Napisano 6 Kwiecień 200420 l o w mmmmorde funfel nowka super (da mi ktos l;ekcje robienia samochodow ??plis piszczie na [email protected]) extra
Napisano 6 Kwiecień 200420 l Autor Faktycznie światła spaprałem ... trudno :) Moze kiedys poprawie. Poki co bede kończył silnik a pozniej zrobie hamulce tarczowe.
Napisano 6 Kwiecień 200420 l Autor Prosze oto tutorial z którego ja uczyłem sie robic samochody : http://www.3dtotal.com/team/Tutorials/fiat500/fiat500.asp ....... Zycze powodzenia !!
Napisano 6 Kwiecień 200420 l sludder, mr.white -> a widzieliscie plakaty z babka z duzym cycem na slupach informacyjnych? malymi literami bylo na nich napisane cos o wystawie motorow i samochodow na hali wlokniarza :] stal se posrod setki motorow i 10-ciu samochodow
Napisano 7 Kwiecień 200420 l Stary ale super w morde wywalająca w kosmos pracka! Jak to zrobiles? Dlaczego ja tak nie umiem? Jak wy to robicie ze jestescie tacy super? Najlepszy samochod jaki widzialem, jest super! [Podziękowania dla sikhama za udostępnienie obrazka]
Napisano 7 Kwiecień 200420 l Autor Hehe ... tez z checia obejzal bym sobie na zywo takie Ferrari :) Ale co tam .... pozostaje mi moja praca, przeciez tez moge sobie poogladac :)
Napisano 7 Kwiecień 200420 l juz chcialem kiedys zrobic tego tutka ale nie umiem znalesc szkicow tego autka :((
Napisano 7 Kwiecień 200420 l Autor Prosze bardzo : http://www.suurland.com/blueprint_x.php?image=http://www.suurland-media.com/blueprints/cars_urban/fiat500.jpg ... mozesz robic :)
Napisano 7 Kwiecień 200420 l dzieks jak bede mial czas to zaczne robic ciekawe co z tego wyjdzie aha kiedy nowe renderki??
Napisano 7 Kwiecień 200420 l Autor Mam nadzieje ze jutro cos wrzuce. A co do tutoriala to jest naprawde dobry !!
Napisano 5 Maj 200420 l Autor Jak zwykle sie zatrzymałem .... :( Wrzucam takie cos ..... kompletnie nie skonczone :) Zrobilem narazie podłoge ale jest swiecaca i odbija cały silnik, oczywiscie to poprawie ... a wrzucam to tylko po to ze moze wkoncu cos rusze jak tu wrzuciłem :)) pozdrawiam !!!
Napisano 5 Maj 200420 l czemu robisz to co widac najmniej a niedopieszczasz tego co widac najbardziej :) (karoseria)
Napisano 5 Maj 200420 l Autor Hehe .... jakos tak to juz robie :) Troche tego, troche tego .... az wkoncu kiedys moze skoncze ten model. Pussik: renderowalo sie dlugo, ze wzgledu na niepotrzebne odbicia ..... zlikwiduje je oczywiscie. Pozdrawiam i ide spac .... -_-
Napisano 5 Maj 200420 l tylko żeby sie nie skończyło tak troche tu troche tam ups skończył mi sie zapał ;) wiec zostawie to jak jest
Napisano 5 Maj 200420 l Pliz... zmień te światła... chyba że to jakiś twoj concept... Bo jak narazie to bezcześcisz ferrari :>
Napisano 5 Maj 200420 l Autor LOL .... wiem ze nie sa idealne ale chyba nie bede juz ich poprawiał .... zreszta zobacze, jezeli tak to na samym koncu, a na razie niech beda jako concept ;)
Napisano 5 Maj 200420 l napisał MC-Maxim LOL .... wiem ze nie sa idealne ale chyba nie bede juz ich poprawiał .... zreszta zobacze, jezeli tak to na samym koncu, a na razie niech beda jako concept ;) a mówiłem zaczyna sie :P pamietaj Kto za cel ustanawia sobie przeciętność nie osiąga nawet tego.
Napisano 5 Maj 200420 l Autor Eeee tam .... przecietne to bedzie na bank :) Mam nadzieje ze nawet troszke powyzej ...
Napisano 5 Maj 200420 l wiecej ambicji mniej gadania i bedzie dobrze. masz umiejetnosci to je wykorzystaj, nie rob na odpieprz bo modeli przecietnych jest za duzo. mam nadzieje ze poprawisz model pozdrawiam
Napisano 6 Maj 200420 l A tylną szybę będziesz poprawiał, czy zostanie taka okrągła? :) Też robiłem Modenę, ale przepadła podczas awarii :(
Napisano 6 Maj 200420 l moze niedlugo zmien nazwe topicu na Pojazd 3d: Ferrari ??? bo to coraz mniej mi przypomina modene....
