Napisano 26 Kwiecień 200915 l Na cgcoach wystartował konkurs w którym nagrody warte są około 15000$ :) Fajnie że jest podział na profesjonalistów i studentów :) szczegóły na stronie (trzeba się zarejestrować)
Napisano 26 Kwiecień 200915 l Myślę, że Animotion ( http://www.max3d.pl/news.php?id=615 ), gdzie pula nagród wynosi ponad 100 000 PLN tylko dla studentów jest jednak znacznie lepszą inwestycją :)
Napisano 26 Kwiecień 200915 l Autor co kto lubi :P nie każdy animuje :P Jest tu na forum kilku świetnych sculpterów co chyba nie animują za dużo ;), którzy mogliby sobie w wolnej chwili coś "pyknąć" na ten konkurs :D
Napisano 26 Kwiecień 200915 l widać że chcą rozreklamować swój (jeszcze) dość pusty portal (cgcoach) ale spoko :) Destroyer - wg tamtych zasad takie pyknięcie odpada :P pzdr
Napisano 26 Kwiecień 200915 l serwus :) M@Ti napisał: Myślę, że Animotion ( http://www.max3d.pl/news.php?id=615 ), gdzie pula nagród wynosi ponad 100 000 PLN tylko dla studentów jest jednak znacznie lepszą inwestycją :) M@TI - moglbys napisac skąd Cie sie wzieła ta pula naród ? bo ja trailem tylko na tekst o tym ze bedzie do wyboru jakis soft od autodesku, oraz że ......zastrzegaja sobie prawo nie przyznania nagrody. Kibicuje takim inicjatywom, ale moze po prostu czegos nie doczytalem. pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Napisano 27 Kwiecień 200915 l kannu napisał: serwus :) M@TI - moglbys napisac skąd Cie sie wzieła ta pula naród ? bo ja trailem tylko na tekst o tym ze bedzie do wyboru jakis soft od autodesku, oraz że ......zastrzegaja sobie prawo nie przyznania nagrody. Kibicuje takim inicjatywom, ale moze po prostu czegos nie doczytalem. pozdrawiam i zycze powodzenia :) Hehe, bo jestem wplątany duszą i sercem w organizację tego konkursu :) Odnośnie nie przyznania nagrody - szanse są nikłe - to raczej regulaminowe uzasadnienie sytuacji, gdyby dwie nagrody otrzymały pierwsze miejsce, itp. Muszę przyznać, że regulamin to najcięższa część przygotowań do konkursu :) Nie ma co się bać i podejrzliwie do tego podchodzić - tu nie ma żadnych haczyków.. no, przynajmniej ja o żadnych nie wiem ;) Poza tym bardzo możliwe, że w animotion pula nagród jeszcze się zwiększy - nie chcieliśmy zwlekać z promocją. Edytowane 27 Kwiecień 200915 l przez User190
Napisano 27 Kwiecień 200915 l serwus :) aha , czyli info z pierwszej ręki :) dzięki bardzo. dobrze wiedziec. pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Napisano 29 Kwiecień 200915 l O, bardzo fajny konkursik:) Lekki i przyjemny, "zrób sobie stworka":D Dzięki Destrołek!;)
Napisano 29 Kwiecień 200915 l M@Ti napisał: Myślę, że Animotion ( http://www.max3d.pl/news.php?id=615 ), gdzie pula nagród wynosi ponad 100 000 PLN tylko dla studentów jest jednak znacznie lepszą inwestycją :) No tak, tylko ze tu chodzi o stilke a tam o animacje. To troszeczke inne targety. Swoja droga dlaczego akurat wymogiem jest bycie studentem? To znacznie zaweza krag uczestnikow.
Napisano 29 Kwiecień 200915 l Popatrz na to z drugiej strony - niektóre konkursy"otwarte" mają tak wyśrubowany poziom, że studentom, a tym bardziej studentom z polski jest niesamowicie ciężko się przebić. W Animotion nagrody są na wyciągnięcie ręki - zawężając krąg do 2 mln studentów, dużo łatwiej jest nasycić środowisko informacją o konkursie i zmobilizować do działania tą część, która jest w stanie podchwycić temat. Poza tym, albo przede wszystkim, jednym z celów, jakie stawiamy sobie w MediaFrame jest propagowanie edukacji w dziedzinie CG, to i poprzednie argumenty powodują, że Animotion skierowane jest właśnie do studentów. Myślę, że w najbliższym czasie na stronie animotion.pl pojawią się nowe informacje, więc zachęcam do zaglądania :) Już dzisiaj mogę napisać, że jury zasilił Bogusław Zmudziński - dyrektor programowy Etiudy&Animy. Przy okazji udało nam się otrzymać wsparcie ze strony festiwalu, co myślę, może być traktowane jako dodatkowa nagroda :) Edytowane 29 Kwiecień 200915 l przez User190