m@szyn Napisano 28 Kwiecień 2004 Napisano 28 Kwiecień 2004 czasami się zastanawiam po co sie ucze tej grafiki 3D skoro zaniedługo pewnie wyjdzie 4D gdy już będe profesjonalnie obsługiwał 3dmax-a wyjdzie jakiś 4d max :/ noi pewnie znów będę musiał się przeżucać w nowszą tehnologie ... :/
SansSerif Napisano 28 Kwiecień 2004 Napisano 28 Kwiecień 2004 nie mam zielonego pojacia ile masz lat ale pownienes byc na tyle inteigentny by zrozumiec ze nie stosowanie sie do zalecen moderatora upominajacego o respektowanie regulaminu grozi banem. poczytaj regulamin. swoje watki zakladaj w odpowiedznich dzialach z regulaminiwym tematem!
Nimrod Napisano 28 Kwiecień 2004 Napisano 28 Kwiecień 2004 Może zastanów się po co zyjesz, przecież i tak umrzesz... Po co się tego uczę? - sama budowa pytania sugeruje, że skierowane jest do siebie samego, więc po co dajesz je na forum, będziesz sam do siebie gadał? Bez sensu...
DarCon Napisano 28 Kwiecień 2004 Napisano 28 Kwiecień 2004 bezsensowny temat , powinien być zlikwidowany ten jak najbardziej nadaje się do likwidacji
Mateusz Napisano 28 Kwiecień 2004 Napisano 28 Kwiecień 2004 śmieć, nie temat... stary, niechceszdsie uczyc to sie nieucz...
Chris Napisano 28 Kwiecień 2004 Napisano 28 Kwiecień 2004 hmm... a ja myślałem że ludzie tu pierw pomyślą zanim utworzą jakiś temat... ;/ żenujące...
Damian Napisano 28 Kwiecień 2004 Napisano 28 Kwiecień 2004 4d.... X Y Z + czas.... rzeczywiscie technologia przyszłosci.... to ci co aniacje robią to są wspomagani przez obcącywilizację z marsa ktora chce -przyspieszyc rozwoj cywilizacji an ziemi.. no ale tylko wybrani mogą narazie pracowac w 4d....
MF Napisano 28 Kwiecień 2004 Napisano 28 Kwiecień 2004 Hmm. W takim razie postaw sobie kolejne pytanie. Po co jesz, śpisz, oddycasz, przecież i tak kiedys opuścisz ten świat... Ps.. Grafika w 4 wymiarach mnie powaliła .... :]
Bill Napisano 29 Kwiecień 2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 m@szyn, nie marudź, tylko bierz się do nauki. Wykańczaj każdą prace, bo choćby powstały jakieś niesamowite ułatwienia w samym modelowaniu (w co wątpię) to malowanie tekstur, oświetlenie, kompozycja to elementy które nie zostaną \"usprawnione\". Musisz się tego nauczyć dokładnie tak jak robili to ludzi sprzed 100 lat. Fakt, że za parę lat będziesz modelował z goglami na oczach i wymachując rękami nic Ci nie pomoże bez gruntownej wiedzy i wrażliwości estetycznej.
Mateusz Napisano 29 Kwiecień 2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 Bill: a sztuczna inteligencja?? moze ona nas kiedys zastapi... maszyna bedzie miala wyczucie, bedzie organizmem, stworzy \"grafike 4d\" ;)
Dor Napisano 29 Kwiecień 2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 O czterech wymiarach to teorie Einstein opracował. W jej skład wchodziły X + Y + Z + Grawitacja. A 4D to może ci się Cinema o uszy obiła ;] Jeśli nie wiesz po co masz się uczyć - to tego nie rób i nie zawracaj ludziom głowy.
Orion Napisano 30 Kwiecień 2004 Napisano 30 Kwiecień 2004 Dor--> Od kiedy czwartym wymiarem jest grawitacja?? Czas owszem, ale grawitacja?? Kurcze, a żyłem w przekonaniu, że każdy animator pracuje w 4d, no ale siem chyba pomyliłem :P . Swoją drogą cztery wymiary to pryszcz, parę lat temu próbowałem sobie wyobrazić rzeczywistość pięcio wymiarową ;) ..... i do dzisiaj próbuję :)
KAIN Napisano 30 Kwiecień 2004 Napisano 30 Kwiecień 2004 4 wymiar to dla mnie nie czas a hypercube choć są różne teorie:) ąa górze we flash\'u macie przedstawione!! http://www.geocities.com/CapeCanaveral/7997/ pozdro KAIN
mkk3a Napisano 1 Maj 2004 Napisano 1 Maj 2004 jesli chodzi o czwarty i dalsze wymiary to polecam ksiązke \"Hiperprzestrzeń\" (autor: Michio Kaku) naprawdę ciekawa jest
Rekomendowane odpowiedzi