Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

bardzo ciekawie sie zapowiada... czekam na więcej

Napisano

Bardzo fajny pomysl na scenke ! Jak to zwykle na poczatku bywa trudno napisac cos wiecej....czeka na apdejty !

Napisano

fajne fajne przydal by sie jakis lazik(hammer :D) jak to pustynna baza. dorob jakies lamby to i piach :P. Ale powiem ze ambitny pomysl

Napisano

Narazie ładnie, ale teren troche za płaski...

Proponuje dać w tle jakieś piaskowe wzgórza i będzie OK..

Pozdro!

Napisano
  • Autor

mały update: zmieniłem nieco teren, dodałem wzgórza w tle i trochę kamyczków, 2 karabiny M-249 SAW i kilka innych szczególików.

Napisano
  • Autor

mam też małe pytanko: jak polecacie oteksturować teren? teren ma być zróżnicowany (kamienisty, piaszczysty, ślady po samochodach itp.). czy jedyna metoda to zrobienie jedenj gigantycznej tekstury i nałożenie jej na teren? jesli tak to 2048x2048 to minimum a to dość duży pliczek

i jeszcze 2. render:

Napisano

Ja bym to compositem, albo mixem zrobił. Na dół proceduralnymi zroibć piasek i kamienie, a na to mapke ze śladami kół i innymi takimi detalami:)

Napisano

Fajne, tylko tych kamycznów troszkę za dużo. Co do texturowania to najepiej (oczywiście moim skromnym zdaniem) zrobić kilka texturek (chba że rozdzielczość 2048x2048 Cię nie przeraża)

Napisano

jak juz kilku poprzednikow wspomnialo ciekawe co z tego wyjdzie poczatek jak to poczatek w kazdej pracy zobaczymy jak to bedzie wygladalo w finalej wersji

Napisano
  • Autor

wstępnie oteksturowane, na razie widzę że jeszcze teren w tle muszę poprawić

jeśli kogoś interesuje jaką broń jest widoczna na screenach to już piszę, że to jest M-249 SAW

Napisano
  • Autor

może ktoś ma pomysł, jak może wyglądać ten mały budynek po lewej stronie?

fotki mile widziane

Napisano

chcialem sie czepiac na poczatku tych kamieni ... bo wiadomo ...wojsko ... to dyscyplina ... i zolnieze nie pozwoliliby sobie na takie kamyczki na terenie bazy ... ale z tego co widze po teksturkach ... to ta baza jest taka lekko opuszczona (niezadbana) :) wiec sie czepial nie bede ...

pozdro ... ciekawe co z tego wyskrobiesz