Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

...najbliższe skojarzenia ? postaram się na bieżąco mazac , pozdro. planu jak zwykle specjalnego nie mam. Właściwie to cały plan

66730210.jpg

• Odpowiedzi 28
  • Wyświetleń 3,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

...nocnik....wydaje mi się ,że to dobre skojarzenie bo ja dopatruję się odbytnicy

12453503.jpg

Napisano
  • Autor

ciesze się ,że faszystowska maszyna wydaje się taka biologiczna...tyle ciekawych skojarzeń :)

<a href=35034068.jpg' alt='35034068.jpg'>

Napisano

hehe faktycznie, to cos wyglada jak bardziej hardcorowy pies leszek :D

Napisano

Szej-hulud czyli czerw pustyni albo piaskal. Właściwie to dopiero zaczyna przypominać :-)

Napisano
  • Autor

dzięki wam, właśnie poznałem psa Leszka :::::))

Napisano
  • Autor

kurcze wiem ,ze to będzie dziwne pytanie ale mam wrażenie ,ze robiąc komp. do internetu w PS coś za bardzo mi z miększa detal , może wiecie o co chodzi

82768203.jpg

Napisano

Może za mocna kompresja ? Spróbuj zapisać w innym formacie, np. png i zobacz czy też tak się robi ?..

Napisano
  • Autor

zrobiłem w png i jest gorzej...mam od miesięcy wrażenie ,że kredka(kreska) ma większe wymagania niż plama

Napisano
  • Autor

najeźdźcom maszyna się popsuła....

63534431.jpg

Napisano

Co? Kreska ma wieksze wymagania niz plama? wtf :D

Jak pomniejszasz to bedzie ci zmiekczal. Kiedy zmieniasz w PS rozmiar (alt+ctrl+i) to na dole masz do wyboru jak go resamplowac. W CS4 jest nawet fajnie opisane:

Bicubic - jak masz jakies miekkie przejscia tonalne

Bicubic Smoother - dobry do powiekszania

Bicubic Sharper - dobry jesli pomniejszasz prace

sa jeszcze Nearest Neighbor i Bilinear - nie pamietam co robia. W kazdym razie zmieniajac rozmiar poprobuj sobie z tym - powinno pomoc.

Napisano
  • Autor

Nezumi zrobiłem jak radziłeś najpierw rozmiar , później kompresja do internetu i trochę ostrości

47699270.jpg

Napisano
  • Autor

ten wariant facjaty będzie chyba logiczniejszy...

39577093.jpg

Napisano

Fajnie idzie, wygląda trochę jak jakaś mechaniczna larwa...aż zainspirowałeś mnie do zrobienia ilustracji;)

Napisano

nie rezygnuj z ziomków na pierwszym planie dodawali historii do ilustracji :)

pozatym widac bylo komu machaja ludkowie z machiny

Napisano
  • Autor

ziomki będą będą tylko przestałem robić na warstwach i postanowiłem w malować ich na końcu

Edytowane przez Thx

Napisano
  • Autor

powoli ale do przodu. Wymyśliłem sobie tak: piękna gorąca sierpniowa noc, zbliżająca sie pełnia, podświetlone chmury światłem księżyca. Idealna przejrzystość. Noc , która kochają wszyscy kochankowie, ludziska jeżdżący pod namioty, panowie od łowienia ryb i wszyscy ,którym przychodzi pracować bawić się taką porą. Zobaczymy czy te wszystkie atrybuty kiczu nie zdominują dramatu powstania...pozdro

47843640.jpg

Napisano

I to lubię. Indywidualne podejście do tematu. Oryginalność. I całe szczęście odcięcie się od popowego designu jaki ostatnio w modzie jeśli chodzi o komercję powszechną. Jak już wspominałem zmęczony jestem oglądaniem widoku projektów które zaczynają pożerać własny ogon, wysrywać i zjadać to co wysrały.

Lubie zaglądać do THXa bo tu jest świeżo, ciekawie i inspirująco. A nie tylko oczojebnie.

Napisano
  • Autor

przyzwoitością jest pokazać pracę w terminie. po półrocznej przerwie zamknąłem maziaj. Dzięki wielkie ludziskom od Hardkoru 44 za inspiracje, szacunek

hardkordunefinishdointe.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Napisano

Heh niesamowity jesteś z ta kreseczka:)Przestrzeń faktura i bryła - super.

Osobiście nie lubię takich kolorków fioletów itd ale tutaj z tą Sieną to ma taki szlachetny stonowany wydźwięk.

pzdr.

Kuba