Samot-nick Napisano 9 Luty 2010 Napisano 9 Luty 2010 (edytowane) witam. Moja lazienka. to znaczy wymiary fizycznie wziete z lazienki w moim mieszkaniu :). Chcialem zobaczyc jakby wyszlo jakbym zrobil tak jak tu http://www.renderghost.com/#/content/Porto%20Paradiso%20Bathroom/cam2%5FLGT%5FRGB%5F1200.jpg/ mam problem ze szklem do prysznica, ale moze jeszcze cos wymysle. Jakies podpowiedzi i komentarze mile widziane. Nie daje rady z tym szklem. Uzywam EGZGlass ale to jakies takie dziwne wychodzi. O ile na kieliszki, wazony itp fajnie to jakos nie moge tego zmusic do wspolpracy z tymi szybami. Jakies pomysly, sugestie i wszelka pomoc mile widziana :) Edytowane 10 Luty 2010 przez Samot-nick
Samot-nick Napisano 11 Luty 2010 Autor Napisano 11 Luty 2010 no ludzie az tak zle??? jakiekolwiek zdanie :)
gientekwl Napisano 11 Luty 2010 Napisano 11 Luty 2010 daje rade, ale jeszcze popracuj nad materiałami i renderingiem ;) Pozdro
s_vimes Napisano 11 Luty 2010 Napisano 11 Luty 2010 A mnie walneło w łeb i ten drugi render mi się podoba już teraz, pewnie ze wymaga pewnego dopracowania ale juz jest fajnie. Co do szkła na prysznic to spróbuj tego ładnie wychodzi http://www.vray-materials.de/all_materials.php?mat=62
Samot-nick Napisano 12 Luty 2010 Autor Napisano 12 Luty 2010 oki troszke posiedzialem i teraz jest tak:
Camel Napisano 12 Luty 2010 Napisano 12 Luty 2010 płytki brzydko i boxowo wyszły, powinny być nieco gładsze (na podłodze) przyłóź się do modelu klozetu bo nie pasuje do reszty sceny, brzydki :) Reszta już naprawdę fajnie wypada.
Touch Napisano 15 Luty 2010 Napisano 15 Luty 2010 Nie słuchaj wszystkiego co ludzie mówią, czasem lepiej zostać przy swoim i moim zdaniem pierwotna wersja kibelka była o niebo lepsza i ładnie wypełniał tamten kąt:) Powalcz z nastawami GI, bo w wersji z pełnym oświetleniem prawie wszystko lewituje. Wersja ze świeczkami wypas! Pozdr
Samot-nick Napisano 15 Luty 2010 Autor Napisano 15 Luty 2010 no wlasnie mam problem z cieniami, za cholere nie moge ich jakos wyluskac
dac77 Napisano 15 Luty 2010 Napisano 15 Luty 2010 Zawsze najlepiej robić jak się chce a nie jak inni chcą. Te świeczki pod prysznicem są niekompatybilne z wodą. Materiał tego małego lusterka jest dziwny. Szkło na kabinie jakoś dziwnie odbija te światła i powinno bardziej przyciemniać prześwit bo w końcu jak odbija część światła to też część tego od tyłu.
Samot-nick Napisano 15 Luty 2010 Autor Napisano 15 Luty 2010 wie ktos moze jak uzyskac takie ostre cienie??