Napisano 6 Maj 200420 l Zastanawialem sie wielokrotnie skad sie biora na necie do kupienia modele przecietne i jeszcze gorsze. Juz wiem - troche tu, troche tam, zeby teoretycznie bylo wszystko ze szczegolami, ale zrobione tak troche, tak chyba zostanie, tak sobie :/
Napisano 6 Maj 200420 l Autor Póki co bede kończył silnik, a pozniej .... hmmmmm .... moze hamulce tarczowe albo fotele ... zastanowie sie jeszcze.
Napisano 6 Maj 200420 l nie ma co płakać...przeciesz nie jest źle...wyolbrzymiacie sprawe ... i niepotrzebnie szarpiecie nerwy maxima... a co do niżej zamieszczonego obrazka...to po przybilżeniu i zabawie w PS to nie wiem czy to jest bug czy pozostałość po poprzednim renderze...:) pozdrawiam...
Napisano 6 Maj 200420 l Autor Pozostałość po poprzednim renderze :) A co do nerwow ...... ja i tak robie model po swojemu, wiem ze nie jest idealny ale wcale nie musi taki byc. A ze komus sie cos tam nie podoba to szczerze mowiac jest mi to obojetne. Wazne ze ja jestem z niego zadowolony :) Jutro moze wrzuce cos nowego ...
Napisano 6 Maj 200420 l jedno pytanko male.skad wy bierzecie te rysunki fur? z profilu od przodu idealnie i od tylu?
Napisano 6 Maj 200420 l Lasqa --> jesli chodzi ci o referki to looknij do dzialu modeling tam masz odnosniki do stron skad mozesz je pobrac . Na poczatek racze przeleciec sie po forum i przeczytac niektore topiki wiele ciekawych rzeczy sie dowiesz :) pzd. MC-Maxim --> silnik fajny , moglbys porawic choc niektore blady karoseri bylo by extra :)
Napisano 6 Maj 200420 l Autor Więc .... posiedziałem troche i dorobilem kilka elementów do silnika. Jutro moze jeszcze cos do niego dodam a poźniej zrobie boczne osłony z materiału, zeby nie było widać karoserii. Pozdrawiam ! :) Zzzzzz ...... ps. szyba nie polaczona i cos tam jest krzywo ale to pozniej poprawie.
Napisano 7 Maj 200420 l no fajowy silnik, gdyby nie bledne napisy ferrari i niezbyt dobre wykonanie \"blachy\" to moznaby podciagnac pod zdjecie
Napisano 7 Maj 200420 l Autor To fajnie :) Moze poprawie te napisy .. ale jak narazie to zrobie osłony silnika.
Napisano 7 Maj 200420 l Ładnie ci wyszedł silnieczek ale środek bardzo się odbija (nie chodzi mi o silnik tylko blache)
Napisano 7 Maj 200420 l stary na jakim sprzecie ty to robisz? nie wyobrazam sobie zeby przy moim sprzecie Athlon 1,4;56 ramu;geforce fX 5200 moglbym stworzyc cos takiego. No a tak poza tym to to jest piep***** mistrzostwo . Ile czasu , w godzinach nad tym juz siedzisz?
Napisano 7 Maj 200420 l Autor Athlon 2.2, 512 MB RAM, GF 4 Ti 128. A ile siedze to Ci nie powiem bo robie po troszku kiedy mi sie zachce, wiec ciezko powiedziec. Ale jak bym siadł to taki silnik bym zrobil pewnie w 2 godziny .... tak mi sie wydaje. OK wrzucam rendera z oslonami. Co o tym myslicie ? dobrze to wyglada ? gorzej, lepiej ? Pozdrawiam !
Napisano 7 Maj 200420 l Silniczek ładny. nawet bardzo :) tylko napis Ferrari brzydki - zła czcionka, złe atrybuty czcionki..... powpraw to czym prędzej! :)
Napisano 7 Maj 200420 l Silnik nie jest fajny, bo to nie jest 8-litrowy V10:> Model jednostki napędowej nie jest zły, ale cały efekt psuje ta tylna klapa:/ Zrób ją tak jak jest w oryginale, bo teraz jest naprawde okropna...
Napisano 8 Maj 200420 l Autor Nie rozumiem dlaczego jest okropna .... mozesz mi to wytłumaczyc Kozioo ?
Napisano 8 Maj 200420 l Mc renderujesz brazilem ??? jak narazie silnik mi sie pdooba. Przyciaga uwage.
Napisano 8 Maj 200420 l nie no MAxim zanim wlozysz kolejny render to zrob do konca to co tam bedzie i popraw wkoncu te napisy a nie ciagle to samo ze : moze je poprawie ... no nic chetnie zobacze koncowy efekt wiec powodzenia
Napisano 8 Maj 200420 l Popatrz jak to wygląda w oryginale. http://moto.trojmiasto.pl/tapety/ferrari/ferrari_360_modena3.jpg U ciebie jest paskudnie pozaokrąglana, ta ramka dookoła szyby zmienia swoją szerokość:/