Skocz do zawartości

ChC.16: Cthulhu by nicponim

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

no i ja wezme udzial w bitwie;] Wprawdzie nie czytalem nigdy Lovecrafta, ale postaram sie podjac wyzwanie. Wstepny szkic juz jest, ale wrzuce dopiero po dokladniejszym linearcie;]

pozdr!

widokrzut.jpg

Edytowane przez nicponim
  • Odpowiedzi 29
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

takie troche luzne podejscie, zaznaczam iz nie czytalem lovecrafta,wiec pewnie concept znacznie sie rozni od tego jaki rodzil sie w glowach czytelnikow;]

szybki walor, czeka mnie jeszcze jedno podejscie black&white tym razem z delikatnym detalem no i kolorek;]

licze na uwagi szczegolnie czytelnikow lovecrafta, bylyby naprawde cenne

pzdr.

cthulu.jpg

Napisano

O w mordę - miażdżąca konkurencja :D

też nie czytałem Lovercrafta, ale ciekawe te odnóża insekta :) - super concept

ale tak żeby się przyczepić-pomóc ^^ to dla tych jego nóg to cielsko musi być strasznie obciążające

pozdrawiam

Napisano

"W opowiadaniu "The Call of Cthulhu" (Zew Cthulhu) opisywany jest jako potwór o niewyraźnych antropoidalnych kształtach, łbie ośmiornicy pełnym macek, ogromnych pazurach i wąskich skrzydłach na plecach." - regulamin podaje ten opis to tym sie wzorowalem;p brakuje skrzydel, przy tym concepcie skrzydla beda idiotycznie wygladac, wiec troche zmienie tulow, dodam skrzydla i przy najblizszej okazji wrzuce upa;]

thx i pzdr.

Napisano

A mi sie podoba, zupelnie inna wizja Cthulu, ktora od pierwszego spojrzenia wzbudza sympatie widza-takie polaczenie cthulu,predatora i obslizglego insekta ;] powodzenia

Napisano

Moje uwagi :

-nie wiem za bardzo po co mu dwie pary oczu :P

-troche za malo macek jak na opis, ktory przytoczyles

-nie wiem gdzie on moglby sie ruszyc z takim cielskiem i takimi "odnozami" - nieproporcjonalne nieco ;)

Poza tymi rzeczami - interesujacy pomysl, czekam na nieco wiekszy detal :)

Napisano

O, no teraz to rozumiem, w takim układzie dziadostwo może spokojnie ścigać każdą ofiarę.

Wciąż wygląda na takiego co lubi zjeść, ale to ma swój urok. :D

pozdrawiam

Napisano

up. Kurde nie chce narzekac ale ciezko mi idzie, piorko sie wali w wacomie, no i laptop tnie jak cholera;/ jeszcze zostalo pare rzeczy w ogolnym zarysie(macki, jakies detale),ale az niedobrze mi sie robi jak pomysle o rzutach stwora;/ trzymac kciuki;p

cthulu5male.jpg

Napisano

biale tlo nic nie psuje :) to ma byc koncept postaci a nie ilustracja

nicponim zajebisty koncept :) moj faworyt.

tylko ludzika pomniejsz Katulu jest ogromniasty

Napisano

dzieki za rychła odpowiedz;] no fakt rece blyszcza jak cholera...

Chyba zrobie sobie dzien lub dwa przerwy,bo troche opatrzony jestem,ciezko mi bledy wylapywac;/ No ale w sumie od tego k*rwa wy jestescie hehe;]

Napisano (edytowane)

Ogólnie wygląda fajnie i przekonująco - zastanawia mnie tylko to że chyba coś jest nie tak ze światłem - góra jakby łapała światło z innej strony niż dół... Chyba że postać w pewnych miejscach fosforyzuje - to by uzasadniało to światło...

Edytowane przez SBT77
Napisano

swiatlo na brzuchu to efekt wczesniejszego przyziemia, bylo jasne jak cholera stad odbicie na brzuchu,pozniej je zmienilem ale swiatla na bebechu juz nie;/ dzieki za korekte;]

ortheza- hmm no wlasnie niewiem, u mnie na laptopie wszystko widac;/ no ale rozjasnie odrobine tlo w takim razie...

pzdr.

Napisano

!! UWAGA !!

Przypominam, iż do końca tej edycji zostały tylko 4 dni, Proszę pamiętać o umieszczeniu stosownej informacji w załączniku o ukończeniu pracy, jak również dodaniu wybranego fragmentu do sondy.

//Pozdr.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności