Bedyk Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 (edytowane) Ciezko mi jak kolwiek wytlumaczyc moja wersje Cthulhu poniewaz opowiadania nie czytalem i dzialalem intuicyjnie opierajac sie tylko na opisie pod tematem. W mojej interpretacii Cthulu chcialem zeby byl on przedewszystkim zylastym skurczybykiem ktorego nie mielibyscie ochoty spotkac spedzajac urlop na Helu ;] miniaturka do sondy: ======================================================================== prawde mowiac to bedzie moj pierwszy powazny koncept, o ile nie bedzie jak ostatniu ;p (unfinished) w dodatku nie czytalem nigdy Lovecrafta wiec robie calkowicie na czuja a o cthulhu wiem tyle ile dowiedzialem sie z opisu lili, wiec moze odrazu zapytam duza ta gadzina? bo po dolaczonych obrazkach roznie mozna wnioskowac, chyba ze potrafi nadymac sie jak ropucha =] a propo mojego obrazka podobaja mi sie w nim tylko: leb i skrzydla, reszta wydaje mi sie zbyt waszkowata jak na morskie stworzenie chociaz moze sie myle Edytowane 22 Sierpień 2009 przez Bedyk final
Raju Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 Mackom powinienes nadac troche zycia - jakos je pozawijac i lekko wydluzyc. Skrzydla mysle, ze powinny byc troche wieksze. I brzuch jest do poprawy - nie sadze, by Cthulhu byl anorektykiem ^^ Ogolnie ciekawie sie zapowiada - jak sie okazuje - Cthulhu to swietny temat.
dezzed Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 Całkiem fajnie, może trochę zbytnio z postury przypomina wilkołaka (jakoś tak mi się kojarzy), ale jak pójdzie kolor to może odbiór się zmieni. Co do skrzydeł, to są ok, dla mnie strzał w 10. A na dole to powinna być wycieczka japończyków :).
Bedyk Napisano 6 Sierpień 2009 Autor Napisano 6 Sierpień 2009 jeszcze takie zeczy powstaly dzisiaj na kolanie w robocie. ktore lepsze??? niestety niedalo rady ogarnac lepszej jakosci
Bedyk Napisano 6 Sierpień 2009 Autor Napisano 6 Sierpień 2009 (edytowane) troszke waloru, nie tak to planowalem, moze zrobie jeszcze raz, jak ktos wie jak sprawic zeby ten obrazek byl czytelniejszy to bede wdzieczny za rady idalej interesuje mnie co sadzicie o propozycjach z poprzedniego posta =] Edytowane 6 Sierpień 2009 przez Bedyk zapomnialem
EthicallyChallenged Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 Jedyne co tu mi nie pasi to konflikt ogonka z ręką i kontur na stopie. Innych problemów dotyczących czytelności nie widzę, jak dla mnie jest bardzo czytelny i bardzo mi się podoba.
dezzed Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 ten z walorem fajny, podoba mi się. Problemy z czytelnością? Jakie? Co do szkiców, to chyba pierwszy, na trzecim niewiele widać ale w tej pozie wygląda jakby czerpał jakąś energię z ziemi co też może być fajne.
Bedyk Napisano 7 Sierpień 2009 Autor Napisano 7 Sierpień 2009 tu i tam cos poprawilem (EC dziex), probnie nalozylem kolor i niejestem z niego anitroche zadowolony, drugi raz koloruje obrazek w ten sposob, mniej wiecej z tym samym oplakanym skutkiem i zupelnie nie wiem jak sie do tego zabrac. jezeli ktos mialby na tym polu jakies rady bede baaardzooo wdzieczny
Urbanboogie Napisano 8 Sierpień 2009 Napisano 8 Sierpień 2009 Co do koloru - poszukaj jakichs refek cthulowej zielenizny :)
Raju Napisano 8 Sierpień 2009 Napisano 8 Sierpień 2009 Mnie sie podoba, tylko skrzydlo IMO nadal za male. Prawa reke bardziej bym uwidocznil i (jak juz pisalem) - Cthulhu jest za chudy.
