Napisano 25 Kwiecień 200420 l Bardzo fajny pomysl na scenke ! Jak to zwykle na poczatku bywa trudno napisac cos wiecej....czeka na apdejty !
Napisano 25 Kwiecień 200420 l fajne fajne przydal by sie jakis lazik(hammer :D) jak to pustynna baza. dorob jakies lamby to i piach :P. Ale powiem ze ambitny pomysl
Napisano 25 Kwiecień 200420 l Narazie ładnie, ale teren troche za płaski... Proponuje dać w tle jakieś piaskowe wzgórza i będzie OK.. Pozdro!
Napisano 27 Kwiecień 200420 l Autor mały update: zmieniłem nieco teren, dodałem wzgórza w tle i trochę kamyczków, 2 karabiny M-249 SAW i kilka innych szczególików.
Napisano 27 Kwiecień 200420 l Autor mam też małe pytanko: jak polecacie oteksturować teren? teren ma być zróżnicowany (kamienisty, piaszczysty, ślady po samochodach itp.). czy jedyna metoda to zrobienie jedenj gigantycznej tekstury i nałożenie jej na teren? jesli tak to 2048x2048 to minimum a to dość duży pliczek i jeszcze 2. render:
Napisano 27 Kwiecień 200420 l Ja bym to compositem, albo mixem zrobił. Na dół proceduralnymi zroibć piasek i kamienie, a na to mapke ze śladami kół i innymi takimi detalami:)
Napisano 28 Kwiecień 200420 l Fajne, tylko tych kamycznów troszkę za dużo. Co do texturowania to najepiej (oczywiście moim skromnym zdaniem) zrobić kilka texturek (chba że rozdzielczość 2048x2048 Cię nie przeraża)
Napisano 28 Kwiecień 200420 l jak juz kilku poprzednikow wspomnialo ciekawe co z tego wyjdzie poczatek jak to poczatek w kazdej pracy zobaczymy jak to bedzie wygladalo w finalej wersji
Napisano 3 Maj 200420 l Autor wstępnie oteksturowane, na razie widzę że jeszcze teren w tle muszę poprawić jeśli kogoś interesuje jaką broń jest widoczna na screenach to już piszę, że to jest M-249 SAW
Napisano 3 Maj 200420 l Autor może ktoś ma pomysł, jak może wyglądać ten mały budynek po lewej stronie? fotki mile widziane
Napisano 3 Maj 200420 l chcialem sie czepiac na poczatku tych kamieni ... bo wiadomo ...wojsko ... to dyscyplina ... i zolnieze nie pozwoliliby sobie na takie kamyczki na terenie bazy ... ale z tego co widze po teksturkach ... to ta baza jest taka lekko opuszczona (niezadbana) :) wiec sie czepial nie bede ... pozdro ... ciekawe co z tego wyskrobiesz