Napisano 26 Kwiecień 200420 l Witam, miala byc sama weranda w takim ujeciu jak na pierwszym renderze ale troche sie to rozroslo i jak na razie wyglada tak jak na drugim renderze. scena ma przedstawiac mily wijski klimacik w sloneczny dzien... Czekam na uwagi i sugestie.
Napisano 26 Kwiecień 200420 l Moim zdaniem jest dobrze tylko na początek te kolory... bardziej ich poszukaj niech nie będą takie jaskrawe i takie czyste...
Napisano 26 Kwiecień 200420 l do trawy dodaj mape stuco z jakimis odcieniami zieleni i zgnilej trawy....czy widziales kiedys tak idealnie zielony trawnik...nawet na polu golfowym sa zaniechania.... walnij mape planar z gory i dodaj te stuco...bedzie ok
Napisano 26 Kwiecień 200420 l Za pusto troche na werandzie moim zdaniem, i popracuj nad trawą bo gdzieniegdzie wygląda bardziej jak mech, reszta jak najbardziej pozytywnie.
Napisano 26 Kwiecień 200420 l żadna trawa nie jest tak idealnie prosta... poza tym fajnie sie zapowiada.
Napisano 26 Kwiecień 200420 l A ja bede swinia i sie do drzew przyczepie :D Te liscie na placzacej wierzbie mi nie pasuja... - sa za male i za rzadko. P.S. Zdaje mi sie, ze takie same dżefka sa w VIZ\'ie, mam racje? ;)
Napisano 26 Kwiecień 200420 l a jak shaga za trawe uzywasz to walnij random na 1 na wysokosc albo size....bo trawa jest jak to Blade powiedzial za prosta
Napisano 26 Kwiecień 200420 l mleczyk rulez .... lol jest ladnie .... tak jak poprzednicy ... trawa do poprawy ... weranda pusta troche ... ale jak to niedzielna na wsi ... to posprzatali ... i tez jest dobrze .....
Napisano 27 Kwiecień 200420 l nie będę oryginalny, ale trudno: 1) trawa - wiadomo co 2) liście drzew, takie płaskie się wydają. 3) to drzewo w tle takie zabiedzone - ma za mało liści 4) mlecze - nieco za duże są i troche ich mało... albo daj więcej, w gromadach albo w ogóle 5) cienie - chyba za ostre - Słońce mimo wszystko nie jest punktowym źródłem światła. szczególnie cienie liści na ziemi powinny być nieco rozmazane ale poza tym praca bardzo fajna
Napisano 28 Kwiecień 200420 l Pomysł fajny, ale jak zwykłem na forum j**ać prace wykonane z użyciem SHAGA (przez to że nikt mi nie potrafił pomóc z jego obsługą, nadal nie wiem co jest grane :?) i teraz musze również to zrobić. Trawa, trawa, i jeszcze raz trawa, moje wskazówki: 1. Tak jak Marcin zauważył daj na full randoma (1) 2. Kolor trawy zawsze! jest troszkę żółtawy 3. Dodaj grawitację i wiatr, przelicz, i daj stopklatke w najciekawszym momencie 4. Radial, a grubość według paraboli (z lewej wysoko, z prawej nisko) 5. Cienie, cienie i jeszcze raz cienie, jeśli ci sie maxiu nie zawiesi (tak jak u mnie :( ) to ustaw composite shadows z area & hair shadows 6. Dodaj gdzieniegdzie innego fura o innym kolorze (takie kępki) To powinno pomóc, jak zrobisz tak jak ci powiedziałem to NIKT sie nie doczepi bedzie jak REAL! pozdr!
Napisano 19 Maj 200420 l Autor witam, po krotkiej przerwie przedstawiam niewielkie zmiany i zapraszam do komentowania. - dodalem drwa pod sciana i powiesilem kolo - popracowalem nad trawa - wysypalem troche kamieni i posadzilem kilka roslinek czekam na sugestie odnosnie sceny...
Napisano 19 Maj 200420 l mleczyki za bardzo stadami chodza ... ale z tej odleglosci nie mozna jednoznacznie stwierdzic ze to mleczyki :) drzewka spoko ... trawka tez duzo lepiej ... weranda dalej pusta ... ale mysle ze juz masz w glowie jakis fotelik bujany czy cos zeby go tam ustawic ... reasumujac ... swietna praca ... naprawde dobry klimat ... nie wiem jak innym ale mi podoba sie bardzo :) pozdrawiam
Napisano 19 Maj 200420 l a gdyby drzwi i okna oraz wrota w zadrodzie byly by otwarte lub uchylona dlao by to troszeczke zyciatej scenie ...jest taka cicha ....troche sztuczna???
Napisano 20 Maj 200420 l no jest lepiej ale ja adal wróce do tej trawy.... według nienajlepiej wyglada razem ze ściezką. tzn kolor ściezki taki dziwny... jak uklepane błoto... i prześwity tej właśnie scieski przez trawe dziwnie wygladaja. ja bym coś z tym zrobił.. np kostka jakaś albo cos na wprost werandy... przy stodole może byc ale pobawiłbym sie kolorem... zrobiłbym duoż ciemniejsze bo to wygląda jak piasek a nie ewentualnie gleba.... poza ty wszystko cool ;)