Napisano 9 Czerwiec 200915 l Hej. Tak przeleciałem z grubsza stronki i mam takie pytanie ... Dla jednoosobowej firmy , by móc działać komercyjnie w maxie i szopie , ile kosztuja licencje , i jakis namiar bo szukalem na stronie adobe i autodeska nie jestem pewny ktora licencja jest potrzebna ... PZDro
Napisano 9 Czerwiec 200915 l Licencja zwykła, najzwyklejsza :) Na maxa to jednostanowiskowa z dodatkową sieciową możliwością wykupienia subskrypcji. W procadzie jest 3ds Max 2010 SLM "Licencja jednostanowiskowa - SLM znajduje się na komputerze na którym został zainstalowany program." - 19 265,39 zł brutto :D "Szopa" komercyjną masz tańszą, 3795.00 zł. :) Edytowane 9 Czerwiec 200915 l przez aduko
Napisano 9 Czerwiec 200915 l Maxa można mieć taniej - oryginalnego rzecz jasna :) Było o tym na forum, najpierw się kupuję wersję studencką później upgrade do komercji. Chociaż nie wiem czy to nadal aktualne w wersji 2010. Photoshopa trochę taniej też można dostać, niż wyżej kolega napisał.
Napisano 10 Czerwiec 200915 l Autor aduko: no wlasnie widzilem ze az tyle i sie troche przerazilem ze az tyle , Zgred: Hehe ten szop za 3 czy 4 tys to nie robi roznicy jak za maxa trzeba zygnac 19 tys :/ Takie ogolne jeszcze pytanko a nie da rady jakis starszych wersji maxa kupic ?? bo na dobra sprawe po co mi 2010 ... jak na 2009 mi sie dobrze pracuje .. Z chwila wyjscia nowej wersji odrazu wycofuja poprzednie ??
Napisano 10 Czerwiec 200915 l Takie ogolne jeszcze pytanko a nie da rady jakis starszych wersji maxa kupic ?? bo na dobra sprawe po co mi 2010 ... jak na 2009 mi sie dobrze pracuje .. Z chwila wyjscia nowej wersji odrazu wycofuja poprzednie ?? kupujesz licencje. W zasadzie tak bylo w studiu gdzie pracowalem. Kupowalismy licencje Maxa, a to czy istalowalismy na tej licencji Maxa 9 czy 2009 to ich nie obchodzilo.
Napisano 10 Czerwiec 200915 l Autor Hmmmm czyli 19tys chcial niechcial trzeba wykupic ?? ehh ale cene dowalili :/ i pewnie jakbym chcial na drugim kompie zeby mi liczylo tylko to musze 2wie takie licencje kupic ... uhhh normalnie fantastycznie :(
Napisano 10 Czerwiec 200915 l drugą licencje można mieć do użytku domowego gratis (albo za niedużą dopłatą). było coś takiego że kupując do firmy można było dodatkowo zainstalować na kompie w domu, więc teoretycznie może to być komp do renderingu. ciekawe czy jeszcze jest ta zasada.
Napisano 10 Czerwiec 200915 l Autor Siwy:No tak by bylo calkiem calkiem.. Pewnie niektorzy zaopatrywali sie w takowe licencje , jedyne co znalzlem to ten procad , nie ma jakiejs alternatywy cenowej ?? Ma ktokolwiek jakis namiar ??
Napisano 10 Czerwiec 200915 l http://www.aecdesign.pl , http://www.aplikom.com.pl , http://www.procad.pl co do cen to trzeba do nich pisać/dzwonić, czasem można dostać rabat.
Napisano 10 Czerwiec 200915 l ... uhhh normalnie fantastycznie jest fantastysznie bo wysoka cena jaka musisz zaplacic za oprorgamowanie przeklada sie na kwote jaka bierzesz ze usulge wykonana za pomoca tego oprogramowania
Napisano 10 Czerwiec 200915 l Autor Johny: W sumie racja , tylko ciezko uzbierac taka kwote w dzisiejszych czasach ... a max to jedna z wielu rzeczy za jakie trzeba wybulic , + szop + vray + AE +reklama + serwer + jakiegos potwora do liczenia ... myslalem ze cos moze wymysle w tym roku ale koszta troche mnie ostudzily :( Dzieki panowie za stronki ! PS. Jakby ktos mogł sie podzielic , jakimis info na temat otwierania czegos takiego , badz pracy na wlasna reke bym byl wdzieczny , prosze na gg albo priv .... Pozdro
Napisano 10 Czerwiec 200915 l jest cały wątek o tym: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=42603&highlight=poradnik
Napisano 10 Czerwiec 200915 l ja sie dowiadywalem w procadzie i powiedziano mi ze nie ma mozliwosci upgrade'u licencji studenckiej do normalnej komercyjnej jak ktos ma pewno info ze jest inaczej to prosze o znak:)
Napisano 10 Czerwiec 200915 l A może tak Blender lub Wings + Blender? Jeśli umiesz już modelować w maxie, to Wingsa się nauczysz w 2 dni a Blendera w tydzień lub dwa, i przy okazji oszczędziłbyś sobie 19 tys na grubszego potwora do liczenia. Vray też by się znalazł http://blender.bevice.ru/index.html XSI i Cinema4d też są tańsze od maxa z tego co wiem. Edytowane 10 Czerwiec 200915 l przez Ania
Napisano 16 Czerwiec 200915 l a wie ktoś może coś na temat "odkupienia" licencji? powiedzmy że firma wycofuje się z rynku i chce odpsrzedać programy..czy to wogole możliwe?
Napisano 16 Czerwiec 200915 l Nie wiem jak jest z odkupowaniem używanego programu, ale ja swego czasu kupiłem dość tanio PSa. Wystarczyło kupić wersję 7.0 i UPG do (wtedy) CS3. Wszystko wynioslo mnie może jakieś 1,6-1,7 tys. PLN.
Napisano 16 Czerwiec 200915 l Słyszałem że w USA maksa się ma taniej niż w Europie. Jakie są fakty? Czy da radę sprowadzić do Polski z USA?
Napisano 16 Czerwiec 200915 l Słyszałem że w USA maksa się ma taniej niż w Europie. Jakie są fakty? Czy da radę sprowadzić do Polski z USA? nie, wałkowane na forum kilkadziesiąt razy, licencja jest krajowa, bez możliwości exportu.