zio_mal Napisano 31 Marzec 2004 Share Napisano 31 Marzec 2004 witam ponownie:) Moja postac bedzie archaniolem odpoczywajacym po bitwie lub modlacym sie przed walka... o tym jeszcze pomysle ale model archaniola bedzie przedstawiony na wzor tego obrazka : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 31 Marzec 2004 Autor Share Napisano 31 Marzec 2004 no i oto pierwsze renderki i siatki przy okazji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 31 Marzec 2004 Autor Share Napisano 31 Marzec 2004 z tylu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 31 Marzec 2004 Autor Share Napisano 31 Marzec 2004 glowa (podejscie pierwsze), spline modeling - jeszcze tam metoda u mnie kuleje, ale szybciej mi wychodzi model glowo-podobny niz bym mial to robic polymodelingiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 31 Marzec 2004 Autor Share Napisano 31 Marzec 2004 poprawiona glowa i dodane wlosy - narazie zrobie model wlosow probny, zeby okreslic jak beda ulozone i jakiej dlugosci, pozniej dobiore metode ich stworzenia, beda takze wasy i broda. co do modelu glowy widac niedociagniecia, jeszcze poprauje nad nimi ale mimika twarzy juz sie zaczyna ukladac - postac bedzie sprawiala wrazenie zdenerwowanej i zkoncentrowanej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 31 Marzec 2004 Autor Share Napisano 31 Marzec 2004 i czas na siateczke - caly model: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 31 Marzec 2004 Autor Share Napisano 31 Marzec 2004 siateczki ciag dalszy - glowa : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 31 Marzec 2004 Autor Share Napisano 31 Marzec 2004 poprawka glowy - idzie w dobrym kierunku:), wyraz twarzy frania zaczyna nabierac klimatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hikoo Napisano 31 Marzec 2004 Share Napisano 31 Marzec 2004 powiem ci ze niezly z ciebie ziomal :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 31 Marzec 2004 Share Napisano 31 Marzec 2004 Wygląda jak wyciosany z drewna, a to nie jest chyba Twoim celem. Morda do poprawy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 31 Marzec 2004 Autor Share Napisano 31 Marzec 2004 Hikoo - heh Kozioo - wlosy maja texture drewna, ale to tylko tak dla picu bo jako lysy wyglada beznadziejnie, charakter tej \"mordy\" pozostanie tego typu, ale oczywiscie poprawki beda wprowadzone bo siatka zawiera jeszcze sporo bledow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobohome Napisano 31 Marzec 2004 Share Napisano 31 Marzec 2004 czeka Cię jeszcze duuużooo pracy ... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dirty Napisano 31 Marzec 2004 Share Napisano 31 Marzec 2004 wyglada bardziej jak chlop malorolny z 16 wieku.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 31 Marzec 2004 Autor Share Napisano 31 Marzec 2004 dirty hmmmm kto wie byc moze to wlasnie ten chlop z 16 wieku po smierci walczacy o swoja chmorke albo maly przyczulek w piekieklu:) hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marchefka Napisano 31 Marzec 2004 Share Napisano 31 Marzec 2004 Mi sie kojarzy z kolesiamy z Monty Pythona...brawo dla zio_mal\'a za poczucie humoru :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pazzi Napisano 1 Kwiecień 2004 Share Napisano 1 Kwiecień 2004 zgadzam się z przedmówcami: jest taki ociosany z kołka, nijak się ma do rysunku, ale to faza wstępna więc... arbeit macht...! powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 5 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2004 no wracam do roboty:) mialem krutka przerwe w dostepie do komputera... glowa od nowa:) heh a ta wiesniacka to wykorzystam ale w innej pracce:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 5 Kwiecień 2004 Share Napisano 5 Kwiecień 2004 Głowa zbyt prostokątna, oczy jak kulki, za duże usta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dor Napisano 5 Kwiecień 2004 Share Napisano 5 Kwiecień 2004 Wejdź sobie na ef.art.pl - jest tam fajny tutek o rysowniu głowy mężczyzny, poczytaj sobie i zwróć uwagę na kształty i proporcje. Jest tam też bitmapa z rzutem głowy mężczyzny z przodu i z boku. Wrzuć to sobie do Asset Browsera i porównaj mniej więcej z twoją postacią. Szczególną uwagę zwróc na usta i oczy, bo to głównie one dają charakter postaci. Powodzenia przy dalszej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 5 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2004 Kłobuc - oczy mi sie w miare podobaja ale reszta rzeczywiscie jest taka jak napisales. Dor - thx za przypomnienie linka;) kiedys juz tam bylem, tutek swietny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 5 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2004 no coz... najwyzej powiesicie mnie za glowe albo jaja za ta ilosc glow. teraz juz musi mi wyjsc dobrze hehe bo jak nie to normalnie ten archaniol bedzie mial kloca zamiast glowy:P (juz mi sie glowy po nocach zaczynaja snic :] ) wrocilem do splinow bo glowa to jednak mi ta metoda lepiej wychodzi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marchefka Napisano 5 Kwiecień 2004 Share Napisano 5 Kwiecień 2004 O. Moim zdaniem zapowiada sie lepiej niz poprzednie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 6 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2004 jak mnie zdenerwuje ten typ to mu w te dziure z boku wsadze kija i obije maske od srodka:P hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IceFury Napisano 6 Kwiecień 2004 Share Napisano 6 Kwiecień 2004 Jeszcze całej twarzy nie ma, na pewno łuki brwiowe za duże są, ale to by ewentualnie mogło być, ale usta mimo tego, że jeszcze brody nie ma itp, wydają mi się takie za wąskie...powinny być bardziej płaskie i podłużne. Może to tylko tak wygląda póki co z tego widoku, ale uważaj żeby nie robił ustami takiego czubka :] cmoka czy coś :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 6 Kwiecień 2004 Share Napisano 6 Kwiecień 2004 noo... trzeba popracowac - moze na referkach pojedz?... a jak ci sie snia, to dobrze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 6 Kwiecień 2004 Share Napisano 6 Kwiecień 2004 zio_mal i oto chodzi jeszcze ze trzy glowy i bedziesz prawdziwym mistrzem w tej dziedzinie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 6 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2004 thx IceFury, co do ust to tak one sa narazie takie \"cmokowate\" :P Archangel conajmniej trzy... przy poprzednich zle zazynalem modelowanie, za duzo naraz chcialem i wogole. a pozatym to zapomnialem uzywac magicznej funkcji \"weld\" i dlatego pewnie taka kaszana wyszla mi na tym pierszym wiesniaku, byla tam mieszanka vertexow smooth i bezier cornera. darkelf korzystam z referkow i przy okazji modyfikuje glowe pod koncowy wyraz twarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pazzi Napisano 7 Kwiecień 2004 Share Napisano 7 Kwiecień 2004 Dobrze, zio_mal, jestem z Ciebie dumna! Ta ostatnia twarzyczka ma naprawdę szanse !!!!! powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 11 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2004 witam po malej przerwie, wyjechalem do rodzinki wiec nie mialem jak robic tego typa. niebawem update:) przy okazji to wesolych swiat i mokrego dyngusa zycze wam!! a i duzo mokrych particli hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 14 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2004 no taki maly update, juz pomalu zblizam sie do konca modelowania facjaty. w koncu... :) jak myslicie? taki wyraz twarzy bedzie odpowiedni? teraz tylko jeszcze popoprawiam bledy w siatce i zabiore sie za owlosienie tej lepetyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 14 Kwiecień 2004 Share Napisano 14 Kwiecień 2004 zio_mal jestes najlepszym przykladem na zbawienny wplyw bitwy na umiejetnosci jej uczestnikow :D ! Naprawde wykonales ogromny skok ta mordka ma juz swoj charakter. Mam jeszcze takie uwagi: - nos jest za waski i krzywy w gornych partiach !! - nie wiem czy wciecia zmarszczek przy ustach nie sa za \"ostre\" - co masz zamiar zrobic z oczami?? nie lepiej byloby zrobic otwory wraz z powiekami i w nich umiescic galki ?? Pozdrawiam i powodzenia !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 14 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2004 Archangel rzeczywiscie nos krzy i za waski u gory:) juz poprawiam heh jak sie patrzy na jedna morde przez kilka godzin to juz sie nie zauwaza pewnych rzeczy... wciecia zmarszczek tez poprawilem:) teraz o wiele lepiej wygladaja. ale co do oczu to jeszcze sie za nie nie zabralem, mysle ze pod koniec tygodnia zazne nad nimi pracowac. a puki co to przydalo by sie isc spac... jutro juz do roboty ehhh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 18 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2004 czas na update, kilka poprawek twarzy (ale chyba dalej za malo), oczy beda zamkniete :) to cos na glowie to tymczasowe wlosy. ale bede chcial uzyskac ladny efekt przejscia wlosow w skrzydla tak jak jest na koncepcie archaniola :) ciekawe czy mi sie uda heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 18 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2004 cos mi sie nie udalo teraz powinno byc widac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 18 Kwiecień 2004 Share Napisano 18 Kwiecień 2004 szyje ma za bardzo kwadracianom a włosów jak ci sie nie che robić to zrób je białe ilomination=100 i jakiś glow a spoko wyjdzie :P pozdrowienia i keeeeep going Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 23 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2004 strasznie dlugo mnie nie bylo w tym watku:) ale to przez ogolny brak czasu no bo w 5 min to raczej nic ja nie zdolam sensownego zrobic... pierwsze podejscie do skrzydel i wlosow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 23 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2004 skleroza nie boli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 23 Kwiecień 2004 Share Napisano 23 Kwiecień 2004 hmm kto przy zamykaniu oczu podnosi dolna powieke? ;D... u ciebie jest w polowie, popanuj nad ogolnym owalem twarzy, bo owalny nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 24 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2004 no fakt powieka zle ulozona heh thx co do owalu glowy to nei zamiarzalem robic owalnej:P a pozatym juz mam dosyc szlifowania mordy... jak poprawie jedno to drugie sie sypie... (to moja 3 dlowa a pierwsza za pomoca splinow robiona - nie liczac wiesniaka na watku) poprawie powieke i styka. przy nastepnej glowie bardziej sie przyloze:) pozatym glowe troche zmniejsze bo teraz przypomina troche karla:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 28 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2004 no to skrzydla beda wygladaly mniej wiecej tak. zrobilem je narazie pogladowo. efekt bedzie taki jakby byly pociete wzdluz skrzydla i rozwiane. hmmmm chyba sobie sam poprzeczke podnosze ehhhh.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jay Napisano 1 Maj 2004 Share Napisano 1 Maj 2004 Facet! Długa droga przed Tobą, ale widać postępy. Archangel dobrze napisał :) Pracuj ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 4 Maj 2004 Autor Share Napisano 4 Maj 2004 update. tak mniej wiecej beda wygladaly skrzydla, narazie robie wzor gdyz piora wymodeluje pozniej. rece takze beda widoczne wiec narazie miecz lewituje hehe zarost (broda i wasy) pozniej. co do samej twarzy to z nia juz skonczylem:) glowa zostanie pochylona do przodu (modlitwa) i jak mi sie uda to bedzie kleczal. a texturki na samym koncu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 Ma posturę goryla - łapy grube a w tali cieniutki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 walnij go w otoczeniu mocno zimowy wręcz arktycznym jako relikt dawnej bitwy; niech jego postyra wyłania się zza śnieżycy ... wtedy wszystko będzie pasować i klimacik będzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 5 Maj 2004 Autor Share Napisano 5 Maj 2004 Master Kiełbaster - rzeczywiscie nie zwrocilem uwagi heh ale to dopiero przy takim ulozeniu rak jest tak bardzo widoczne. pozatym jeszcze rekawy poprawie bo wyglada jakby mial polamene rece w kilku miejscach (jego lewa - ramie) dzudzu - niezla mysl:) relikt dawnej bitwy, wlasciwie juz teraz pasuje tyko teksture i otoczenie:) byc moze to przez prostote modelu, nie ma tam szczegolnie jakichs szzegolow (pod posag, relikt czy statuetka pasuje idealnie). jeszcze nie udalo mi sie dokonczyc zadnej pracki wiec moze ta bedzie moja pierwsza hehe i tak daleko zabrnalem:) nie sadzilem ze tyle uda mi sie zrobic! az jestem z siebie dumny heh :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 5 Maj 2004 Autor Share Napisano 5 Maj 2004 update. no to skrzydla juz nabieraja jakiegos charakteru. pozostalo mi jedynei je wy;dluzyc, troche przetransformowac, texturka i gotowe. smiesznie to wyglada heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 5 Maj 2004 Autor Share Napisano 5 Maj 2004 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anibal Napisano 5 Maj 2004 Share Napisano 5 Maj 2004 stary !!! zaskoczyłeś mnie totalnie, ekstra skrzydła... 8) dość sceptycznie podchodziłem do twojej pracki, ale teraz ma urok i czuć klimat... idziesz w dobrym kierunku, tylko ten miesz do poprawy, zbyt \"plastelinowy\" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enzno20 Napisano 5 Maj 2004 Share Napisano 5 Maj 2004 Zio_mal całkiem całkiem ewolucja twojej pracy jest ogromna i na dobrej drodze. Nie zdziwie sie kiedy np. za mies. ten archanioł zostanie faworytem bitwy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 6 Maj 2004 Autor Share Napisano 6 Maj 2004 thx chlopaki:) Anibal - miecz... jaki miecz? to byla prowizorka sztyletu z wydluzonym ostrzem:) spoko mieczyk bedzie odpowiedni:) Enzono20 czy ja wiem... faworyt to moze za mocne slowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi