Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Wie ktoś jak się robi w maxie unwrap. W blenderze wiem jak się to robi ale w maxie to chyba trudniejsze.

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
ale jak sie to robi ?z góry dziękuje

Bierzesz i robisz ;] i nigdy nie dziekuj z gory bo skad wiesz ze ktos to zrobi.

A co do unwarp to w helpie w maxie pisze oraz wiele jest tutoriali i roznych opisow na necie jak ci sie zachce poiszukac to znajdziesz ;]

Napisano

Kupujesz xraya, pokazujesz na modelu miejsca gdzie ma byc przeciety, klikasz Unwrap i masz gotowe.

Napisano

Mniej więcej się robi jak w blenderze tylko że ręcznie, zaznaczasz seamy, po czym każdy kawałek oddzielnie relaxujesz, jak się źle relaxuje to tniesz seamami aż się będzie dobrze relaxował. Ja zawsze używam tego pierwszego "relaxatora" z listy (chyba by faces albo coś takiego) dużej ilości iteracji coś ponad 1000 i ten drugi parametr na 1 i apply :)

jak jest dobrze to ESC jak źle to dalej niech sobie liczy

Nezumi - teraz już wiesz :P i jak się z tym czujesz ? :D

Napisano

Od którejś tam wersji maxa masz jeszcze pelt mapping,działa wlaściwie tak samo jak w blenderze tyle że masz większą kontrolę nad mapowaniem...

Napisano
4. Nie zamierzamy poświęcać swojego czasu na odpowiedzi ludziom niechętnym do samodzielnego myślenia - odróbcie więc

swoją pracę domową zanim zadacie jakiekolwiek pytanie - przeszukajcie manuale, FAQ, www, zapytajcie doświadczonych przyjaciół.

O pogodę też pytasz na forum?

Napisano

Pelt mapping.. ostatnio sam zaczałem sie tym bawic. To naprawde ma duży potencjał :)