Napisano 5 Wrzesień 200915 l Witam mam pytanie czy takie "coś" co jest na początku film dokładnie mówiąc to co jest pod napisem 3d uda mi się stworzyć w programie blender, i jeśli tak to jak jest to zrobione.Z góry dziękuje za odpowiedź:)
Napisano 5 Wrzesień 200915 l spece od blendera powiedzą Ci pewnie że można natomiast fajnie się to robi w After Effects przy użyciu pluginu Trapcode Form
Napisano 5 Wrzesień 200915 l Jeśli nie wiesz to raczej nie. Nie znam filtra który by dał taki efekt w 2d. W 3d trzeba by się trochę natrudzić i efekt byłby uzależniony od twoich umiejętności.
Napisano 5 Wrzesień 200915 l Dałoby się partyklami, ale trzeba by się pogłowić i znać trochę na partyklach. Tak z grubsza puściłabym partykle z tego napisu, ew. przyciągnęła jakimś forcem, to pod napisem zanimowała clothem, i potem puściła animację do tyłu. Jeśli nie zamierzasz się w to wgłębiać, to spróbuj AE tak jak pisał kamil.ochal, pewnie będzie prościej.
Napisano 6 Wrzesień 200915 l Można by to pokombinować z plane + displace + lattice + animowane textury z alfą ,ewentualnie jakiś lattice lub soft body ...
Napisano 6 Wrzesień 200915 l materiał: pobawił bym sie w node editorze ale polecam ramp shader bo coś podobnego mi się kiedyś udało zrobić
Napisano 6 Wrzesień 200915 l Ja bym zrobił napis 3D i cząsteczki w 3d, a tło w blenderowych nodach, ramp texture + displace node + dodatkowe by dodać pieprzu :O, tylko nad filmikami się zastanawiam chyba dało by się w nodach, jak nie to zrobiłbym w 3D. Czy łatwiej by się dało w AE to bym się spierał xD jeśli nie znasz ani Blendera ani AE to łatwiej prawdopodobnie było by w AE, ale nie znam go, tylko tyle co z tutków, ale to też zależy jak chcesz to rozwinąć :O, bo wtedy aplikacja w której łatwiej mogła by się zmienić. No i trzeba mieć AE. Edytowane 6 Wrzesień 200915 l przez n-pigeon