Napisano 9 Marzec 201015 l To może ja zacznę. Modeluję najładniejszy motocykl kiedykolwiek wyprodukowany, niemiecki Zündapp KS 750. Ze względu na ograniczony polycount prawdopodobnie podaruję sobie kosz. Malowanie najprawdopodobniej zrobię pustynne. http://pl.wikipedia.org/wiki/Zündapp_KS_750 Tyle mam z dziś, model ma 754 tris (po odliczeniu refek), dawno nie robiłem takich überlowpoly, ale jakoś idzie :) Edytowane 20 Marzec 201015 l przez _michal
Napisano 9 Marzec 201015 l Heh ledwo co się zaczeło a ty już masz praktycznie skończony model ;] nice.
Napisano 10 Marzec 201015 l łeee, nie ma lusterkaa:P zostalo ci 250 tri, i troche elementów do wymodelowania jeszcze.Szkoda ze kosza nie bedzie
Napisano 10 Marzec 201015 l Autor Spokojnie Bruneq, lusterko będzie, siedzenia też ;) Kosza nie dam rady
Napisano 10 Marzec 201015 l Autor To chyba koniec modelowania. Mapowanie jutro, dziś mi się już nie chce. Równe 1k.
Napisano 11 Marzec 201015 l trochę kanciaste koła. ja bym zweldowal środek i dał podziały, aczkolwiek może trisów nie być z tego dużo. cała reszta super.
Napisano 11 Marzec 201015 l heh też go kiedyś modelowałem w pracy:) ale do gry ostatecznie nie trafił (chyba)
Napisano 11 Marzec 201015 l Autor Zamapowane, wypalone ao. Dodałem jeden podział na przednim kole, trochę uprościłem tylne, i tak go prawie nie widać. Cały czas równe 1000tris :)
Napisano 12 Marzec 201015 l zabieraj sie za tekstury, ile czasu mozna sie wykrecac modelowaniem i mapowaniem :D
Napisano 16 Marzec 201015 l Też planowałem zrobić oldschoolowo, a tu wszyscy wokół hi modele trzaskają... Obawiam się, że przy ocenianiu może wyjść to na naszą niekorzyść..
Napisano 16 Marzec 201015 l zrezygnowałbym ze zdjęcia silnika. troche odstaje. chyba że chcesz mocno podmalować później. I jak tak patrze to też na oldschool mam ochote. next gen sux E:a kanciastości koła nie widać już tak bardzo co jest dużym plusem.
Napisano 16 Marzec 201015 l Autor W takim modelu normalmapa może więcej popsuć niż pomóc, będzie zbyt rozmyta przy 512. Zresztą docelowo pewnie filtrowanie też wyłączę. Jak oldschool to oldschool :) Co do silnika - fotka to refka, będę ją podmalowywać.
Napisano 16 Marzec 201015 l no spoko calkiem ja jednak mysle ze na wszelki wypadek trzasne tez normal mape jako taki bonus :D
Napisano 16 Marzec 201015 l Autor Wyglada spoko - jestem ciekaw jak wyjdzie ci z tym silnikiem Ja też :rolleyes:
Napisano 17 Marzec 201015 l Autor Taki mały apdejcik. Zbevelowałem cylindry, przekrój prostokątny się nie sprawdzał, trzeba było trochę obciąć gdzie indziej, ale teraz mam 998 tris :D Jeszcze nie do końca jestem zadowolony z progressu, ale mało czasu miałem :)
Napisano 18 Marzec 201015 l poki co jest dobrze ale szalu nie robi, mam nadzieje ze to tylko baza i ze finalnie bedzie lepiej xP
Napisano 18 Marzec 201015 l Empeck pewnie to widziales ale jesli nie to obczaj oponki, jak fajnie zmapujesz planarnie od boku mozesz podfejkowac geometrie i namalowac "okragla" oponke, najgorsze to zmapowac to po dlugosci bo wtedy masz krzywizne co chwile zalezna od facow :D
Napisano 18 Marzec 201015 l Autor Fajne to, ale mam już zmapowane kółka wzdłuż, a nie chce mi się już z tym bawić :/ Spróbuję to podmalować, może się uda namalować ładne fale na kółkach ;)
Napisano 18 Marzec 201015 l nom jak kiedys robilem motorek to tez fale musialem mazgac hardcorowa robota hehe
Napisano 18 Marzec 201015 l Autor Może go jednak przemapuję ;) Texturkę robię w 1024 to jak przepalę na nowe mapowanie za dużo się nie popsuje (żeby nie było, na screenach jest 512x512).
Napisano 18 Marzec 201015 l Autor Jutro jeszcze pomaluję silnik, dodam trochę rdzy i błota i koniec. Kół w końcu nie przemapowywałem, zrobiłem drugie mapowanie (planar z boku), przepaliłem texturkę, podmalowałem, przepaliłem z powrotem, falki na texturze się same zrobiły i wygląda lepiej.
Napisano 19 Marzec 201015 l no to spoko wsumie z tymi falami hehe, ty co ty jaki koniec, popracuj troche highlightami na difie, mzoe lekka zmiana saturacji na lakierze no nie wymienkaj :D
Napisano 19 Marzec 201015 l jeszcze duzo pracy cie czeka, zle rzeczy zaobserwowales - ao + overlay z kolorem to nie koniec robienia tekstury ;p
Napisano 19 Marzec 201015 l Autor Thx Hatred :) Prowokacje co niektórych na mnie nie działają. U mnie przynajmniej progress widać :P
Napisano 19 Marzec 201015 l ardeni juz jest polowa glowy na wakacjach chodzilo mu ze model 1 klasa a teksturka ssie i musisz duzo popracowac ^^
Napisano 20 Marzec 201015 l tak jak leyder powiedział "ao + overlay z kolorem to nie koniec robienia tekstury ;p " wszystko wyglada super ale nad rama i bakiem paliwa jeszcze bym troche przysiedział. Edytowane 20 Marzec 201015 l przez Bro
Napisano 20 Marzec 201015 l Autor OK, to na tyle. Model zawsze można dopieszczać, ale nie bardzo mam teraz czas by jeszcze dłubać. Nie jest idealnie, ale ujdzie :) 998 tris. Tak. wiem, że dałem **py z mapowaniem opon :P. Dziękuję za uwagę, czytał Tomasz Knapik.
Napisano 20 Marzec 201015 l Jeszcze raz gratuluje ukończenia motoru. Pare niedociagniec jest ale ogolnie jest dobrze. Brud i rdza jak zwykle dobrze sie spisaly. "Max3D" straszna pikseljoza wyszla. Pro Cube mapa w lusterku wypalona do tekstury jest oszalamiajaca :D
Napisano 20 Marzec 201015 l Podpisz sie na finalnym obrazku, i wrzuc go do 1go posta.Gratuluje ukonczenia:)
Napisano 20 Marzec 201015 l calkiem spoko chodz dalej braklo mi fakowych specularow minimalnie tak :D