Ops Napisano 20 Listopad 2009 Share Napisano 20 Listopad 2009 (edytowane) ... Edytowane 16 Grudzień 2009 przez Ops 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 20 Listopad 2009 Share Napisano 20 Listopad 2009 Ten pierwszy mi sie baaardzo podoba, swietna malarskosc, z cwiczen nie ogarniam tylko tej zielonej kulki, bo wydaje sie plaska, za to reszta emanuje fajowa trojwymiarowoscia! :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutekfiutek Napisano 20 Listopad 2009 Share Napisano 20 Listopad 2009 No i konkret, będę tego posta pokazywał ludziom jak mają ćwiczyć:) Aczkolwiek kulkę to ręcznie powinieneś zrobić, a nie z toola jakiegoś.:P Takoż i proste - rączką rysować, lepsze ćwiczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CaptainBorrow Napisano 20 Listopad 2009 Share Napisano 20 Listopad 2009 wow 1 jest awesome! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ops Napisano 21 Listopad 2009 Autor Share Napisano 21 Listopad 2009 Urbanboogie - Dzięki gutekfiutek - ło czadersko się u Ciebie dzieje na blogu.. klasa figurki.. pozwolę się zapytać czy to z natury? i skąd masz taka możliwość? CaptainBorrow - Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutekfiutek Napisano 21 Listopad 2009 Share Napisano 21 Listopad 2009 Tak, z natury. Poszukaj jakiegoś rysunku postaci, nie wiem gdzie mieszkasz ale w większych miastach na pewno będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ops Napisano 21 Listopad 2009 Autor Share Napisano 21 Listopad 2009 spoko... może tutaj warto zapytać. Czy nie kojaży ktoś czegoś takiego w Krakowie?? Może bardziej w charakterze wspólnego rysowania a nie jakiegoś kursu.. Może można by coś takiego zorganizować.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 21 Listopad 2009 Share Napisano 21 Listopad 2009 Myślę, że w Krakowie znajdziesz bez najmniejszego problemu. Na własną rękę też można, wystarczy skrzyknąc parę osób, znaleźc jakąś miejscówkę, wynając modelkę za gotówkę do łapy i można rysowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutekfiutek Napisano 21 Listopad 2009 Share Napisano 21 Listopad 2009 Hmm organizowanie czegoś takiego na własną rękę bym odradzał - trzeba mieć pomieszczenie, sztalugi, modelki organizować itp. Ze "skrzykniętymi" osobami niekoniecznie takie rzeczy wychodzą... Poszukaj w domach kultury (MDK), w Krakowie na pewno coś jest. Mdki są całkiem tanie o ile pamietam. Np tutaj. http://www.lamelli.com.pl/podstrona.php?str=4_3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ops Napisano 22 Listopad 2009 Autor Share Napisano 22 Listopad 2009 next. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 22 Listopad 2009 Share Napisano 22 Listopad 2009 uu.. swiatelko i kolor super, master jestes. Ja na wspolne rysowanie w Krakowie chetny jakby co, a najchetniejszy jakby ktos mial lokal i na modela/modelke bysmy sie zrzucali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scatmax Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 O bardzo fajne szkice swietnie zsyntetyzowane i dobre uzycie narzedzia..Fajnie sie oglada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ops Napisano 23 Listopad 2009 Autor Share Napisano 23 Listopad 2009 ze zdjęcia każdy głupi potrafi.. no własnie ... lokal... popytam po MKDkach może to nie jest głupi pomysł gdyby się nas zebrało z piątka, choć podobno nie są chętni na akcje z zewnątrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 Ciekawe ćwiczenia. Pracujesz z wyobraźni, z natury czy na podstawie zdjęć ? A może to na bazie modeli 3d ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ops Napisano 23 Listopad 2009 Autor Share Napisano 23 Listopad 2009 z grubsza znajduje fajne zdjęcie.. chwilę pomyśle co mam za chwile zrobić. Jeżeli potrzebuje robię prosty model w sketchup-ie bo jestem leniwy i mi się nie chce konstruować a potem to już tylko ksero. Wtedy oszukuje się ze się czegoś nauczyłem i robię podobny szkic tylko jeszcze szybszy i bez foty tylko cos zmieniam, kierunek światła, obracam model... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 (edytowane) ale tylko dodam,ze jednak rozmawiamy o konstruowaniu tylko w 2d. Czacha,canvas i ewentualnie model 3D widziany w naturze. Co nam to daje ? Ano to samo jak praca na tradycyjnych mediach czyli kształtowanie naszej percepcji na obserwacji przedmiotu i co za tym idzie: nauczenie się rozumienia widzenia jego natury w przestrzeni , pozdro Edytowane 23 Listopad 2009 przez Thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ops Napisano 23 Listopad 2009 Autor Share Napisano 23 Listopad 2009 nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale jeżeli tak, to zgadzam się w stu procentach i dlatego robię to kiedy tylko mogę, ale tylko na kartce papieru. Dlaczego? Bo tabletem mnie to męczy, nie mam tej koordynacji ręka-oko która sobie wyrobiłem do jakiegoś poziomu w tradycyjnym narzędziu, nie ma takiej opcji żebym narysował elipsę, czy precyzyjnie powtórzył jakaś krzywą po własnym szkicu, no nie da się. Może to wina tego że za mało ćwiczę, (ja lubię sobie to tłumaczyć tabletem wielkości A6 :) ) nie wiem, ale wiem ze jeżeli tylko mogę to "work smart not hard". :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ops Napisano 24 Listopad 2009 Autor Share Napisano 24 Listopad 2009 Praca W Toku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 24 Listopad 2009 Share Napisano 24 Listopad 2009 koleś troche jak l.u.c wygląda :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ops Napisano 9 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2009 (edytowane) Coyote .. to miał być Luku ... powędrował do kosza Edytowane 9 Grudzień 2009 przez Ops Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 10 Grudzień 2009 Share Napisano 10 Grudzień 2009 Jaaaki piekny mudziiin! Super namalowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ops Napisano 16 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2009 Doodle raz Ma ktoś doświadczenia z szybszym hostingiem obrazków niż Imageshack?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 16 Grudzień 2009 Share Napisano 16 Grudzień 2009 Fajne rzeczy masz tu kolego, bardzo ładne te studia (z Bridgmana?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 17 Grudzień 2009 Share Napisano 17 Grudzień 2009 fajne syntezy, naprawde ciekawie sie je oglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 17 Grudzień 2009 Share Napisano 17 Grudzień 2009 Fajne rzeczy masz tu kolego, bardzo ładne te studia (z Bridgmana?). To na nie Bridgeman, a sam jestem ciekawy, bo wszyscy klepia tego bridgemana i loomisa, ze przydala by sie jakas odmiana. Takze jesli mogl bys podac nazwe napewno sie ucieszymy. ^^ P.S Hogarth to chyba tez raczej nie jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 17 Grudzień 2009 Share Napisano 17 Grudzień 2009 Jak to nie Bridgman (w jego nazwisku nie ma e, to nie człowiek most)? Sporo z tego jest Bridgmanowych, ale sporo też z innego źródła. Widzę tu sposoby z Bammesa, ale nie jestem pewien. Moja nieznajomość nimieckiego skutecznie mnie zniechęciła do zgłębiania :) Jeśli już tak szukacie wsparcia w anatomii to moim prywatnym mistrzem jest Peck :D Bardzo fajnie sobie poradziłeś ze szkicami. Dużo dynamiki i lekkości :D Czyli to co lubię, a w czym nigdy dobry nie byłem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 17 Grudzień 2009 Share Napisano 17 Grudzień 2009 bames dobry jest z samego patrzenia ale ja tu widzę trochę Burne'a Hogarth'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ops Napisano 17 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2009 (edytowane) :D .. nie nieźle chłopaki.. część jest z Bridgmana część kopie jednego z instruktorów http://www.conceptdesignacad.com/ http://www.angelfire.com/art3/kchendemos/ część moje jak ktoś nie zna to polecam jeszcze Jenő Barcsay Edytowane 17 Grudzień 2009 przez Ops Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi