Napisano 9 Luty 201015 l witam. Moja lazienka. to znaczy wymiary fizycznie wziete z lazienki w moim mieszkaniu :). Chcialem zobaczyc jakby wyszlo jakbym zrobil tak jak tu http://www.renderghost.com/#/content/Porto%20Paradiso%20Bathroom/cam2%5FLGT%5FRGB%5F1200.jpg/ mam problem ze szklem do prysznica, ale moze jeszcze cos wymysle. Jakies podpowiedzi i komentarze mile widziane. Nie daje rady z tym szklem. Uzywam EGZGlass ale to jakies takie dziwne wychodzi. O ile na kieliszki, wazony itp fajnie to jakos nie moge tego zmusic do wspolpracy z tymi szybami. Jakies pomysly, sugestie i wszelka pomoc mile widziana :) Edytowane 10 Luty 201015 l przez Samot-nick
Napisano 11 Luty 201015 l A mnie walneło w łeb i ten drugi render mi się podoba już teraz, pewnie ze wymaga pewnego dopracowania ale juz jest fajnie. Co do szkła na prysznic to spróbuj tego ładnie wychodzi http://www.vray-materials.de/all_materials.php?mat=62
Napisano 12 Luty 201015 l płytki brzydko i boxowo wyszły, powinny być nieco gładsze (na podłodze) przyłóź się do modelu klozetu bo nie pasuje do reszty sceny, brzydki :) Reszta już naprawdę fajnie wypada.
Napisano 15 Luty 201015 l Nie słuchaj wszystkiego co ludzie mówią, czasem lepiej zostać przy swoim i moim zdaniem pierwotna wersja kibelka była o niebo lepsza i ładnie wypełniał tamten kąt:) Powalcz z nastawami GI, bo w wersji z pełnym oświetleniem prawie wszystko lewituje. Wersja ze świeczkami wypas! Pozdr
Napisano 15 Luty 201015 l Autor no wlasnie mam problem z cieniami, za cholere nie moge ich jakos wyluskac
Napisano 15 Luty 201015 l Zawsze najlepiej robić jak się chce a nie jak inni chcą. Te świeczki pod prysznicem są niekompatybilne z wodą. Materiał tego małego lusterka jest dziwny. Szkło na kabinie jakoś dziwnie odbija te światła i powinno bardziej przyciemniać prześwit bo w końcu jak odbija część światła to też część tego od tyłu.
Napisano 15 Luty 201015 l Na początek spróbuj wyłączyć sobie area shadows w parametrach światła jeśli takową opcję masz zaznaczoną i sprawdź efekt. Fajnie by było gdybyś wrzucił ustawienia GI chociaż. Pozdr
Napisano 15 Luty 201015 l Autor oki juz chyba wiem o co chodzi Edytowane 16 Luty 201015 l przez Samot-nick
Napisano 17 Luty 201015 l Autor tyle udalo mi sie zawalczyc ze swiatlem, pewnie jeszcze mozna poprawic. Teraz walka ze szklem :)
Napisano 17 Luty 201015 l Ogolnie wyglada dosc solidnie. Moje sugestie dotycza bardziej odczuc niz technicznych rzeczy. Plytki wygladaja jak pokryte pajeczyna tudziez brudem...w niektorych renderach to jeszcze sie wzmaga na obrzezach. Nie kojarza sie z przyjemnym, zadbanym miejscem. Nie robilbym platkow kwiatow i swiec na kiblu...to juz zbyt dalekoidace maskowanie prawdy o przeznaczeniu tego obiektu;) W ostatnim renderze calosc wyglada spoczko, poza prysznicem...jest ciemny jak okulary Jaruzelskiego, Traci pozytywny feeling. Dodalbym troszke ciepla do calosci. Jesli uwazasz, ze to co napisalem ma sens to fajnie:) te niewielkie zmiany moga zbudowac nastroj, ktory zalatwi sprawe, bo wykonanie trzyma poziom! Pozdrawiam
Napisano 17 Luty 201015 l Autor "to juz zbyt dalekoidace maskowanie prawdy o przeznaczeniu tego obiektu;)" dobre. Swieczki postawilem tam tylko po to coby mi roswietlily troszke wersje z zapalonymi swieczkami, moze zostawie tylko swieczki ???? chodzi ci o plytki na podlodze?
Napisano 17 Luty 201015 l Chodzilo mi o kafelki:) a co do swieczek to oczywiscie Twoj wybor, ale mysle ze jak same zostana bedzie spoko.
Napisano 18 Luty 201015 l Autor oki teraz wyglada tak kafelki chyba jednak zostawie bo generalnie odoba mi sie teksturka chyba ze znajde cos ciekawszego :)
Napisano 20 Luty 201015 l Fajną masz łazienke... Może zmniejszenie mocy światła troche pomoże? Moim zdanie idzie bdb... Tak trzymaj!!!!
Napisano 20 Luty 201015 l a ja odnośnie proporcji znowu :> nie wiem czy to kwestia camery ale mi sie rzuca w oczy fakt, że uchwyt baterii umywalkowej (bardzo fajna) jest wielkosci dozownika w tej beczułce na mydło. w sumie to nawet jest mniejszy. zazwyczaj taki dozownik ma pare centymetrów. jeśli uchwyt baterii jest mniejszy to ma rozmiar dla małych dzieci :) generalnie łazienka fajnie się prezentuje. te świeczki i płatki to dobry pomysł ale mimo wszystko nie do końca mi się to widzi tutaj w ten sposób. generalnie git :)
Napisano 21 Luty 201015 l Od poczatku podoba mi sie ta łazienka, ale cały czas nie lezy mi ten kosz pod umywalką nie wiem czy to przez ujęcie ale jest on nocnno wyciagniety do góry i wąski szczególnie w porównaniu do szczotki klozetowej
Napisano 21 Luty 201015 l Mam takie wrazenie, ze swiatlo jest troszke kosmiczne. Snop swiatla w okolicach muszli, od gory do dolu takie pionowe swiatlo jakby to miejsce sluzylo do teleportacji;) a po bokach duzo ciemniej przez co tworzy sie wrazenie odrealnienia. Nie wiem czy w kiblu chcemy sie tak czuc;) Plastycznie ladnie tylko klimat sci-fi sie robi:)
Napisano 21 Luty 201015 l Zgadzam się z Pawłem. Światło samo w sobie bardzo przyjemne w odbiorze ale jego rozplanowanie raczej przypadkowe, szczególnie te ciemniejsze boki psują wizkę. Edytowane 21 Luty 201015 l przez adam_m
Napisano 21 Luty 201015 l Ja bym proponowal pokombinować z kamerą, zdaje mi sie ze za bardzo znieksztalca obraz, mozesz zlapac mniej sufitu. No i te swieczki na kiblu, ktos sie zapomni i zjara pol chaty :D ale ogolnie przyjemny klimat i fajny projekcik:)