Napisano 12 Listopad 200915 l Hej. Chcę w tym wątku zamieszczać wizualizacje interior nad którymi pracuję w ramach sklejania portfolio. Na razie takie wnętrze. Projektanci Tom Schonherr i Andreas Haug. Zaczynam od modelu. Modele roślin za oknem nie-moje. Edytowane 13 Listopad 200915 l przez Mulholland
Napisano 12 Listopad 200915 l Hantelki do wyciskania ;) Pokaż referki będzie można porównać. Wydaje się ok.
Napisano 12 Listopad 200915 l Jak dla mnie wygląda świetnie. Trochę mi ta szafka nie pasuje, wszytko fajnie gładkie, a tu takie ostre krawędzie, ale skoro oryginał taki jest to tak musi być. Czekam na referki ;-)
Napisano 12 Listopad 200915 l Bałaganik na półkach nad kibelkiem - nie fajne. Jeśli za oknem jest ogród, taras itp. to powieś coś w szpalecie. Zamiast takich półek - wspomnianych wcześniej - może zrob jakąś zabudowę. Pozdro
Napisano 12 Listopad 200915 l Jak w BigBrotherze będzie mozna zasiąść na tarasie i oglądać jak ktoś na kibelku się męczy, he he ;)
Napisano 13 Listopad 200915 l Wydaje mi sie ze kapiel w takiej wannie nie byla by przyjemna :) (gleboko i krotko) ;)
Napisano 13 Listopad 200915 l Autor Ok. Tutaj referka. A tu to co do tej pory mam. Mam problem, bo używam color mapping exponential, a cały czas albo za oknem mam wyjarane wszystko albo we wnętrzu za ciemno. Nie wiem jak to "wyrównać". Poprawka - autorzy projektu których podałem, zaprojektowali system mebli, natomiast samo wnętrze zaaranżowali Sergio Colantuoni oraz Tiziano Alderighi. W sumie nie jest to "pełnoprawne" wnętrze, tylko aranżacja do fotografii reklamowej tego systemu, stąd pewnie różne użytkowe niedociągnięcia. jahred6 - raczej nie będę nic przeprojektowywał, chcę sie skupić na samym renderingu i oświetleniu, najwyżej jakieś detale zmienię. aknochaco - jak widać jednak takie wanny są, chociaż ja też wolę dłuższe. Z tego co pamiętam z Neuferta krótkie wanny mają mniejsze zużycie wody. Czy można dodać jakoś miniaturkę do wątku jeśli się na poczatku tego nie zrobiło? Edytowane 13 Listopad 200915 l przez Mulholland
Napisano 13 Listopad 200915 l Jak patrzę na referkę to coraz bardziej podoba mi się Twoja praca ;-) Mam nadzieję, że uda ci się wszystko z jasnością bo kolory trochę szarawe.
Napisano 13 Listopad 200915 l Coś mi nie pasuje w tym ręczniku pod mydłem, ogólnie bardzo ładnie. Co do miniaturki musisz zedytować pierwszy post i kliknąć wyślij (zaawansowane)
Napisano 23 Listopad 200915 l Autor Hej. Kolejny upload. Muszę jeszcze zrobić szybę, popracować nad IOR itp, i rozkminić skąd wzięła się ta linia na wannie po lewej od ręcznika. Proszę o komentarze i krytykę. Zależy mi na waszych pro opiniach. Pozdrawiam
Napisano 24 Listopad 200915 l Maestro101, no bardzo fajnie Ci to wychodzi. Naprawdę fest zgodne z referką. Fajnie byłoby, gdyby tylko roślinność za oknem rzuciła trochę cienia do wewnątrz i gdybyś pomajstrował trochę jeszcze przy spłuczce od kibla. No i ściana przy której stoi umywala powinna wpadać w słodki róż i lekko odbijać :) Ale ogólnie bardzo gites. Pozdrawiam.
Napisano 24 Listopad 200915 l elegancko, moim zdaniem mógłbyś zostawić takie przejarane na zewnątrz, ale esteci mogą się burzyć ;)
Napisano 24 Listopad 200915 l Dorzucam 2 grosze: 1. Zróżnicować kolory ścian 2. Dodać im reflection, to samo podłoga.
Napisano 24 Listopad 200915 l W czym to renderujesz w mentalu czy v-rayu? Calkiem niezle wyszedl Ci material recznikow... Czy ktos ma jakis dobry sposob na dobry material recznika w mentalu (bez hair/cloth)? Probowalem na rozne sposoby z displacement i bumpem, ale efekty sa marne...tutoriali tez nie znalazlem zbyt dobrych. Przepraszam, za dygresyjny watek :)
Napisano 24 Listopad 200915 l Autor Barel - dziękuję za feedback PicSell - dziękuję za feedback Chrupek - Dzięki. Nie zwróciłem uwagi że jest tak bardzo przepalone, w sumie nawet na referce tak nie ma. krissek - używam Vraya. t0m3k - nie zgadzam się z tym, że refka jest brzydka. Co więcej, uważam że jest fajna i inspirująca.