Mulholland Napisano 12 Listopad 2009 Napisano 12 Listopad 2009 (edytowane) Hej. Chcę w tym wątku zamieszczać wizualizacje interior nad którymi pracuję w ramach sklejania portfolio. Na razie takie wnętrze. Projektanci Tom Schonherr i Andreas Haug. Zaczynam od modelu. Modele roślin za oknem nie-moje. Edytowane 13 Listopad 2009 przez Mulholland
adam_m Napisano 12 Listopad 2009 Napisano 12 Listopad 2009 Hantelki do wyciskania ;) Pokaż referki będzie można porównać. Wydaje się ok.
gumis Napisano 12 Listopad 2009 Napisano 12 Listopad 2009 Jak dla mnie wygląda świetnie. Trochę mi ta szafka nie pasuje, wszytko fajnie gładkie, a tu takie ostre krawędzie, ale skoro oryginał taki jest to tak musi być. Czekam na referki ;-)
jahred6 Napisano 12 Listopad 2009 Napisano 12 Listopad 2009 Bałaganik na półkach nad kibelkiem - nie fajne. Jeśli za oknem jest ogród, taras itp. to powieś coś w szpalecie. Zamiast takich półek - wspomnianych wcześniej - może zrob jakąś zabudowę. Pozdro
_Orion_ Napisano 12 Listopad 2009 Napisano 12 Listopad 2009 Jak w BigBrotherze będzie mozna zasiąść na tarasie i oglądać jak ktoś na kibelku się męczy, he he ;)
aknochaco Napisano 13 Listopad 2009 Napisano 13 Listopad 2009 Wydaje mi sie ze kapiel w takiej wannie nie byla by przyjemna :) (gleboko i krotko) ;)
Mulholland Napisano 13 Listopad 2009 Autor Napisano 13 Listopad 2009 (edytowane) Ok. Tutaj referka. A tu to co do tej pory mam. Mam problem, bo używam color mapping exponential, a cały czas albo za oknem mam wyjarane wszystko albo we wnętrzu za ciemno. Nie wiem jak to "wyrównać". Poprawka - autorzy projektu których podałem, zaprojektowali system mebli, natomiast samo wnętrze zaaranżowali Sergio Colantuoni oraz Tiziano Alderighi. W sumie nie jest to "pełnoprawne" wnętrze, tylko aranżacja do fotografii reklamowej tego systemu, stąd pewnie różne użytkowe niedociągnięcia. jahred6 - raczej nie będę nic przeprojektowywał, chcę sie skupić na samym renderingu i oświetleniu, najwyżej jakieś detale zmienię. aknochaco - jak widać jednak takie wanny są, chociaż ja też wolę dłuższe. Z tego co pamiętam z Neuferta krótkie wanny mają mniejsze zużycie wody. Czy można dodać jakoś miniaturkę do wątku jeśli się na poczatku tego nie zrobiło? Edytowane 13 Listopad 2009 przez Mulholland
gumis Napisano 13 Listopad 2009 Napisano 13 Listopad 2009 Jak patrzę na referkę to coraz bardziej podoba mi się Twoja praca ;-) Mam nadzieję, że uda ci się wszystko z jasnością bo kolory trochę szarawe.
kamode Napisano 13 Listopad 2009 Napisano 13 Listopad 2009 Coś mi nie pasuje w tym ręczniku pod mydłem, ogólnie bardzo ładnie. Co do miniaturki musisz zedytować pierwszy post i kliknąć wyślij (zaawansowane) 1
Mulholland Napisano 23 Listopad 2009 Autor Napisano 23 Listopad 2009 Hej. Kolejny upload. Muszę jeszcze zrobić szybę, popracować nad IOR itp, i rozkminić skąd wzięła się ta linia na wannie po lewej od ręcznika. Proszę o komentarze i krytykę. Zależy mi na waszych pro opiniach. Pozdrawiam
barel Napisano 24 Listopad 2009 Napisano 24 Listopad 2009 Maestro101, no bardzo fajnie Ci to wychodzi. Naprawdę fest zgodne z referką. Fajnie byłoby, gdyby tylko roślinność za oknem rzuciła trochę cienia do wewnątrz i gdybyś pomajstrował trochę jeszcze przy spłuczce od kibla. No i ściana przy której stoi umywala powinna wpadać w słodki róż i lekko odbijać :) Ale ogólnie bardzo gites. Pozdrawiam.
Chrupek Napisano 24 Listopad 2009 Napisano 24 Listopad 2009 elegancko, moim zdaniem mógłbyś zostawić takie przejarane na zewnątrz, ale esteci mogą się burzyć ;)
PICsell Napisano 24 Listopad 2009 Napisano 24 Listopad 2009 Dorzucam 2 grosze: 1. Zróżnicować kolory ścian 2. Dodać im reflection, to samo podłoga.
krissek Napisano 24 Listopad 2009 Napisano 24 Listopad 2009 W czym to renderujesz w mentalu czy v-rayu? Calkiem niezle wyszedl Ci material recznikow... Czy ktos ma jakis dobry sposob na dobry material recznika w mentalu (bez hair/cloth)? Probowalem na rozne sposoby z displacement i bumpem, ale efekty sa marne...tutoriali tez nie znalazlem zbyt dobrych. Przepraszam, za dygresyjny watek :)
t0m3k Napisano 24 Listopad 2009 Napisano 24 Listopad 2009 wizka ladna tylko dlaczego taka brzydka refke sobie wybrales?
Mulholland Napisano 24 Listopad 2009 Autor Napisano 24 Listopad 2009 Barel - dziękuję za feedback PicSell - dziękuję za feedback Chrupek - Dzięki. Nie zwróciłem uwagi że jest tak bardzo przepalone, w sumie nawet na referce tak nie ma. krissek - używam Vraya. t0m3k - nie zgadzam się z tym, że refka jest brzydka. Co więcej, uważam że jest fajna i inspirująca.
Rekomendowane odpowiedzi