mookie Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 (edytowane) Wraz z Basią przygotowujemy właśnie dla Evermotion najnowszą, 66-tą kolekcję archmodels poświęconą instrumentom muzycznym. Poniżej część naszych dotychczasowych modeli (wraz z siatkami niektórych z nich) - trzy pierwsze wykonane w Max'ie (Basia), pozostałe w Blenderze (ja). Edytowane 9 Czerwiec 2009 przez mookie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 wow, nice work Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szysia565 Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 No no... Trzeba było każdy wrzucać osobno. W każdym jest tyyyle do oglądania :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 (edytowane) Bardzo ładne, tylko czemu prawie wszystkie tak chamsko wycięte z szarego tła? Nie lepiej od razu zrenderować na białym tle albo na alfie? W blenderze możesz renderować z opcją RGBA zamiast RGB (pod F10 > Format) np. do pliku png, wtedy będzie bez tła i możesz dowolnie zmieniać w photoshopie. Edytowane 9 Czerwiec 2009 przez Ania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krakatau Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 Dlaczego jednocześnie Maks i Blender? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 9 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2009 Sorki za jakość, mój monitor spłatał mi brzydkiego figla. Krekatau - ktoś preferuje jeden program, a ktoś inny, po prostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 10 Czerwiec 2009 Share Napisano 10 Czerwiec 2009 super :) a ile sie zarabia na takim secie? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marc_in Napisano 10 Czerwiec 2009 Share Napisano 10 Czerwiec 2009 popacylem na nie z Twojego portfolio ;] ladne ,kupa dobrej roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 10 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2009 marc_in, mpta - dzięki! Gentlemani o kasie ponoć nie rozmawiają :) Siatka tradycyjnego bębna naal. Wykonanie - Blender. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Indorek Napisano 10 Czerwiec 2009 Share Napisano 10 Czerwiec 2009 (edytowane) naprawde ladne modele... przemyslana siatka... i ten detal :) Edytowane 10 Czerwiec 2009 przez Indorek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 10 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2009 Skończony bęben naal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 16 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2009 Siatka i render puzonu oraz model shehnai. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 17 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2009 Ponudzę jeszcze trochę :) Shehnai Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 23 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2009 Psalterium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 23 Czerwiec 2009 Share Napisano 23 Czerwiec 2009 Świetne modele i tekstury. :) Do tego ten blender, czarna magia interface, więc tym bardziej na plus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tamb Napisano 23 Czerwiec 2009 Share Napisano 23 Czerwiec 2009 pelna profeska, jak fotki :) gratuluje jak zrobiles ten powykrecany sznur 3 posty temu w modelu shehnai ? mam swoj sposob ale ciekaw jestem Twojego . pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterFantaster Napisano 23 Czerwiec 2009 Share Napisano 23 Czerwiec 2009 Pozwolisz mookie ze cię wyręczę ;) Zrobione za pomocą funkcji Screw. Im więcej dodasz półokręgów o tyle więcej będzie części składowych liny. Potem dajesz krzywą i łączysz ze sobą poprzez Curve Deform i gotowe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 23 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2009 Mam identyczny sposób, jak zaprezentował MasterFantaster (nawet obrazek jest dziwnie znajomy). Dzięki za komentarze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szysia565 Napisano 23 Czerwiec 2009 Share Napisano 23 Czerwiec 2009 Podzielisz się materiałem z puzonu? Ostatnio trąbkę rendziłem, ale mój mój efekt nie jest taki fajny jak twój... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 24 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2009 Dwa kolejne modele wykonane przez Basię :) Gitara klasyczna i perkusja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 24 Czerwiec 2009 Share Napisano 24 Czerwiec 2009 Swietnie wam idzie :] perskusja jest bajerancka fajny shader talerzy,w gitarze brakuje troche odbić na przodzie, nie widać przez to ze jest lakierowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 24 Czerwiec 2009 Share Napisano 24 Czerwiec 2009 Czekam na bas :D Jako referkę polecam Warwicki bo są piękne :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 26 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2009 Siatka i bryła concertiny (taka harmonia, tyle że nieco mniejsza). Co do materiału puzonu - diffuse R102G77B44, Reflect R246G210B164, Fresnel na 0.15, Glossiness na 1.0 (pod Vraya). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 29 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2009 (edytowane) Edytowane 29 Czerwiec 2009 przez mookie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutomash Napisano 29 Czerwiec 2009 Share Napisano 29 Czerwiec 2009 Świetnie wam idzie naprawdę super zbiór modeli się zapowiada, dzięki wam poznałem wiele instrumentów o których wcześniej nie wiedziałem, super detal i przemyślana siatka, czasami jednak zbyt dokladnie nie wiedac czasem na renderach, ale i tak to bardzo pozytywnie, super inicjatywa pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 1 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2009 Dzięki za ciepłe słowa! To już ostatnie modele - tym razem proste słuchawki, cześć zestawu dla DJ-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 3 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2009 Gotowy zestaw DJ-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi