Napisano 22 Lipiec 200915 l Witam Przedstawiam moją najnowszą prackę. Wykonanie jej zajęło mi około miesiąca. Wykonane w 3ds max, render Mental Ray. Zachęcam do komentowania. Pozdrawiam Edytowane 28 Lipiec 200915 l przez przemek02
Napisano 22 Lipiec 200915 l Bardzo fajnie. Podobaja mi sie zbilizenia, nawet jesli czasem kadry sa nie przemyslane. Fajne materialy, studio mogloby byc lepsze.
Napisano 22 Lipiec 200915 l bardzo fajne!materialy i model boma.fajnie by wygladala na polce sklepowej :)
Napisano 22 Lipiec 200915 l bardzo fajniutka, szkoda tylko ze taka "doskonala" moglbys delikatne wgiecia w drewnie dolozyc bumpem i moze jakies rysy? nie zaduzo oczywiscie, troszeczke tylko i przy zblizeniach wiekszy sampling by sie przydal w odbiciach (tak wiem, czepiam sie) i faktycznie leprze studio przydaloby sie, lakier owiele lepiej by sie prezentowal po za tym spox, teraz zrob ta Hetfielda:
Napisano 22 Lipiec 200915 l Piękna gitara:) Ale jeśli miałbym wybierać to wg. mnie tylko 4 pierwsze renderki pokazują jej charakterek ;) Na piątym nie wiem czemu, ale ta śrubka, która zapewne i tak powinna się tam znajdować (ta po środku główki gitary) nieco psuje efekt, bo choć rzuca cień, jak wszystkie inne, to jakoś mało przynależnie do gitarki wygląda. A, no i skończyłem na piątym, ale szósty podobnie jak cztery pierwsze, ładny ;) Pozdrawiam Edytowane 22 Lipiec 200915 l przez predator747
Napisano 22 Lipiec 200915 l Gitara ładna, model też jak i materiały jedyne co mi się rzuciło w oczy, to lakier wyszedł dość plastikowo, szczególnie widać to na ostatnim renderze.
Napisano 24 Lipiec 200915 l Bardzo ladny model i oddanie detalu. Calosc mi sie podoba, szkoda tylko ze szczedziles na polygonach (co widac na krawedziach na zblizeniach) i na samplingu odbic, no ale rozumiem ze chodzilo o czas renderow, mimo to szkoda troche bo widac ze bardzo starales sie oddac oryginal w 100%.
Napisano 4 Sierpień 200915 l Bardzo ladnie wyszlo, tylko moim zdaniem material osprzetu (ten zloty) za slabo odbija swiatlo ;) Materialy stojaka jakby byly lepsze, to tez by sie lepiej prezentowalo. Mam jeszcze takie pytanko - mozna prosic siatke? ^^
Napisano 7 Sierpień 200915 l Autor Witam Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze. Co do lakieru to może wydawać się plastikowy ponieważ w rzeczywistości jest on nieco matowy. Zrobienie tej Hetfielda to bardzo dobry pomysł, może kiedyś się o to pokuszę. Na polygonach trochę zaoszczędziłem, gdyż mój laptop i tak ledwo radzi sobie z tym co jest. Załączam render siateczki. Pozdrawiam Edytowane 7 Sierpień 200915 l przez przemek02
Napisano 17 Sierpień 200915 l ożesz w parapet...nie mam pytań...a czy pokrętełka w naturze też są zmatowione, czy możesz zrobić gładsze?