Camel Napisano 16 Grudzień 2009 Share Napisano 16 Grudzień 2009 Pragnę się podzielić newsem: Corefarm.org jest to od jakiegoś czasu serwis, który umożliwia współdzielenie procesorów między użytkownikami w celu przeliczania wszelkich scen z użyciem Yafaraya. Przykładem jest scena, która na kilkurdzeniowym CPU liczyć musiała się przez parę dobrych godzin - skróciło się to do 30 minut. Obsługiwane systemy operacyjne : Windows i Linux. Corefarm jest w fazie rozwoju, nie zabrakło w sieci błędów, ale możliwości korzystania z usługi mogą być zadowalające. Informacje: http://www.corefarm.org http://www.yafaray.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toudajew Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 Witam! Chciałem przetestować ten system lecz mam problem z zalogowaniem, może ktoś podzielić się wiedzą jak kożystać z tego systemu? Korzysta ktoś z tego systemy? Z góry dziękuję za odpowiedz. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 Wystarczy sobie ściągnąć i zainstalować klienta. I założyć konto na stronce. potem w managerze przerzucić jedną opcję i już. U mnie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 Sam jeszcze nie renderowałem ale zamierzam (jak tylko się więcej punktów uzbiera:) ). Mimo wczesnej fazy projektu, zadziwia mnie prostota z jaką to działa - już po kilku minutach od zainstalowania mogłem zobaczyć jak nagle obciążenie procesora rośnie, bo ktoś właśnie wrzucił scenę do wyrenderowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toudajew Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 Wystarczy sobie ściągnąć i zainstalować klienta. I założyć konto na stronce. potem w managerze przerzucić jedną opcję i już. U mnie działa. Tak właśnie zrobiłem, zalogowałem się na stronie, ściągnołem klienta, ale coś nie chce działać, po odpaleniu prone.exe wyświetla login: anonymous, a jak wchodze na strone http://www.corefarm.org/prone wyswietla się Configuration panel Connecting to your local Prone ... i nic sie nie dzieje :( na koncie mam 3600 kredytów, możecie wyjaśnic jak z tego systemy kożystać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamnique Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 Przydało by się coś takiego dla mentala :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toudajew Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 Jeszcze mam takie pytanie, może są jakieś alternatywy dla renderingu siecowiego? Jeśli ktoś wie proszę o info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 Te punkty chyba przekładają się bezpośrednio na czas renderingu (w sekundach). Więc ile sekund będzie u ciebie działał procesor podczas liczenia czyjejś sceny, tyle punktów zyskasz (i na odwrót). Jeśli przekroczysz limit to będziesz miał punkty ujemne - w praktyce podobno nie ma się z tego powodu żadnych nieprzyjemności i ograniczeń, jet to jednak znak, że powinieneś częściej współdzielić swój procesor. Co do problemu z logowaniem: działasz na koncie z uprawnieniami administratora? Firewall przypadkiem czegoś nie blokuje? To widnows czy linux? (Ja się na linuxach nie znam ale inni pewnie tak więc może uda się jakoś nakierować:) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toudajew Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 Mam windowsa i jestem zalogowany na koncie administratora. Firewalla mam tego z windowsa nic nie przestawiałem w nim więc powinien nie blokować :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi