Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam :)

Czy ktoś może mi polecić jakiś silnik, na którym mógłbym stworzyć grę typu Warcraft3 ?

Ogólnie będzie to 1 model postaci + jakiś teren. Postać będzie poruszana kliknięciem myszki w dane miejsce. Nie ma robić nic poza chodzeniem :) Chciałbym budować to od "0"

Czy możecie udzielić mi wskazówek, jak się za to zabrać, polecić jakieś książki, tutoriale itp?

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 2,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ether-fields to nie żaden darmowy silnik. Jest to gra. Silnik jest od podstaw napisany przez Sagaceil specjalnie dla tej gry.

Napisano
  • Autor

Zatem skorzystam z UDK. Mam nadzieję, że jakoś sobie z tym poradzę.

Chciałbym zrobić właśnie taka pracę inżynierską. Widze, że będzie to trudne bo programista ze mnie żaden a w 3ds maxie stawiam pierwsze kroki. No cóż ale człowiek jest ambitny, poza tym może liczyć na pomoc fachowców z tego forum :)

Chciałbym aby efekt końcowy był w stylu League of legends

http://static.gamesradar.com/images/mb/GamesRadar/us/Games/L/League%20of%20Legends%20Clash%20of%20Fates/Bulk%20Viewer/PC/2009-11-05/PCG208.rev_leg.lol6--screenshot.jpg

Tekstury zamierzam rysować za pomocą tabletu. Powinno wyjść ok :)

Napisano

A ja jednak bym Cię zachęciło do dobicia do Kamila i spółki czyli ether-fields.pl Wiem, że szukają grafika, dysponują praktycznie gotowym silnikiem pod mmo, jeszcze trochę szlifowania i to może być naprawdę dobra gra. Nie ma sensu zaczynać od nowa, do tego samemu. Prędzej bądź później pojawi się problem, którego sam nie przeskoczysz.

Pogadaj z leadem ether i sam ocenisz co bardziej warto.