Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rysunkiem zajmuję się szkolnie i hobbystycznie, tu autoportrety długopisem na początek, format A4 (seria klejona na brystol)

C&C welcom ;)

3458211.jpg

3463083.jpg

3530815.jpg

3536408.jpg

3547780.jpg

3655307.jpg

3660121.jpg

3662387.jpg

• Odpowiedzi 19
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam:)

Na pierwszym szkicu chyba troche perspektywa uciekla i nos jest wyraznie inny niz na pozostalych.

Pozatym podobaja mi sie detale wydobyte calkiem przyjemnie, bez przeginania.

Napisano (edytowane)

wyszła :)

przez ten rok podskoczył ci skill słone i to mocno ^_^

Do wszystkich TO JEST DZIEWCZYNA :P

Edytowane przez Coyote
Napisano

dwie nowe prace:

portret kumpeli na urodziny ze zdjęcia (a4):

skanuj0001m.jpg

i brzuch z autoportretów robiony tuszem (lawowanie i pióro) (format zbliżony do a4):

skanuj0001dvr.jpg

indżoj ;)

Napisano

Trochę minęło od tych prac powyżej. Wracam do teczki i wstawiam aktualne maziaje :) jakaś tam nieznaczna część tego, co zrobiłam:

2132plt.jpg

obraz olejny, 100x70 - reprodukcja/mocna inspiracja obrazem Jeffreya Wattsa z własnym portretem.

ei4mlx.jpg

akwarela

2uem9s3.jpg

szkolne zadanie, draperia ołówkiem na brystolu 100x70

2r5qj2w.jpg

biała pastela na czarnym kartonie

346nuyr.jpg

akwarela

25gcuhe.jpg

Napisano

Ciekawa i niejednoznaczna kreska. Umiejętnie z chaosu linii potrafisz zbudować bryłę. Jestem jednak ciekawy jak wiele czasu zajmuje Ci narysowanie tego typu pracy: http://img35.imageshack.us/img35/2914/3547780.jpg Ja bynajmniej widzę tu ogrom pracy i diabelną cierpliwość :D - ale to wszystko odnośnie starszych prac.

Odnośnie update'a - na pierwszym portrecie widać, żę jakoś linia Ci się oswobodziła, luźniej i bardziej ekspresyjnie traktujesz całość, co jest oczywiście na plus :) I do tego naprawdę dobre akwarele.

Napisano

ogólnie tego typu prace to około 2h machania łapą. a cierpliwość i upór w tego typu pracach przyznam, mam:D

a co do swobodniejszej kreski- przez ten w sumie rok od tych ostatnich prac ręka się wyrobiła i spojrzenie na rysunek trochę zmieniło. :)

Napisano

Cierpliwości i uporu zazdroszczę. Ja łapie się na porzucaniu pracy w połowie, albo zbyt ekspresyjnym traktowaniu pewnych elementów i kończy się to dość abstrakcyjnie :

Czekam na więcej.