Napisano 28 Kwiecień 200420 l czasami się zastanawiam po co sie ucze tej grafiki 3D skoro zaniedługo pewnie wyjdzie 4D gdy już będe profesjonalnie obsługiwał 3dmax-a wyjdzie jakiś 4d max :/ noi pewnie znów będę musiał się przeżucać w nowszą tehnologie ... :/
Napisano 28 Kwiecień 200420 l nie mam zielonego pojacia ile masz lat ale pownienes byc na tyle inteigentny by zrozumiec ze nie stosowanie sie do zalecen moderatora upominajacego o respektowanie regulaminu grozi banem. poczytaj regulamin. swoje watki zakladaj w odpowiedznich dzialach z regulaminiwym tematem!
Napisano 28 Kwiecień 200420 l Może zastanów się po co zyjesz, przecież i tak umrzesz... Po co się tego uczę? - sama budowa pytania sugeruje, że skierowane jest do siebie samego, więc po co dajesz je na forum, będziesz sam do siebie gadał? Bez sensu...
Napisano 28 Kwiecień 200420 l bezsensowny temat , powinien być zlikwidowany ten jak najbardziej nadaje się do likwidacji
Napisano 28 Kwiecień 200420 l hmm... a ja myślałem że ludzie tu pierw pomyślą zanim utworzą jakiś temat... ;/ żenujące...
Napisano 28 Kwiecień 200420 l 4d.... X Y Z + czas.... rzeczywiscie technologia przyszłosci.... to ci co aniacje robią to są wspomagani przez obcącywilizację z marsa ktora chce -przyspieszyc rozwoj cywilizacji an ziemi.. no ale tylko wybrani mogą narazie pracowac w 4d....
Napisano 28 Kwiecień 200420 l Hmm. W takim razie postaw sobie kolejne pytanie. Po co jesz, śpisz, oddycasz, przecież i tak kiedys opuścisz ten świat... Ps.. Grafika w 4 wymiarach mnie powaliła .... :]
Napisano 29 Kwiecień 200420 l m@szyn, nie marudź, tylko bierz się do nauki. Wykańczaj każdą prace, bo choćby powstały jakieś niesamowite ułatwienia w samym modelowaniu (w co wątpię) to malowanie tekstur, oświetlenie, kompozycja to elementy które nie zostaną \"usprawnione\". Musisz się tego nauczyć dokładnie tak jak robili to ludzi sprzed 100 lat. Fakt, że za parę lat będziesz modelował z goglami na oczach i wymachując rękami nic Ci nie pomoże bez gruntownej wiedzy i wrażliwości estetycznej.
Napisano 29 Kwiecień 200420 l Bill: a sztuczna inteligencja?? moze ona nas kiedys zastapi... maszyna bedzie miala wyczucie, bedzie organizmem, stworzy \"grafike 4d\" ;)
Napisano 29 Kwiecień 200420 l O czterech wymiarach to teorie Einstein opracował. W jej skład wchodziły X + Y + Z + Grawitacja. A 4D to może ci się Cinema o uszy obiła ;] Jeśli nie wiesz po co masz się uczyć - to tego nie rób i nie zawracaj ludziom głowy.
Napisano 30 Kwiecień 200420 l Dor--> Od kiedy czwartym wymiarem jest grawitacja?? Czas owszem, ale grawitacja?? Kurcze, a żyłem w przekonaniu, że każdy animator pracuje w 4d, no ale siem chyba pomyliłem :P . Swoją drogą cztery wymiary to pryszcz, parę lat temu próbowałem sobie wyobrazić rzeczywistość pięcio wymiarową ;) ..... i do dzisiaj próbuję :)
Napisano 30 Kwiecień 200420 l 4 wymiar to dla mnie nie czas a hypercube choć są różne teorie:) ąa górze we flash\'u macie przedstawione!! http://www.geocities.com/CapeCanaveral/7997/ pozdro KAIN
Napisano 1 Maj 200420 l jesli chodzi o czwarty i dalsze wymiary to polecam ksiązke \"Hiperprzestrzeń\" (autor: Michio Kaku) naprawdę ciekawa jest