Napisano 5 Marzec 201015 l Wiem, że nie jest to jakiś spektakularny news, ale kronikarski obowiązek każe poinformować Szanownych Kolegów: "Wujek" otrzymał nagrodę dla najlepszego filmu niezależnego na 13. Międzynarodowym Festiwalu Filmowym w Jeleniej Górze. http://www.pisf.pl/pl/kinematografia/news/wyniki-13-miedzynarodowego-festiwalu-filmowego-zoom-zblizenia-2010 Edytowane 5 Marzec 201015 l przez fps
Napisano 5 Marzec 201015 l Autor Wielkie dzięki, chłopaki! Planuję umieścić Wuja online, ale chcę cierpliwie poczekać, aż jego krótki żywot festiwalowy dobiegnie naturalnego końca. Co wydarzy się pewnie ... za jakieś 2-3 miesiące, czyli stypa w samym środku wiosny jak znalazł ;) Swoją drogą Traitor, ostatnio widziałem twój film na liście kandydatów do nagrody na Polish Film Festival in Los Angeles. Gratulacje! Choć nutka zazdrości drży w mym głosie, bo Wuj na zachodnie wybrzeże zaproszony nie został :P Keep good job!
Napisano 5 Marzec 201015 l Autor He, dzięki biglebowsky - nawet ukułem na tę okazję pewien oksymoron "autor oficjalnie niezależny" :D
Napisano 5 Marzec 201015 l fps: A dziekuje rowniez. Faktycznie zostalem bardzo milo zaskoczony. Co wiecej, nie mam pojecia skad szanowni organizatorzy wzieli do mnie numer telefonu 2 dni po premierze filmu:)
Napisano 6 Marzec 201015 l Autor Traitor: Ja się akurat nie dziwię: mało który short zdobył taką popularność w tak krótkim czasie. Powodzenia na festiwalu!
Napisano 6 Marzec 201015 l To w Jeleniej Gorze odbywają się jakieś festiwale i do tego filmowe ? ;) Gratulacje !
Napisano 6 Marzec 201015 l mnie osobiście ten film (cały) nie przypadł do gustu między innymi z powodu lektora ale nie tylko
Napisano 8 Marzec 201015 l Autor Dziękuję wszystkim za dobre słowa i za pierwszą recenzję również ;) Film będzie dostępny online już niedługo i na pewno dowiecie się o tym jako pierwsi. Przy okazji: dziś dostałem wiadomość, że "Wujek" został nominowany do przyszłorocznej nagrody Polskiego Kina Niezależnego im. Jana Machulskiego. W tym roku o nagrodę w kategorii animacja walczyć będzie m.in. "BUG’S RACE" Ani Jurkiewicz i Andrzej Ellerta. Trzymam kciuki!
Napisano 25 Kwiecień 201014 l FPS: Gratuluje pierwszego miejsca na festiwalu KAN oraz kolejnej nominacji do nagrody Polskiego Kina Niezależnego im. Jana Machulskiego:) Tak jak juz mowilem, zbierasz nagrody jak kombajn:) Edytowane 25 Kwiecień 201014 l przez Traitor
Napisano 26 Kwiecień 201014 l Autor Wielkie dzięki, Traitor! Szkoda że nie udało mi się być wczoraj we Wrocławiu... A ten kombajn to raczej już się najeździł, staruszek - trza go wstawić do garażu. Żywot festiwalowy "Wujka" właśnie dobiega końca - jeszcze tam gdzieś go pokazują (teraz na Imagine w Amsterdamie), ale generalnie to już emerytura. Trzeba zakasać rękawy i nowe robić! :D