Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Wraz z Basią przygotowujemy właśnie dla Evermotion najnowszą, 66-tą kolekcję archmodels poświęconą instrumentom muzycznym. Poniżej część naszych dotychczasowych modeli (wraz z siatkami niektórych z nich) - trzy pierwsze wykonane w Max'ie (Basia), pozostałe w Blenderze (ja).

siatki.th.jpg

instrumentsmusical.th.jpg

Edytowane przez mookie
  • Odpowiedzi 26
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość szysia565
Napisano

No no... Trzeba było każdy wrzucać osobno. W każdym jest tyyyle do oglądania :D

Napisano (edytowane)

Bardzo ładne, tylko czemu prawie wszystkie tak chamsko wycięte z szarego tła? Nie lepiej od razu zrenderować na białym tle albo na alfie?

W blenderze możesz renderować z opcją RGBA zamiast RGB (pod F10 > Format) np. do pliku png, wtedy będzie bez tła i możesz dowolnie zmieniać w photoshopie.

Edytowane przez Ania
Gość Krakatau
Napisano

Dlaczego jednocześnie Maks i Blender?

Gość Indorek
Napisano (edytowane)

naprawde ladne modele... przemyslana siatka... i ten detal :)

Edytowane przez Indorek
Napisano

pelna profeska, jak fotki :) gratuluje

jak zrobiles ten powykrecany sznur 3 posty temu w modelu shehnai ? mam swoj sposob ale ciekaw jestem Twojego . pozdrawiam :)

Napisano

Pozwolisz mookie ze cię wyręczę ;)

Zrobione za pomocą funkcji Screw. Im więcej dodasz półokręgów o tyle więcej będzie części składowych liny.

index.php?action=dlattach;topic=5571.0;attach=7901;image

Potem dajesz krzywą i łączysz ze sobą poprzez Curve Deform i gotowe ;)

Gość szysia565
Napisano

Podzielisz się materiałem z puzonu? Ostatnio trąbkę rendziłem, ale mój mój efekt nie jest taki fajny jak twój...

Napisano

Swietnie wam idzie :] perskusja jest bajerancka fajny shader talerzy,w gitarze brakuje troche odbić na przodzie, nie widać przez to ze jest lakierowana.

Napisano

Siatka i bryła concertiny (taka harmonia, tyle że nieco mniejsza). Co do materiału puzonu - diffuse R102G77B44, Reflect R246G210B164, Fresnel na 0.15, Glossiness na 1.0 (pod Vraya).

concertina.th.jpg

Napisano

Świetnie wam idzie naprawdę super zbiór modeli się zapowiada, dzięki wam poznałem wiele instrumentów o których wcześniej nie wiedziałem, super detal i przemyślana siatka, czasami jednak zbyt dokladnie nie wiedac czasem na renderach, ale i tak to bardzo pozytywnie, super inicjatywa pozdrawiam