Bedyk Napisano 8 Sierpień 2009 Autor Napisano 8 Sierpień 2009 Urbanboogie: koniecznie:] Raju: zeby nie bylo ze puszczam twoje rady mimo uszu, podtuczony cthulhu i troche bardziej skrzydlasty. nie wiem czy o to Ci chodzilo ale mi sie podoba, chyba nawet bardziej niz pierwsza wersja...sam nie wiem, w sumie to wymyslilem sobie ze zlowieszcza sila mojego cthulhu tkwi w jego zylowatosci i sprezystosci, czyli zadne sadlo tylko same miesnie=] ps chyba nie jestem w temacie i poruszam sie w nim dosyc intuicyjnie ale nie rozumiem skrutu IMO;p i kolejny kolor, jeszcze brzydszy niz poprzedni, jeszcze nigdy na powaznie nie uzyskiwalem koloru poprzez narzedzia korekcji koloru wiec jezeli ktos wie jak uzyskac bardziej naturalny efekt to bede wdzieczny za rady
Raju Napisano 8 Sierpień 2009 Napisano 8 Sierpień 2009 Skrzydla teraz o wiele lepiej sie prezentuja, brzuch troche rozmazany, ale IMO lepiej niz wczesniejszy anorektyczny wyglad :P Teraz nie mam sie w sumie do czego przyczepic - wyglada bardzo dobrze :) IMO - In My Opinion - moim zdaniem
Bedyk Napisano 8 Sierpień 2009 Autor Napisano 8 Sierpień 2009 rzeczywiswcie im dluzej na niego patrze tym bardziej sie przekonuje narazie to tylko taka prosta obrobka zeby zobaczyc efekt, poprostu brak czasu imo hehe
Bedyk Napisano 10 Sierpień 2009 Autor Napisano 10 Sierpień 2009 nie wiem co z tym kolorem ogolnie chyba zaduzo sie na niego napatrzylem pomocy
Joel Napisano 10 Sierpień 2009 Napisano 10 Sierpień 2009 Może lepiej będzie ci dla niego wybrać kolor w bardziej pochmurnym lub morskim otoczeniu
Raju Napisano 10 Sierpień 2009 Napisano 10 Sierpień 2009 To skrzydlo w tle mi sie nie podoba - wyglada troche, jakby bylo przedluzeniem pierwszego. Kolory IMO zbyt szare, brakuje nieco zieleni.
Joel Napisano 10 Sierpień 2009 Napisano 10 Sierpień 2009 mnie się wydaje, że winnym tego, że prawe skrzydło wygląda jak przedłużenie lewego jest jego ustawienie. Lewe kieruje się niżej, natomiast prawe nie idzie po "prostej linii machania ;D" tak jakby szło do tyłu. No i spójrz gdzie znajduje się prawe ramię stwora. Prawe skrzydło wygląda jakby wyrastało z linii grzbietowej, ale sądzę, ale to drobiazg mam nadzieję zauważalny przez autora pozdrawiam
Bedyk Napisano 11 Sierpień 2009 Autor Napisano 11 Sierpień 2009 Raju, Joel: dzieki, trudno sie nie zgodzic, wydaje mi sie ze cokolwiek poprawilem kolory dalej do bani=/
EthicallyChallenged Napisano 11 Sierpień 2009 Napisano 11 Sierpień 2009 Ja nie uważam, żeby kolory były do bani. Masz harmonijną grę ciepłych i zimnych zieleni, w cieni pięknie przechodzi w błękity, naprawdę dobra robota. Tylko, że na całym obrazku poszedłeś w taki sam stopień nasycenia. Byłoby (moim zdaniem) lepiej, gdybyś takie nasycenie pozostawił dla wybranych miejsc, a resztę przytłumił, zepchnął w szarości. Obecnie nie ma kontrastu między jaskrawymi barwami a przytłumionymi, przez co jest zbyt jednolicie. Kolory mają większą siłę, gdy znajdują się w sąsiedztwie szarości. Wykorzystaj to. Oczywiście zrobisz, jak zechcesz, to Twój obrazek, mam nadzieję, że się nie narzucam z sugestiami. Poza tą jedną rzeczą to na razie jak dla mnie najlepsza praca w konkursie.
Joel Napisano 11 Sierpień 2009 Napisano 11 Sierpień 2009 Bedyk - chciałbym tak kolorować ;D A, no i zauważyłem, że skrzydełko poprawione ;] pozdrawiam
Raju Napisano 11 Sierpień 2009 Napisano 11 Sierpień 2009 Teraz juz swietnie sie prezentuje, ale troche poprawilbym prawa reke (zeby byla bardziej widoczna). Skrzydla lepiej wygladaja, kolorki sa na prawde dobre :)
PSychu Napisano 11 Sierpień 2009 Napisano 11 Sierpień 2009 Kolorki są spoko, choć faktycznie warto by było może pomyśleć nad zdjęciem nasycenia w niektórych partiach ciała, bo zbyt jednolicie się to prezentuje. Mnie najbardziej przeszkadza samo tło, które jest za "landrynkowe", jak dla tak mrocznej postaci. Ogólnie koncept bardzo dobry (choć tego mroku mi brakuje).
