Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich.

Na forum zaglądam już od jakiegoś czasu , skrobnąłem kilka pytających postów, a teraz naszła mnie ochota na pokazanie niedawno ukończonego modelu:) Jakiś czas temu zainspirował mnie dział fantastyki Steampunk i zobaczyłem (chyba w telewizji) obrazek przedstawiający pojazd w owym stylu.

Próbowałem go odtworzyć Czerpiąc inspiracje ze zdjęć zamieszczonych w internecie(grafiki google -> steampunk).

Generalnie na moim sprzęcie nie jestem w stanie wyrenderować go tak jakbym chciał, więc postanowiłem że jak na razie pozostanie sam model. Praca w całości zrobiona w maxie8 oraz vrayu.

Aha, jestem jeszcze początkujący wiec prosze o wyrozumiałość:)

steampunkcarlowreskopia.png

I zoom:

steampunkcar2lowres.png

Pozdrawiam serdecznie.

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Z tym początkującym to taka fałszywa skromność? Model bardzo ładny, przyczepiłbym się tylko do fotela, na którym zasiada kierowca - chyba jest ciut za mały, a kierownica ulokowana w stosunku do niego za nisko.

Powodzenia w dalszej pracy!

Napisano
  • Autor

Jak patrze na prace zamieszczane na forum, to czuje się jak początkujący. W maksie na poważnie siedzę od kilku miesięcy. Myślę że to stosunkowo krótko jak na taki program.

Pozdrawiam

Napisano

Dlaczego nie? Steampunk to dość szeroki nurt i ten pojazd jak najbardziej się w nim mieści.

Fajnie jak na początek. Tylko mam pytanie - jak to skręca?

Napisano

brakuje mi jakiegos elementu ktory przynajmneij nie pochodzil by z epoki pary, wtedy bylo by to barzdiej wiarygodne steampunk....

Napisano
  • Autor

Dzięki Panowie za komenty , ale widzę że narodziła się tutaj dyskusja na odbiegający temat :)

Trafne spostrzeżenie, maszyna imo nieskrętna, trzeba będzie to poprawić:)

Pozdrawiam