Touch Napisano 15 Luty 2010 Napisano 15 Luty 2010 Na początek spróbuj wyłączyć sobie area shadows w parametrach światła jeśli takową opcję masz zaznaczoną i sprawdź efekt. Fajnie by było gdybyś wrzucił ustawienia GI chociaż. Pozdr
Samot-nick Napisano 15 Luty 2010 Autor Napisano 15 Luty 2010 (edytowane) oki juz chyba wiem o co chodzi Edytowane 16 Luty 2010 przez Samot-nick
Samot-nick Napisano 17 Luty 2010 Autor Napisano 17 Luty 2010 tyle udalo mi sie zawalczyc ze swiatlem, pewnie jeszcze mozna poprawic. Teraz walka ze szklem :)
Pawel Lipka Napisano 17 Luty 2010 Napisano 17 Luty 2010 Ogolnie wyglada dosc solidnie. Moje sugestie dotycza bardziej odczuc niz technicznych rzeczy. Plytki wygladaja jak pokryte pajeczyna tudziez brudem...w niektorych renderach to jeszcze sie wzmaga na obrzezach. Nie kojarza sie z przyjemnym, zadbanym miejscem. Nie robilbym platkow kwiatow i swiec na kiblu...to juz zbyt dalekoidace maskowanie prawdy o przeznaczeniu tego obiektu;) W ostatnim renderze calosc wyglada spoczko, poza prysznicem...jest ciemny jak okulary Jaruzelskiego, Traci pozytywny feeling. Dodalbym troszke ciepla do calosci. Jesli uwazasz, ze to co napisalem ma sens to fajnie:) te niewielkie zmiany moga zbudowac nastroj, ktory zalatwi sprawe, bo wykonanie trzyma poziom! Pozdrawiam
Samot-nick Napisano 17 Luty 2010 Autor Napisano 17 Luty 2010 "to juz zbyt dalekoidace maskowanie prawdy o przeznaczeniu tego obiektu;)" dobre. Swieczki postawilem tam tylko po to coby mi roswietlily troszke wersje z zapalonymi swieczkami, moze zostawie tylko swieczki ???? chodzi ci o plytki na podlodze?
Pawel Lipka Napisano 17 Luty 2010 Napisano 17 Luty 2010 Chodzilo mi o kafelki:) a co do swieczek to oczywiscie Twoj wybor, ale mysle ze jak same zostana bedzie spoko.
Samot-nick Napisano 18 Luty 2010 Autor Napisano 18 Luty 2010 oki teraz wyglada tak kafelki chyba jednak zostawie bo generalnie odoba mi sie teksturka chyba ze znajde cos ciekawszego :)
3D man Napisano 20 Luty 2010 Napisano 20 Luty 2010 Fajną masz łazienke... Może zmniejszenie mocy światła troche pomoże? Moim zdanie idzie bdb... Tak trzymaj!!!!
marcinW Napisano 20 Luty 2010 Napisano 20 Luty 2010 a ja odnośnie proporcji znowu :> nie wiem czy to kwestia camery ale mi sie rzuca w oczy fakt, że uchwyt baterii umywalkowej (bardzo fajna) jest wielkosci dozownika w tej beczułce na mydło. w sumie to nawet jest mniejszy. zazwyczaj taki dozownik ma pare centymetrów. jeśli uchwyt baterii jest mniejszy to ma rozmiar dla małych dzieci :) generalnie łazienka fajnie się prezentuje. te świeczki i płatki to dobry pomysł ale mimo wszystko nie do końca mi się to widzi tutaj w ten sposób. generalnie git :)
s_vimes Napisano 21 Luty 2010 Napisano 21 Luty 2010 Od poczatku podoba mi sie ta łazienka, ale cały czas nie lezy mi ten kosz pod umywalką nie wiem czy to przez ujęcie ale jest on nocnno wyciagniety do góry i wąski szczególnie w porównaniu do szczotki klozetowej
Pawel Lipka Napisano 21 Luty 2010 Napisano 21 Luty 2010 Mam takie wrazenie, ze swiatlo jest troszke kosmiczne. Snop swiatla w okolicach muszli, od gory do dolu takie pionowe swiatlo jakby to miejsce sluzylo do teleportacji;) a po bokach duzo ciemniej przez co tworzy sie wrazenie odrealnienia. Nie wiem czy w kiblu chcemy sie tak czuc;) Plastycznie ladnie tylko klimat sci-fi sie robi:)
adam_m Napisano 21 Luty 2010 Napisano 21 Luty 2010 (edytowane) Zgadzam się z Pawłem. Światło samo w sobie bardzo przyjemne w odbiorze ale jego rozplanowanie raczej przypadkowe, szczególnie te ciemniejsze boki psują wizkę. Edytowane 21 Luty 2010 przez adam_m
maury Napisano 21 Luty 2010 Napisano 21 Luty 2010 Ja bym proponowal pokombinować z kamerą, zdaje mi sie ze za bardzo znieksztalca obraz, mozesz zlapac mniej sufitu. No i te swieczki na kiblu, ktos sie zapomni i zjara pol chaty :D ale ogolnie przyjemny klimat i fajny projekcik:)
Rekomendowane odpowiedzi