Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 82
  • Wyświetleń 8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no wlasnie jak wrocic do edycji obietku jak otwieram zapisany dokument?

pozdr

szymeq

Napisano

No No modele COOL ---> Zbrush jest porzadnym narzedziem , i bardzo sie rozwinal , dodatkowo prace przedstawione tutaj sa na wysokim poziomie , i jak na dwa dni znajomosci (stycznosci) z programem jestem pelen podziwu , bo nie nalezy on do prostyych w obsludze .. Postacie jako modele super przydalyby sie texturki i wtesdy wystawie calkowity konmentarz ... Render w MentalRay\'u badz Brazilu , + poprawne oswietlenie i bedzie super .. :) Pozdrawiam i sledze dalsze WIP\'y

Napisano
  • Autor

3

ps. Nie można powrócić do edycji obiektu. Jeśli przypadkiem obiekt ulegnie deselekcji to nadal powinien się znajdować w panelu narzędzi. Poza tym należy często modele sejwowć (nie jako dokumenty, tylko jako narzędzia).

Napisano

Podobne teksturki i modelowanie jak w Ultimie Online hehe no zbrush spoko programik respekt batou :)

Napisano

Batou - jesteś killer :)

Smok jest super !

pozdrowienia od Motoko Kusanagi ;)

Napisano
  • Autor

Bardzo proszę o zadawanie pytań na u2u. To nie jest miejsce na dyskusje tego typu.

Napisano

sorki za pytanie tutaj...ale nie mam u2u...

ale nadal nie kapuje jak wrocic do edycji obiektu...

a wszczegolnosci jak otworze zachowany..:(

pozdrowienia

Napisano
  • Autor

U2U to ten przycisk pod sygnaturką :) Jest na nim napisane \">> U2U\".

Masz wiadomość. W prawym górnym rogu strony wirująca koperta.

A co do pytania. Są to podstawowe rzeczy które są opisane w świetnym halpie. Jeśli komuś i to nie wystarcza to tu jest instrukcja w pdf opisująca krok po kroku, na przykładach, wszystkie funkcje programu:

http://www.pixolator.com/zbc-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=1&t=014968

Każde następne pytanie na temat softu w tym wątku będę usuwał. Jeszcze raz powtarzam : to nie jest miejsce na takie dyskusje.

Pytania proszę kierować na u2u.

Napisano

Nom smok to odlot na maxa - mnóstwio detali i jaki wygląd - przyczepiłbym sie do tylnich łap ale po co - ekstya

Pozdr

Giorgione :D

Napisano

ciekawy ten zbrush oto moja 1 praca jakies 5 minutek ( zaraz jak obczailem klawisze )

ps. pytanko jak wrocic do edycji nieaktywnego juz obiektu ?

Napisano

to i ja się pochwalę. Wprawdzie wrzuciłem już to do finished works, bo nie będę już tego bardzo przerabiać, ale co tam... enjoy :

pajak.jpg

Napisano

kurcze

zaciągnąłem demo zbrusha z ich strony ale i tak on jakies hasło chce. Nic mi nie przysłali mailem, dziwne

Napisano

Samochodu się nie da:] A przynajmniej wg mnie byłby to szczyt masochizmu:D Można robić wszystko co ma \"organiczne\" kształty. Można też dorabiać do gotowego modelu hipoly np. grawerunki, czy zdobienia (zbroje, miecze, itp). Da się zrobić jakiś teren, meteoryt (ja zrobiłem :D)...

Napisano
  • Autor

Tak Marcin, tylko że w maxsie zrobisz taki motor 10 razy szybciej i dwa razy lepiej.

Napisano

hmmm post byl dla kozia apropos tego ze w brashu tylko organics wychodza a ze w maxie motor wyjdzie lepiej :) to juz inna sprawa

Napisano

Kurcze jsli wszyscy umieszczaja swoje pracki to ja tez :)

To jest glowa trolla...

A co do Zbrusha to coraz bardziej mi sie podoba, nawet interfesj zaczyna mi przypadac do gustu...:)

Pozdrowienia...

Napisano

wrzucam moje cwiczonko, w trakcie nauki zbrusha takie cos mi przypadkiem wyszlo.

za duzo tu bledow zeby sie bawic w poprawianie i konczenie tego modelu, wole zaczac cos nowego.

Napisano

czego chcesz? dupcia jest sliczna, wzorowalem sie na mojej ;)

Tak serio to tylko test, na dupie sie nie skupialem, chcialem pocwiczyc ZBrusha, pouczyc sie. Pewnie widac, ze detale jakies to bardziej z przodu cwiczylem, a tyleczkowi nie poswiecilem wiele czasu.

Napisano

zgodnie z tutejszą modą... rowiez zamieszczam swoja pierwsza prace w Zbrush\'u [lol]

program jest ... wydaje mi sie swietny ... moze nie jest to rhino ... ale do organic modeling ... jest swietny ... (a i low poly da sie zrobic)

praca zajela mi godzine ... wliczajac obejzenie wbudowanego tutoriala pt. \"jak zrobic banana\" [lol2] zrenderowalem to w truespace ... bo nie umiem jeszcze w tym czyms :) [lol3]

no i na koniec ... dla krytykow :) to nie mial byc czlowiek ... wiec nie krytykowac uszu prosze ... jako wzor posluzylo mi zdjecie z dziecinstwa ... :P [lol4]

pozdrawiam :)

Napisano

zipper:w jakim formacie wyeksportowales to narzedzie do trueSpace\'a ??

Napisano

heh ... no i jeszcze raz zasiadlem dzisiaj do Zbrush-a ... chyba idzie sie przyzwyczaic do tego interface\'u ... no i mysle ze jakby na tym posiedziec troche ... to moznaby naprawde ciekawe rzeczy w tym wymodzic ...

pozdrawiam

Napisano

niezle modele... moze sam sie skusze pomodelowac tym zbrushem :>