Napisano 17 Kwiecie艅 200916 l Taka pracka zrobiona ju偶 dosy膰 dawno. 聽 http://ifotos.pl/uploaded/101727.jpg 聽 Tex http://ifotos.pl/uploaded/101728.jpg Tris: 1800 Oceniajcie :)
Napisano 17 Kwiecie艅 200916 l daje rade... skoda, ze nie ma tam czekoladek ;), Po drugie zapcha艂bym cala tekstur臋
Napisano 18 Kwiecie艅 200916 l jak kto艣 du偶y tam stanie to te deseczki si臋 pod nim rozpadn膮 http://www.dziennik.pl/files/archive/00179/Le_sens_de_la_vie_179650g.jpg 聽 mo偶e tak: Edytowane 18 Kwiecie艅 200916 l przez melkor
Napisano 18 Kwiecie艅 200916 l B臋dzie si臋 chwia膰, trzeszcze膰, etc. ale w膮tpi臋, 偶e si臋 za艂amie/rozpadnie - no chyba, 偶e za przyczyn膮 fasolki :D Podp贸rki s膮 z obu stron, spora cz臋艣膰 i tak b臋dzie si臋 opiera膰 na skale wi臋c nic si臋 nie stanie.
Napisano 18 Kwiecie艅 200916 l ...przyczyn膮 fasolki... 聽 to by艂 listek mi臋ty 聽 ten po艣cig za rozwalaniem modeli doprowadzi kiedy艣 do tego 偶e gracz b臋dzie zwiedza艂 艣wiat po stosie desek i kamieni, a sra艂 b臋dzie teleportuj膮c wiesz co wiesz gdzie, bo to przecie偶 dark fantasy :) Edytowane 18 Kwiecie艅 200916 l przez melkor
Napisano 20 Kwiecie艅 200916 l Zale偶y co kto rozumie pod opj臋ciem tego po艣cigu. 聽 Dla mnie ten kibel to raczej bazowy mesh mo偶e by膰. Te podp贸rki s膮 za cienkie. Nie chodzi o to, czy to by si臋 w rzeczywisto艣ci utrzyma艂o. Chodzi o to czy WYGL膭DA przekonuj膮co w grze - a nie wygl膮da na obiekt kt贸ry w rzeczywisto艣ci m贸g艂by si臋 utrzyma膰. 聽 Kibel ma m贸wi膰 "jestem kiblem nad przepa艣ci膮" - tw贸j m贸wi "jestem nowym kibelkiem o ciebie w ogr贸dku" 聽 Kolejn膮 spraw膮 jest stopie艅 rozwalenia tego kibla. Bo ten kibel - dla mnie - stoi tam od tygodnia. Dlaczego? Po pierwsze: wyobra藕 sobie jak by wyglada艂a taka konstrukcja z materia艂u dosy膰 elasycznego (a drewno sie nie藕le odkszta艂ca) po pewnym czasie. Ty masz prawie wszystkie deski r贸wne, kilka jest krzywych tylko. W zasadzie to s膮 listewki zreszt膮:P Te偶 nie m贸wi膮 偶e nad przepa艣ci膮 s膮... Jak masz ka偶d膮 deske osobno - pokrzyw je, zr贸b niekt贸re krzywo przyci臋te itp. Stare deski wyginaj膮 si臋 wzd艂u偶 - ale tak偶e w poprzek (co mo偶na na normalce zrobi膰). 聽 呕eby si臋 przekona膰 jak taka konstrukcja by si臋 zachowa艂a - 艣ci膮gnij sobie demko "Bridge Builder" albo "Pontifex" - tam mo偶esz sobie sprawdzi膰 jak by sie to nad przepa艣ci膮 rozlaz艂o. Bo ju偶 moge powiedzie膰 偶e kabinka by sie pochyli艂a w stron臋 przepa艣ci, a pomost wygi膮艂. 聽 Po co tylnia 艣cianka jest? 聽 O teksturze si臋 nie wypowiem bo za prosta zeby jakiekolwiek wnioski mie膰:P
Napisano 20 Kwiecie艅 200916 l skoro juz rozmowa o kiblach, chcialbym pozdrowic mojego kolege adriana, dziekuje.
Napisano 20 Kwiecie艅 200916 l Zale偶y co kto rozumie pod opj臋ciem tego po艣cigu... 聽 dos艂ownie po艣cig, ka偶da grupa amatorska robi膮ca rpg tworzy coraz to bardziej rozwalone modele kt贸re nijak maj膮 si臋 do ich prawdpodobnego stanu w kt贸rym by by艂y po np 50-100 latach u偶ywania i tak偶e przecie偶 dbania o nie. nikt normalny nie b臋dzie si臋 za艂atwia艂 nad urwiskiem ryzykuj膮c 偶yciem, nie m贸wi膮c ju偶 o stolarzu kt贸ry zrobi艂 takie co艣. dlatego jedynym wyj艣ciem s膮 dobre materia艂y lub poprostu sam grafik powinien si臋 wykazywa膰 zainteresowaniem tym co robi uwiarygadniaj膮c swoje prace. Edytowane 20 Kwiecie艅 200916 l przez melkor
Napisano 20 Kwiecie艅 200916 l ...rozwalaj膮c obiekt nieco:) Innymi s艂owy pokazuj膮c 艣lady u偶ytkowania. Rozumiem, s膮 granice, ale ja jedynie zwracam uwag臋 偶e 艣lady u偶ytkowania ehm.. "ubogacaj膮 duchowe doznania modelu ogl膮dania":D 聽 A 偶e kto艣 przesadza wdrug膮 stron臋 to inna sprawa. Cz臋sto po prostu jest tak, 偶e obiekt rozwalony = obiekt ciekawszy.
Napisano 20 Kwiecie艅 200916 l ...rozwalaj膮c obiekt nieco:) ...ja jedynie zwracam uwag臋... 聽 o tym w艂asnie m贸wi臋, szczeg贸lnie 偶e zwracasz uwag臋 w spos贸b kt贸ry nie powinien by膰 obj臋tny dla grafik贸w a jakie b臋d膮 tego efekty to si臋 przekonamy jak rogal zrobi update :)
Napisano 21 Kwiecie艅 200916 l O-o tzn. w jaki "nieoboj臋tny" spos贸b? My艣la艂em 偶e po prostu wyra偶am swoj膮 opini臋:)
Napisano 21 Kwiecie艅 200916 l ...nie powinien by膰 obj臋tny dla grafik贸w... 聽 to znaczy 偶e powinni s艂ucha膰 rad
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto