Nagash Napisano 3 Marzec 2010 Napisano 3 Marzec 2010 (edytowane) Witam Wrzucam moje ostatnie wypociny wizualizacji domu. Jeśli ktoś miałby ochotę prześledzić wątek w WIP'e gdzie wszystko jest wyjaśnione dokładniej to może go znaleźć tutaj. Soft: Max 2008 + V-Ray, Photoshop Dzielnie czekam na słowa krytyki ale i pochwałami nie pogardzę ;) I jeszcze inne wersje kolorystyczne Edytowane 10 Marzec 2010 przez Nagash
Simple_man Napisano 3 Marzec 2010 Napisano 3 Marzec 2010 O chlopie roslinki z pierwszego planu... dobra bania, szkoda ze to calkiem inna bajka i wsumie to.. po co one tam sa bo chyba raczej nie dla utrzymania kompozycji.
Nagash Napisano 4 Marzec 2010 Autor Napisano 4 Marzec 2010 Hmmm... opinii za wiele nie ma ale rozumiem, że jest to spowodowane postem snooo ;P Męskie grono jest bardzo zainteresowane :] W każdym razie graficzka z panią na *****.
Użytkownik Napisano 4 Marzec 2010 Napisano 4 Marzec 2010 - Za dużo roślin na dole. Odejmij kilka i zostaw jakieś po lewej tylko. Plan rozmieszczenia roślin jest kulawy. Podpatrz trochę na jakieś zdjęcia ogrodów i zobacz że tak się nie sadzi roślin. Niech łączą się jakoś w przemyślaną kompozycje. Te na parapecie są za bardzo bujne, ja bym zmniejszył. - Stół nie pasuje to stylu mebli ogrodowych. - Elewacja ma za duży bump - Mapowanie drewna leży trochę na stolarce dachowej jak i okiennej. - las wklejałeś w PS, ale kiepsko to wygląda, bo słońca na nim brak. - Niebo jest za bardzo jednolite. - a gdzie rynny ?
Reanimator Napisano 4 Marzec 2010 Napisano 4 Marzec 2010 Sam obrazek bardzo ladny, ale jako fan architektury Tadao Ando projekt Twojego domku wykreca mi wnetrznosci;)
Nagash Napisano 8 Marzec 2010 Autor Napisano 8 Marzec 2010 Dzięki za cenne uwagi. Jak tylko przyjdzie ochota i czas aby powrócić do tej wizki to wrzucę coś nowego :)
tweety Napisano 8 Marzec 2010 Napisano 8 Marzec 2010 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=34648 proszę popraw nazwę wątku
Morphe Napisano 9 Marzec 2010 Napisano 9 Marzec 2010 przepraszam za off top z gory. uzytkownik - gdybys zawsze tak komentowal prace, bylo by cudownie. + dolanczam sie do tej krytyki, dodam jeszcez ze kolory chyba zebyt agresywne, oraz tlo wydaje sie pochodzic ze zdjecia z rozproszonym swiatlem, wiec albo wyminic tlo na inne, albo sprobowac dopasowac sie swiatlem w scenie - oslabyc, dac bardizej rozmyte cienie, i spoko.
Nagash Napisano 9 Marzec 2010 Autor Napisano 9 Marzec 2010 Fakt. "uzytkownik" prześwietlił wizkę i wykrył wszystkie elementy, które potraktowałem po macoszemu.
zdeno Napisano 9 Marzec 2010 Napisano 9 Marzec 2010 użytkownik dojrzewa . wzruszenie jak to młode szybko rosną i wylatują z gniazda. co do wizki to kredkowa strasznie, ale ludzie właśnie takie kupują. Nie wspominając o architekturze, która wygląda jak "pimp my gargamel's castle" - gospodynie domowe i drobni przedsiębiorcy właśnie tak widzą swój wymarzony dom :D (smutne lecz prawdziwe).
Tores Napisano 9 Marzec 2010 Napisano 9 Marzec 2010 W zasadzie trochę photoshopa i wyszłaby piękna wizka. PS. Duży postęp patrząc do WIP'a :)
Nagash Napisano 10 Marzec 2010 Autor Napisano 10 Marzec 2010 Na szybkiego musiałem zrobić inną wersję kolorystyczną a więc wrzuciłem do pierwszego wpisu KLIKNIJ ABY ZOBACZYĆ
Simple_man Napisano 10 Marzec 2010 Napisano 10 Marzec 2010 bosz, cos ty sie uparl na te egzotyczne roslinki na pierwszym planie. wypieprz to scierwo. I popracuj nad kompozycja. mowie tutaj szczegolnie o tym ostatnim renderku. Linie domku rysuja droge dla oka w jedna strone a tu nagle.... sru balon, po co? Roslinosc po za trawa generalnie do wymiany.
Rekomendowane odpowiedzi