Gość User190 Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 Morte pyta, bo czuje Twój oddech na plecach ;) Chłopaki, tylko nie oszukujcie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 bbandi - to jest konkurs dla sculpterów a nie modeling. No chyba że jest jakaś funkcja do sculptu w maxie i jej używałeś. Jeżeli nie to praca nie łapie się na konkurs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 (edytowane) Dopiero pod koniec zdałem sobie sprawę że ta postać jest jednak zbyt skomplikowana jak na speeda, nawet 6godzinnego. Chwilami czułem jak mi mózg płonie :) U mnie wszystko z zsphere, 6 godzin, niektóre elementy mirrorowane lub wyciągane z obiektu więc nie mają niższych podziałów. Klicek weź dokończ stopy i wywal patyka, nie rób tego błędu co ja. Poza tym co mogę powiedzieć? No, fajne, no... :] Edytowane 20 Wrzesień 2009 przez Gomez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 No chłopaki to nic:) to tak po za konkursem.ale robiłem też 6H i sie dobrze bawiłem przy tym.pozdro P.S. a co to sa sculpty?:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 Sculpt z ang. rzeźbić, wyrzeźbić, itp. Czyli tak na chłopski rozum jest to rzeźbienie w programie :) W tym wypadku ZBrush, Mudbox, 3D-Coat, Blender (tyle ja znam :D, w blenderze też wprowadzili coś takiego xD http://www.blender.org/development/release-logs/blender-243/sculpt-mode/). Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłem specjalistą nie jestem, ale ja tak to sobie tłumaczę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 ło gomez pociagnij o dalej poza konkursem! jakżeś zrobił te ubranko, kapurekz zspherek? 1 czy 2? jedyne co mi sie nei podoba to biceps nie powinenien tak łęboko zachodzić w przedramię. i chyba przestrzenie miedzy palcami są zbyt duze- pozatym grejt work! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 no fajnie dajecie panowie, na razie chyba klicek (po zakryciu nogi ;]) best jak dla mnie Gomez też najs, tak btw też chciałem go robić ale jak zobaczyłem te wszystkie jego łaszki to zaniechałem, no ale nieźle wybrnąłeś. ok ode mnie takie coś, nie starczyło czasu na topór zamist tego sa te oto kijeczki konept: http://www.blizzard.com/diablo3/_images/artwork/ss49-hires.jpg pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raju Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 Jakbys te "kijeczki" zamienil na troche ciensze albo przynajmniej jakos je wykonczyl. I IMO powinienes skonczyc ten projekt poza konkursem (dorobic topor) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 No niee... no ten speedsculpting to się Wam udał :D Grubo żeście pojechali wszyscy, świetna sprawa. Gratki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 No, tak pojechali że się człowiek zastanawia czy w ogóle opłaca się podchodzić:) Zapraszam wszystkich do udziału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 Klicek co Ty gadasz jak dla mnie nie zepsules nic co by nie dalo sie latwo wyklepac i dla mnie od pasa w gore wygada mega kozacko. Gomez Twoj model tez bardzo fajny ale jak dla mnie wybrales ciezki koncept :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 Ja się zabieram już od tygodnia i zabrać się nie mogę :D Zawsze coś innego trzeba zrobić. Teraz to już bardziej mnie zniechęca widzą co inni zrobili. Przecież i tak mnie zgniotą swoimi pracami :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 hej co to za bzdury z tym ze nie bo inni robia super extra a ja tak nie potrafie ... z takim podejsciem to rzeczywiscie ciezko cos skonczyc :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 Z takim podejściem ciężko coś nawet zacząć... a ci "lepsi" może nie będą mieli ochoty uczestniczyć widząć że odstraszają ludzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 Tylko, że czasami się lepiej nie pokazywać ze swoimi pracami. Trzeba wiedzieć co wrzucić bo później tylko wstyd :) Czas jest więc coś wykombinuje tylko czy czasu starczy. Najwyżej zrobię postać do połowy :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 (edytowane) Ja tak raczej poza konkursem. Dorwałem dzisiaj zbrusha i muszę przyznać, że to naprawdę potężne narzędzie...i co mnie