giegu Napisano 3 Kwiecień 2004 Share Napisano 3 Kwiecień 2004 Witam. Zrobiłem taką oto słonicę. Jest robiona na podstawie real figurki. Będę grzeczny i miły - możecie śmiało walić, przyjmę wszystko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dirty Napisano 3 Kwiecień 2004 Share Napisano 3 Kwiecień 2004 slonik fajny, podoba mi sie; swiatlo kiepskie a o tych boxach juz nie wspominam...:/ chciales pokazac jak slonik stawia klocka a nie chcialeles byc doslowny? innego wytlumaczenia nie widze :) ale ogolnie calkiem spoko pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 3 Kwiecień 2004 Share Napisano 3 Kwiecień 2004 Fajny pomysł. Szkoda ze brakuje ciekawego tła :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 3 Kwiecień 2004 Share Napisano 3 Kwiecień 2004 A pani wychowawczyni na zakonczenie podstawowki nam takie sloniczki dawala:) - serio ( eh, sentymentalny sie zrobilem:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giegu Napisano 3 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2004 No może coś tam jeszcze poprawie, a światło nędzne bo jeszcze nie potrafie brazilem dobrze operować, te fotony, kaustyka, świra można dostać od tych opcji :) A klocki, hmm, no jasne to nie ja tylko Słonica!! :):) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giegu Napisano 3 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2004 Acha mogę dać jakiś skanek tej figurki, a co do tła to też chyba cosik dodam jak wywołam kliszę :D. Jeszcze jedno chcę się na niej naucyć rigowania i wtedy rozsunę troszke te jej łapy bo są w 100% symmetryczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafex Napisano 3 Kwiecień 2004 Share Napisano 3 Kwiecień 2004 No to ucz się. Powodzenia! A tak właściwie to w jakim celu tam upchnąłeś te klocki? Hmm?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noic Napisano 3 Kwiecień 2004 Share Napisano 3 Kwiecień 2004 ładna pracka... znaczy model bo nad otoczeniem moglbys troche popracowac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 3 Kwiecień 2004 Share Napisano 3 Kwiecień 2004 ju hew wery najs model bot ewryfink els is wery bed :D:D hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giegu Napisano 3 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2004 Oka, klocków się pozbędę :D, ale wszystko włożę w zdjęcie tak że będzie jak real. A co wam te klocki tak nie pasują strasznie, mie się one podobają, są chyba fajniejsze niż sam model!! thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 3 Kwiecień 2004 Share Napisano 3 Kwiecień 2004 gdybys jesz hdri wstawił do odbić to było by piknie, i wywal ten box w ktorym to wszystko sie znajduje, daj plan zwykły. no nie kompresuj az tak tych obrazkow bo kaszana straszna... słonik jest wpozo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 3 Kwiecień 2004 Share Napisano 3 Kwiecień 2004 Fajny słonik, tylko wszystko po za modelem jest słabe...nie te kolory, nie te oświetlenie...ale to dopiero początek, więc napewno jeszcze wszystko zmienisz :D PS. Przypomina Mi się słonik SCORPI\'ego...:) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giegu Napisano 4 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2004 Dzieki. Jak wam zapewne wiadomo nie znam się rewelacyjnie na opcjach maxa i/lub brazila r/s, całe tło zmienię według wcześniejszych postów. Damian - mapę HDR dałem do odbić ale to jest taka z białym oknem (na forum max3d) i może nie daje dobrego efektu, może coś źle ustawiłem, będę kombinował. Jeśli chodzi o światło to sie dopiero uczę fotonów :( :P. Wszelkie boxy jak obiecałem wywalę, trudno, ale zmiany nastąpią do dopiero w połowie next week bo nie mam jeszcze zdjęć (niedziela fotograf is notavailable :)) THX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giegu Napisano 4 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2004 Witam, zmieniłem tło, podkład i mapę HDR, niestety słoniczka jest nadal statyczna (tzn nogi są symetrycznie rozłożone w pozycji 0) ale tak jak obiecywałem postaram się to zmienić w next week. Podobnie z tłem, dam hi-res skan :), bedzie super zachęcam do komentarzy :):). A oto najnowszy pomysł: he, zapomniałem wyrenderować oczko :(. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sludder Napisano 5 Kwiecień 2004 Share Napisano 5 Kwiecień 2004 hmmm, a czemu ta finished praca ma sluzyc ? ni to prezentacja modelingu ni oswietlenia ni kompozycji ^^ co do modelu, to slon nie ma takich uszu ani plaskiej traby i przyrosnietych klow. mimo iz mogles miec duza swobode co do wykonania. Jak patrzyles na slonika ktory stoi u ciebie na biurku i tak wyglada, to prawdopodobnie ten slonik byl zrobiony przez tez niezbyt doswiadczonego tworce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafex Napisano 5 Kwiecień 2004 Share Napisano 5 Kwiecień 2004 Przecież porcelanowe słoniki zazwyczaj mają takie właśnie uszy i przyrośnięte kły. Przynajmniej tak mi się wydaje. Trąba może faktycznie zbyt płaska, ale też może być. Nie wiem dlaczego się tak czepiasz Sludder. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giegu Napisano 5 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2004 Fafex, niech on sobie mówi co chce, ale jak patrzę na tą moją figurkę słonika na stole, to ona ma włąsnie taką lekko spłaszczoną trąbę, jedyne czego brakuje modelowi 3d z real ro: inne ustawienie łap, brak ostrych rys i wgłębień, brak śladu dłuta (bo ta moja figurka jest rzeźbiona w takim beżowym marmurze, figurka przywieziona z Bombaju w Indiach prawie 20 lat temu, i nie wygląda jak zwierze tylko jak rzeźba!! Ja tylko staram się zachować właśnie formę rzeźby!). Nie ważne. Niedlugo zamieszczę ostatni pomysł, wkomponowane w zdjęcie, i dodatkowo dam zdjęcie lub skan realnej figurki. Nar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sludder Napisano 5 Kwiecień 2004 Share Napisano 5 Kwiecień 2004 przepraszam, ze sie odezwalem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 5 Kwiecień 2004 Share Napisano 5 Kwiecień 2004 ta tromba troche zbyt kanciasta sie wydaje.... (plaska) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi