Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Wiem, że nie jest to jakiś spektakularny news, ale kronikarski obowiązek każe poinformować Szanownych Kolegów:

"Wujek" otrzymał nagrodę dla najlepszego filmu niezależnego na 13. Międzynarodowym Festiwalu Filmowym w Jeleniej Górze.

http://www.pisf.pl/pl/kinematografia/news/wyniki-13-miedzynarodowego-festiwalu-filmowego-zoom-zblizenia-2010

Edytowane przez fps

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 3,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Wielkie dzięki, chłopaki!

Planuję umieścić Wuja online, ale chcę cierpliwie poczekać, aż jego krótki żywot festiwalowy dobiegnie naturalnego końca. Co wydarzy się pewnie ... za jakieś 2-3 miesiące, czyli stypa w samym środku wiosny jak znalazł ;)

Swoją drogą Traitor, ostatnio widziałem twój film na liście kandydatów do nagrody na Polish Film Festival in Los Angeles. Gratulacje! Choć nutka zazdrości drży w mym głosie, bo Wuj na zachodnie wybrzeże zaproszony nie został :P

Keep good job!

Napisano
  • Autor

He, dzięki biglebowsky - nawet ukułem na tę okazję pewien oksymoron "autor oficjalnie niezależny" :D

Napisano

fps: A dziekuje rowniez. Faktycznie zostalem bardzo milo zaskoczony. Co wiecej, nie mam pojecia skad szanowni organizatorzy wzieli do mnie numer telefonu 2 dni po premierze filmu:)

Napisano
  • Autor

Traitor: Ja się akurat nie dziwię: mało który short zdobył taką popularność w tak krótkim czasie. Powodzenia na festiwalu!

Napisano

To w Jeleniej Gorze odbywają się jakieś festiwale i do tego filmowe ? ;)

Gratulacje !

Napisano

no czekamy z niecierpliwoscia na premiere online :D gratki!

Napisano

mnie osobiście ten film (cały) nie przypadł do gustu

między innymi z powodu lektora ale nie tylko

Napisano
  • Autor

Dziękuję wszystkim za dobre słowa i za pierwszą recenzję również ;)

Film będzie dostępny online już niedługo i na pewno dowiecie się o tym jako pierwsi.

Przy okazji: dziś dostałem wiadomość, że "Wujek" został nominowany do przyszłorocznej nagrody Polskiego Kina Niezależnego im. Jana Machulskiego.

W tym roku o nagrodę w kategorii animacja walczyć będzie m.in. "BUG’S RACE" Ani Jurkiewicz i Andrzej Ellerta. Trzymam kciuki!

Napisano

gratuluję, trailer zapowiada niezłą jatkę ;)

Napisano

FPS: Gratuluje pierwszego miejsca na festiwalu KAN oraz kolejnej nominacji do nagrody Polskiego Kina Niezależnego im. Jana Machulskiego:)

Tak jak juz mowilem, zbierasz nagrody jak kombajn:)

Edytowane przez Traitor

Napisano
  • Autor

Wielkie dzięki, Traitor! Szkoda że nie udało mi się być wczoraj we Wrocławiu...

A ten kombajn to raczej już się najeździł, staruszek - trza go wstawić do garażu. Żywot festiwalowy "Wujka" właśnie dobiega końca - jeszcze tam gdzieś go pokazują (teraz na Imagine w Amsterdamie), ale generalnie to już emerytura.

Trzeba zakasać rękawy i nowe robić! :D