kuro Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Witam. Ostatnio borykam się z pewnym uciążliwym, choć nieco dziwnym problemem. Większość z osób pracujących przy jakimkolwiek procesie twórczym lubi sobie umilać czas muzyką, tak samo i ja robiąc cokolwiek w Maxie. Jednak od pewnego czasu borykam się z dziwnym objawem - pracując w 3ds słucham muzyki w Winampie (v5), ale w momencie gdy na chwile ją zapauzuję lub przełączę, Winamp zacina się (proces jest dostępny, wszystko działa, nie potrafi tylko "znaleźć dźwięków" i stoi głucho w miejscu). Pomagają różne rzeczy - czasem dźwięk zaczyna grać ponownie przy wydaniu polecenia renderu w Maxie, czasem przy dodaniu materiału, w większości wypadków pomaga tylko i wyłącznie zamknięcie Maxa. Potem dzieje się podobnie. O cóż chodzi? Pracuję na GF9600, 4GB DDR2, AMD AthlonX2, 3dsm 2009x32b, karta dźwiękowa zintegrowana (Realtek ALC888 HDE). Dzięki z góry za odpowiedź! :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Nie wiem dlaczego ma to związek z maxem, ale ja tam winampa przestałem używać dawno przeez jego niestabilność. Zamiast tego foobar2000 wyglądający zupełnie identycznie i działający zawsze niezawodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuro Napisano 7 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2009 Dzięki, zainteresuję się więc foobarem. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuro Napisano 7 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2009 Niestety, Foobar2000 radzi sobie bardzo podobnie do Winampa. Coraz mniej podejrzewam niezgodność programów. :-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Ja śmigam na maxie z foobarem w tle (jedyny słuszny player! AVE!) i wszystko jest cud malina. Cieżko powiedzieć skąd się bierze twój problem ale może update sterów karty dźwiękowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuro Napisano 7 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2009 Staram się trzymać sprzęt na jak najnowszych sterownikach (choć bywało, że starsze = lepsze), ale dzięki za przypomnienie, w sumie każdy który ma szansę na poprawę sytuacji ma prawo bytu. A foobar spisuje się i tak lepiej, niż winamp, już się do niego przekonałem (pomimo tego ~4mb w pamięci więcej, ale przy 4GB... :P). Tak przy okazji, co do podpisu, zmieniłbym "0,9% działającego sprzętu" na jakieś... bo ja wiem, 5%? Jednak w krytycznych momentach sporo zależy od hardware/softu, choć ogólna idea słuszna. :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 9 Grudzień 2009 Share Napisano 9 Grudzień 2009 Nie napisałeś jaki system, dla mnie to konflikt systemu jakiś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuro Napisano 9 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2009 Hm, też możliwe. Windows XP Professional 32bit, wciąż najbardziej chyba popularny obecnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 9 Grudzień 2009 Share Napisano 9 Grudzień 2009 znam wypadki, ze nvidia z SB Livem! się gryzła (miały konflikt przerwań), sprawdź jak możesz z inną kartą grafiki, bo dźwiękowej raczej nie wymienisz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi