Nagash Napisano 12 Luty 2010 Napisano 12 Luty 2010 (edytowane) Witam Robię wizualizację pewnego domku. Model jest już gotowy i raczej już w nim nic nie będę zmieniać. Projekt domku nie jest moim wymysłem wiec nie chce zmieniać koncepcji architekta :) Doświadczenia w tej dziedzinie to za dużego nie mam dlatego WIP jest najlepszym rozwiązaniem. W moim skromnym pokładzie max + vray i PS A więc do rzeczy. Chciałem ostatecznie uzyskać render w formacie pionowym. Ustawienie kamery coś jak na złączonym obrazku, lekko od dołu. Teraz zaczynam walczyć z materiałami i oświetleniem. Więc w związku z tym prosiłbym o cenne uwagi ludzi którzy są dużo bardziej doświadczeni. Tak wygląda sam model z jakąś dachówką Powoli dobieram materiały. Trawka trawka całkiem niezła ale mam problem ze zrobieniem jakiejś sensownej tekstury kamienia który będzie na murku i na jednej ze ścian. Bump jakiś taki niewyraźny. Może jakieś pomysły? Edytowane 12 Luty 2010 przez Nagash
s_vimes Napisano 12 Luty 2010 Napisano 12 Luty 2010 Fajne ten dom ma jakis taki klimat pasujący do twojego awatara taki domek dla elfa ;) Co do kamienia to może jeśli nie chcesz bump to disp będzie lepszy.
Nagash Napisano 12 Luty 2010 Autor Napisano 12 Luty 2010 W ciec może zmienię temat na "Domek Elfa" ;p Co do displace to spróbujemy co z tego wyjdzie...
halset Napisano 12 Luty 2010 Napisano 12 Luty 2010 Coś nie gra ze skalą, dachówka za duża i niektóre elementy jakby za grube... wygląda trochę jak taki zabawkowy domek.
olaf Napisano 12 Luty 2010 Napisano 12 Luty 2010 nadmorska dacza muminkow? skala obiektow dodanych zła.
Nagash Napisano 12 Luty 2010 Autor Napisano 12 Luty 2010 Fakt, dachówka za duża. Ale to sobie zmierzę długości dachu i dachówek jakiegoś producenta i skala będzie dobra :)
dac77 Napisano 12 Luty 2010 Napisano 12 Luty 2010 Tematem pracy jest domek czy trawnik? Kolorki troszeczkę zbyt jaskrawe i przesycone.
Nagash Napisano 23 Luty 2010 Autor Napisano 23 Luty 2010 Kilka dni przerwy bo zostałem zawalony inną robotą. Dopracowałem nieco dachówki i kilka elementów i lecę dalej...
kepic Napisano 23 Luty 2010 Napisano 23 Luty 2010 matko, te słupy przy podstawie, przyrównując do drzwi, mają chyba z 1mx1m, na co takie? żeby się potykać? konstrukcyjnie i estetycznie lepiej by było zwykłe filary 25x25cm. w ogóle to (oczywiście wg mnie:) ) to brzydki ten domek, chyba, że ma być bajkowo, a nie realistycznie, lepiej się wziąć za coś nowocześniejszego (oczywiście wg mnie:) )
Cyanide Napisano 23 Luty 2010 Napisano 23 Luty 2010 Wygląda fajnie, ale wydaje mi się że powinieneś zmienić kolory, bo tak jak już Dac77 są zbyt nasycone i jaskrawe, to po trochu nadaje pracy ten bajkowy klimat, ale sam dom ma taki a nie inny kształt, od bajkowego nastroju więc raczej nie uciekniesz do końca..
Pawel Lipka Napisano 23 Luty 2010 Napisano 23 Luty 2010 Kolorki fajne bajkowe. Jednak moim zdaniem sam projekt jest niespojny i tutaj bedziesz mial problem z ocena jakosci tego obrazka. Jest dziwny projekt, nie tylko kolumny, wiele rzeczy nie harmonizuje.
wiecho Napisano 23 Luty 2010 Napisano 23 Luty 2010 Jak by sie pobawic kolorkami to bylo nawet fajnie np tak (sorki za przerobke twojej pracy)
Nagash Napisano 24 Luty 2010 Autor Napisano 24 Luty 2010 Zjechałem trochę z kolorami na domku. Trawnikiem jeszcze się nie bawiłem. Jeśli chodzi o te słupy to jak wcześniej pisałem, taka była koncepcja architekta. Również wydają mi się dość spore ale tutaj nie mam dużego pola do popisu. Niestety muszą zostać :/ Załóżmy że domek jest z bajki ;P Z kolorkami trawy jeszcze się pobawię ale jednak zależało by mi jednak na ostrych i intensywnych barwach. Twoja propozycja wiecho jednak wydaje mi się zbyt blada. Ale dzięki wszystkim za uwagi :) Wrzucam następne wypociny. Tłem się nie przejmujcie bo było robione na szybkiego tak tylko dla kontrastu.
wiecho Napisano 24 Luty 2010 Napisano 24 Luty 2010 no jest lepiej ale ja bym jeszcze odrobine z kolorkiem zjechał nie duzo ale troche i cos te szyby strasznie odbijaja jak by były z chromu :)
Nagash Napisano 26 Luty 2010 Autor Napisano 26 Luty 2010 Zlikwidowałem tak duże odbicia w oknach i zjechałem z żółcią na trawce. Z tłem trzeba będzie jeszcze popracować :)
ryba747 Napisano 26 Luty 2010 Napisano 26 Luty 2010 No na pewno dużo lepiej to wygląda (mniej bajkowo) :)
Pawel Lipka Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 No kurde wybrnales z tego az milo. Tak to sprytnie zakombinowales, ze juz mi projekt nie przeszkadza w ogole. Rewelacyjnie rozpracowales ta wizke. Atmosfera jest bardzo przyjazna, wyglada zarowno bardzo realistycznie jak i zachowalo w sobie posmak tej bajkowosci, wywazone jak trzeba. Wizki na mnie z reguly oddzialuje slabo, a ta wprost przeciwnie. Duzy talent masz, gratulacje! No feeling jest po prostu taki, ze pragnie sie tam byc.
Nagash Napisano 2 Marzec 2010 Autor Napisano 2 Marzec 2010 Normalnie aleś mi posłodził :D Dzięki że mnie podbudowałeś. A teraz na ziemię. Wiem że jest dość sporo niedociągnięć ale niestety już mi czasu brakuje więc powoli finiszuje. Pierwszy plan do zmiany chociaż troszkę. Jak na moje oko zbyt płaski, nie widać głębi. Ale dzięki z tak miłe słowa.
Nagash Napisano 3 Marzec 2010 Autor Napisano 3 Marzec 2010 (edytowane) Nie ma co sprawy dalej ciągnąć. Wrzucam wizkę do Finished Works 3D. Jak coś nowego spłodzę to będę już tam aktualizował :) Można go zobaczyć tutaj Edytowane 3 Marzec 2010 przez Nagash
vision3d Napisano 3 Marzec 2010 Napisano 3 Marzec 2010 wyszlo swietnie, ogromny progres w porownaniu do tego co pokazales w pierwszym poscie.
Rekomendowane odpowiedzi