bardzo ucieszyło-bardzo proste w obsłudze :) Zrobiłem taką półtora godzinną główkę: Na podstawie tego: http://www.worldofwarcraft.com/wrath/images/artwork/ss9-hires.jpg Do końca sesji jeszcze trochę czasu więc może jeszcze coś zdziałam :] EDIT Żeby nie zaśmiecać wątku daje tutaj jeszcze jeden twór (mam nadzieję, że nikt mnie za nie nie pogoni:D ) Na podstawie: http://www.starcraft2.com/images/artwork/ss9-hires.jpg Gomez- dzięki, oby tylko czasu na to wszystko starczyło;) Edytowane 21 Wrzesień 2009 przez RaVirr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 No... no... normalnie mi mowe odjęło. Będę cie cytować jak ktoś znów napisze że zbrush jest nieintuicyjny. Miąchaj, miąchaj, w 2d skila masz więc jak poćwiczysz rzeźbienie to będzie na co popatrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 RaVirr zdecydowanie powinienes oblukac tutoriale z wykorzystaniem odpowiednich brushy bo mam wrazenie ze wszystko pojechales standardem :D ? i pamietaj o opcji lazy mouse Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 Ravirr - Pierwszy raz zbrusha odpalił i takie ludki klepie. Strach pomyśleć co będzie jak się dowie o istnieniu innych brushy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 Strach pomyśleć jak się dowie o istnieniu painta:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 Wystarczy tylko jeszcze dobry tutorial: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 Wszystko standardem..:] Obiecuję poprawę :P Reanimator- "a teraz pytanie od internetów"... Świetny tutorial :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 jako że mam ostatnio trochę wolnego czasu to jadę z następnym - na razie 2h10min razem z bazą z kulek mam nadzieje że sie RaVirr nie obrazisz że też ten mors pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 finito. w sumie okolo 6h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 no to matys pozamiatałeś ładnie ;) wypasik jak dla mnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 Prawda. Super sculpt. Chciałbym go w ruchu zobaczyć:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 i nawet posluchal wujka pawla;) Fajnie, szkoda, ze nie zmiesciles sie w regulaminowym czasie i przez to zostajesz zdyskwalifikowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 w tej edycji jest 6h :P Zostało mi jeszcze 0,5 h: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 To był pewnie taki dowcip ze strony reanimatora :D Ja też wrzucę, ale dopiero jutro. Na razie mam 1h10 więc jeszcze mam sporo czasu, a teraz niema co pokazywać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 Nieźle, fajnie to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 Ładnie, ładnie panowie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 Wrzucę planszę za chwilkę - gdyby ktoś był na tyle uprzejmy i poczekał to byłoby miło ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 Spoko jeszcze 10 minut masz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 (edytowane) Ja też wrzucę!! :D Edit: Wiem, że to piękne nie jest w porównaniu do waszych. Ja jestem zadowolony, że to ukończyłem. Pierwszy raz robiłem z ZSphere i zrobiłem kilka błędów które podczas sculptowania zauważyłem :D Tutaj referka: http://www.blizzard.com/diablo3/media/artwork.xml#67 Edytowane 25 Wrzesień 2009 przez Vega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 Wrzucam w końcu. Próbowałem go jeszcze na szybko spozować, ale niestety za mało podziałów miałem na siatce bazowej i nie bardzo to wychodziło no wyższych levelach. Mam nadzieję, że komuś się spodoba, bo chłopaki znowu poczesali niesamowite modele :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 Świetnie, kibicuje temu modelowi:)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 Dobra zamykam konkurs:) koło półnicy sonda:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 Jak dla mnie sculpy z mudboxa na starcie maja gorzej bo ten material w nim jakiś taki ble jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 To jest defaultowy - można ustawić coś lepszego, ale już miałem lekkie plecy i nie bardzo chciałem się tym bawić tym razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi