Napisano 15 Kwiecień 200420 l Witam na forum:) jestem tutaj nowy co pewnie widać po ilości postów :> heh.. 3ds max interesuje się od niedawna... mam już kilka prac ale nie są warte wrzucania tutaj :) no ale za to mam chęć zrobić coś nowego i chciałbym wystawić to tutaj abyście mogli mi coś podpowiedzieć albo skrytykować i wogóle :) chcialbym zrobić podobnego do jednej ze scen z LORDa dokładniej ten momęt jak wszyscy byli w Morii. Ogólnie chodzi mi tylko o tą wielką salę (bodajże Druga Sala:) narazie po godzince roboty zamieszczam kolumne (jeszcze niedopracowana- a jakby :) chciałbym się dowiedzieć co o tym sądzicie :> i co wam się tutaj niepodoba (tylko nie pisać że nic tylko konkrety :) z góry dzięki za pomoc ps. jak moge usunąć ten \"szum\" co widac u mnie na renderingu? wczesniej tego nie mialem i nie wiem o co chodzi :/ ps2. znacie jakieś strony z texturami ? :> thx
Napisano 15 Kwiecień 200420 l Witamy na forum. Najważniejsza rzecz o której zapomniałeś > http://www.max3d.pl/forum/forumdisplay.php?fid=66 A 2 to taka że na obrazie jest za ciemno i nic nie widać. Pozdro
Napisano 15 Kwiecień 200420 l jak sie rozjasni na maxa monitor ... no i moze jeszcze maly tuning obrazka w PS ... to cos tam widac :) jak dla mnie ... to ladnie ta kolumna wyglada ... nie mam porownania do orginalu ... ale sam obiekt ladny o jaki szum ci chodzi ? o bump ? pozdrawiam
Napisano 15 Kwiecień 200420 l Dodać jakieś \"ubytki\" i pęknięcia, zchafmerować krawędzie, dać lepsze texturki, usunąć zbędne poly i będzie dobrze:)
Napisano 15 Kwiecień 200420 l Autor po 1 sorry za nazwe posta i za zbyt ciemną scene ;) niestety działam na słabym monitorze i zapomniałem że mam go rozjaśnionego na maxa hehe.. dodam jeszcze to wszystko ogólnie znalazłem kilka nowych zdjęć i widze że troche to inaczje wygląda ale wszystko przedemną :) narazie zamieszczam jedną fotkę którą się inspiruje no i widać mniejwięcej jak to wygląda :) pozdro :>
Napisano 15 Kwiecień 200420 l Prawie jak scena z Władcy (w Morii). Podoba mi się, ale chyba tam jeszcze coś będzie w scenie ?
Napisano 15 Kwiecień 200420 l Witam! a coz to za marnotrastwo - po jakiego wała żeś tak ta siatke poTesselował! W cholere niepotrzebnych scianek - Gruntowna OPTYMALIZACJA na takim poziomie wskazana bo Ci 80% mocy pojdzie na zbedne trojkąty podczas obliczen światła no i renderingu:) To tyle o sprawach konstrukcyjnych... pozdr
Napisano 15 Kwiecień 200420 l pionier: to chyba z filmu, a nie autorstwa artiego :>... zgadzam sie z przedmowca, dodalbym jeszcze gobliny/orki :D...
Napisano 15 Kwiecień 200420 l witam! co do siatki to zgadzam sie z MareG, a poza tym spoko pomysl(pewnie jestes fanem wladcy?heh)sam cos takiego robilem tylko ze na bryce 5, to bylo dawno i oile pamnientam to róznilo sie od orginalu. pozdro
Napisano 15 Kwiecień 200420 l Autor dodałem jeszcze kilka szczegułów... no i znowu nie popełnie tej gafy że za ciemno bedzie :) hehe batman- też to robie na 5 :> he pionier- jak darkelf pisał to to nie jest mój pomysł (ogólnie tylko pomysł żeby to zrobić :) he darkelf- pomyśli sie o orkach czy innych goblinach :) ale narazie jeszcze tak zawansowany nie jestem :> narazie wyjeżdżam więc do niedzieli nic sie nie będzie działo z mojej strony :| pozdro
Napisano 16 Kwiecień 200420 l zrob cos z siatka bo jak ta kolumne sklonujesz 500razy to ci sie max wysypie :) na moje oko mozesz ja polaczyc w jeden element ( bo widac tam chyba 3 rozne elementy, i mozesz skasowac duzo poligonow, wizalnie sie nicnie zimeni przy renderze, a efektywosc pracy w pozniejszym czase bedzie naprawde dobra :> btw, poscinaj kanty tej kolumny