Bedyk Napisano 12 Sierpień 2009 Autor Napisano 12 Sierpień 2009 poprawki poprawki poprawki dzieki chlopaki
Bedyk Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Napisano 13 Sierpień 2009 pewnie znowu okaze sie kompletnie zielony=] ale co tam nie pierwszy raz =D... -obowiazkowy dodatkowy rzut to to co wrzucilem ponizej (jak w rys technicznym =]), czy moze choidzi o jakies ujecie potwora np w naturalnym otoczeniu? -na koniec wszystkie wymagane obrazki wrzucamy jako jeden plik, czy kazdy oddzielnie? ps wlasnie pracowalem sobie nad detalem, nie powiem posunolem sie w tym procesie dosc daleko gdy nagle w skutek najscia burzy zabraklo pradziku, cala praca poszla sie tegesowac=] yes, yes, yes ;]
SBT77 Napisano 13 Sierpień 2009 Napisano 13 Sierpień 2009 Uwaga o różnicy nasycenia kolorów trafna, ale ja bym raczej podnosił w wybranych miejscach... Szczerze nie rozumiem czemu wielu współczesnych grafików używa tak mało koloru - kiedyś w malarstwie - przy mediach tradycyjnych było go niemało, a teraz zauważyłem taką tendencję do pracy niemal w szarościach która specjalnie do mnie nie trafia... Może to kwestia gustu - ja jednak wole takie malarskie barwy...
ortheza Napisano 13 Sierpień 2009 Napisano 13 Sierpień 2009 wlasnie mam na siwzo opowiadanko Zew cthulhu. I tam jest napisane ze ten jegomosc to potowrne bydle. naprawde ogromne. ludź bylby wielkosci pazurka :)
Bedyk Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Napisano 13 Sierpień 2009 tak tak, przeoczenie, mial byc mniej wecej taki jak w 1 poscie ale zapomnialem go zeskalowac przed wrzuceniem linka=]
Bedyk Napisano 14 Sierpień 2009 Autor Napisano 14 Sierpień 2009 2 nowe wersje tla, obie kiepskie ale moim zdaniem i tak lepsze niz 1 detal, niezly syf=] bede wdzieczny za solidne korekty, jade w gorki i wracam tuz przeed finiszem, mam nadzieje ze uda mi sie jeszcze cos podlubac, nie wspominajac o rzucie=D pozdrawiam i zycze wszystkim owocnej pracy nad gadzinami =]
Rembik Napisano 14 Sierpień 2009 Napisano 14 Sierpień 2009 Popraw proszę tę stopę, szkoda conceptu... i zastanów się nad tym elemntem przy łokciu... wiem, wiem ja tu marydze a mój concept samym szkicem świeci :D
nicponim Napisano 14 Sierpień 2009 Napisano 14 Sierpień 2009 ladny detal, fajna dynamika, ogolnie podoba mi sie. Hmm najlepiej wyglada tlo pierwsze, dodaje dodatkowej dynamiki, ale chyba ten róż niekoniecznie korzystnie wplywa na przedwiecznego;] hmm moze jakies tlo na zasadzie kontrastow-zielony stwor, czerwonawe/pomaranczowe tlo?
Thanes Napisano 14 Sierpień 2009 Napisano 14 Sierpień 2009 podoba mi się twoja praca:) będę jej kibicował :]
miriam Napisano 19 Sierpień 2009 Napisano 19 Sierpień 2009 !! UWAGA !! Przypominam, iż do końca tej edycji zostały tylko 4 dni, Proszę pamiętać o umieszczeniu stosownej informacji w załączniku o ukończeniu pracy, jak również dodaniu wybranego fragmentu do sondy. //Pozdr.
Bedyk Napisano 21 Sierpień 2009 Autor Napisano 21 Sierpień 2009 (edytowane) rzucik... [/url] Edytowane 21 Sierpień 2009 przez Bedyk pomylka
Bedyk Napisano 22 Sierpień 2009 Autor Napisano 22 Sierpień 2009 zapraszam do obejzenia efektu koncowego mojej pracy/zabawy w 1 poscie przy okazji THX dla wszystkich ktorzy pomogli mi skonczyc prace swoimi poradami, jak sie okazalo podczas pracy kazda byla cenna mam nadzieje ze nie zawiodlem oczekiwan=]
Raju Napisano 22 Sierpień 2009 Napisano 22 Sierpień 2009 Jak dla mnie bardzo ladnie to wyszlo :) Ciekawe jaka bedzie konkurencja ;)
Rekomendowane odpowiedzi