Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 197
  • Wyświetleń 13,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Faktycznie światła spaprałem ... trudno :) Moze kiedys poprawie. Poki co bede kończył silnik a pozniej zrobie hamulce tarczowe.

Napisano

sludder, mr.white -> a widzieliscie plakaty z babka z duzym cycem na slupach informacyjnych? malymi literami bylo na nich napisane cos o wystawie motorow i samochodow na hali wlokniarza :] stal se posrod setki motorow i 10-ciu samochodow

Napisano

Stary ale super w morde wywalająca w kosmos pracka!

Jak to zrobiles?

Dlaczego ja tak nie umiem?

Jak wy to robicie ze jestescie tacy super?

Najlepszy samochod jaki widzialem, jest super!

av.jpg

[Podziękowania dla sikhama za udostępnienie obrazka]

Napisano
  • Autor

Hehe ... tez z checia obejzal bym sobie na zywo takie Ferrari :) Ale co tam .... pozostaje mi moja praca, przeciez tez moge sobie poogladac :)

Napisano

juz chcialem kiedys zrobic tego tutka ale nie umiem znalesc szkicow tego autka :((

Napisano

dzieks

jak bede mial czas to zaczne robic ciekawe co z tego wyjdzie

aha kiedy nowe renderki??

Napisano
  • Autor

Jak zwykle sie zatrzymałem .... :( Wrzucam takie cos ..... kompletnie nie skonczone :) Zrobilem narazie podłoge ale jest swiecaca i odbija cały silnik, oczywiscie to poprawie ... a wrzucam to tylko po to ze moze wkoncu cos rusze jak tu wrzuciłem :)) pozdrawiam !!!

Napisano

czemu robisz to co widac najmniej a niedopieszczasz tego co widac najbardziej :) (karoseria)

Napisano
  • Autor

Hehe .... jakos tak to juz robie :) Troche tego, troche tego .... az wkoncu kiedys moze skoncze ten model. Pussik: renderowalo sie dlugo, ze wzgledu na niepotrzebne odbicia ..... zlikwiduje je oczywiscie. Pozdrawiam i ide spac .... -_-

Napisano

tylko żeby sie nie skończyło tak

troche tu

troche tam

ups skończył mi sie zapał ;) wiec zostawie to jak jest

Napisano

Pliz... zmień te światła... chyba że to jakiś twoj concept... Bo jak narazie to bezcześcisz ferrari :>

Napisano
  • Autor

LOL .... wiem ze nie sa idealne ale chyba nie bede juz ich poprawiał .... zreszta zobacze, jezeli tak to na samym koncu, a na razie niech beda jako concept ;)

Napisano
napisał MC-Maxim

LOL .... wiem ze nie sa idealne ale chyba nie bede juz ich poprawiał .... zreszta zobacze, jezeli tak to na samym koncu, a na razie niech beda jako concept ;)

a mówiłem zaczyna sie :P

pamietaj

Kto za cel ustanawia sobie przeciętność nie osiąga nawet tego.

Napisano

wiecej ambicji mniej gadania i bedzie dobrze.

masz umiejetnosci to je wykorzystaj, nie rob na odpieprz bo modeli przecietnych jest za duzo.

mam nadzieje ze poprawisz model

pozdrawiam

Napisano

A tylną szybę będziesz poprawiał, czy zostanie taka okrągła? :)

Też robiłem Modenę, ale przepadła podczas awarii :(

Napisano

moze niedlugo zmien nazwe topicu na Pojazd 3d: Ferrari ??? bo to coraz mniej mi przypomina modene....

Napisano

Zastanawialem sie wielokrotnie skad sie biora na necie do kupienia modele przecietne i jeszcze gorsze.

Juz wiem - troche tu, troche tam, zeby teoretycznie bylo wszystko ze szczegolami, ale zrobione tak troche, tak chyba zostanie, tak sobie :/

Napisano
  • Autor

Póki co bede kończył silnik, a pozniej .... hmmmmm .... moze hamulce tarczowe albo fotele ... zastanowie sie jeszcze.

Napisano

nie ma co płakać...przeciesz nie jest źle...wyolbrzymiacie sprawe ... i niepotrzebnie szarpiecie nerwy maxima...

a co do niżej zamieszczonego obrazka...to po przybilżeniu i zabawie w PS to nie wiem czy to jest bug czy pozostałość po poprzednim renderze...:)

pozdrawiam...

Napisano
  • Autor

Pozostałość po poprzednim renderze :) A co do nerwow ...... ja i tak robie model po swojemu, wiem ze nie jest idealny ale wcale nie musi taki byc. A ze komus sie cos tam nie podoba to szczerze mowiac jest mi to obojetne. Wazne ze ja jestem z niego zadowolony :) Jutro moze wrzuce cos nowego ...

Napisano

jedno pytanko male.skad wy bierzecie te rysunki fur? z profilu od przodu idealnie i od tylu?

Napisano

Lasqa --> jesli chodzi ci o referki to looknij do dzialu modeling tam masz odnosniki do stron skad mozesz je pobrac . Na poczatek racze przeleciec sie po forum i przeczytac niektore topiki wiele ciekawych rzeczy sie dowiesz :) pzd.

MC-Maxim --> silnik fajny , moglbys porawic choc niektore blady karoseri bylo by extra :)

Napisano
  • Autor

Więc .... posiedziałem troche i dorobilem kilka elementów do silnika. Jutro moze jeszcze cos do niego dodam a poźniej zrobie boczne osłony z materiału, zeby nie było widać karoserii. Pozdrawiam ! :) Zzzzzz ...... ps. szyba nie polaczona i cos tam jest krzywo ale to pozniej poprawie.

Napisano

no fajowy silnik, gdyby nie bledne napisy ferrari i niezbyt dobre wykonanie \"blachy\" to moznaby podciagnac pod zdjecie

Napisano

Ładnie ci wyszedł silnieczek ale środek bardzo się odbija (nie chodzi mi o silnik tylko blache)

Napisano

stary na jakim sprzecie ty to robisz? nie wyobrazam sobie zeby przy moim sprzecie Athlon 1,4;56 ramu;geforce fX 5200 moglbym stworzyc cos takiego.

No a tak poza tym to to jest piep***** mistrzostwo . Ile czasu , w godzinach nad tym juz siedzisz?

Napisano
  • Autor

Athlon 2.2, 512 MB RAM, GF 4 Ti 128. A ile siedze to Ci nie powiem bo robie po troszku kiedy mi sie zachce, wiec ciezko powiedziec. Ale jak bym siadł to taki silnik bym zrobil pewnie w 2 godziny .... tak mi sie wydaje. OK wrzucam rendera z oslonami. Co o tym myslicie ? dobrze to wyglada ? gorzej, lepiej ? Pozdrawiam !

Napisano

Silniczek ładny. nawet bardzo :) tylko napis Ferrari brzydki - zła czcionka, złe atrybuty czcionki..... powpraw to czym prędzej! :)

Napisano

Silnik nie jest fajny, bo to nie jest 8-litrowy V10:> Model jednostki napędowej nie jest zły, ale cały efekt psuje ta tylna klapa:/ Zrób ją tak jak jest w oryginale, bo teraz jest naprawde okropna...

Napisano

nie no MAxim zanim wlozysz kolejny render to zrob do konca to co tam bedzie i popraw wkoncu te napisy a nie ciagle to samo ze : moze je poprawie ...

no nic chetnie zobacze koncowy efekt wiec powodzenia