Napisano 21 Kwiecień 2009 Napisano 21 Kwiecień 2009 aduko Turkus z brązem ładne i modne połączenie. Ogólnie ta wizka fajna :-) jakoś się przyczepić nie potrafię.
Paq Napisano 21 Kwiecień 2009 Napisano 21 Kwiecień 2009 Wizka ładnie się przebudowuje. Sądzę, że mógłbyś wypolerować trochę kafelki na podłodze. I ten kwiatek, wydaje mi się, że stoi w złym miejscu; gdybyś podchodził do umywalki z prawej strony, myślę, że byłaby szansa na potrącenie wazonika. Może to i moje czepialstwo, ale wg mnie nie pasuje w tym miejscu. Reszta coraz lepiej. Powodzenia i wytrwałości w pracy życzę.
Eddy__ Napisano 21 Kwiecień 2009 Napisano 21 Kwiecień 2009 co to za badyle tam w rogu stoją ? :P ciekawy wystrój tej łazienki :) myślałem, że to będzie jakaś kicha, ale wygląda całkiem nieźle :) może zrobisz "mokre ścianki prysznica" ? takie kropelki wody :) myślę, że jakiś bump by starczył ?
Rekomendowane odpowiedzi