rallyman Napisano 10 Marzec 2010 Napisano 10 Marzec 2010 (edytowane) Witam, umieszczam temat na forum gdyż będe potrzebował pomocy :) Projekt animacji na studia: sportowy samochód (mały, zwinny, szybki, agresywny) który ma się zmienić w robota Ninja :) kilka szkiców samochodu z perspektywy niestety nie umiem narysować na tyle dobrze żeby go tu zamieścić :P Zacząłem od samochodu gdyż do robota będe potrzebował pocięte części karoserii. Robot nie jest finalnym szkicem który chce uzyskać. Jak widać za mało detalu jest, detal wyjdzie już w praniu przy modelowaniu. Jeśli chodzi o samochód jestem na takim etapie jak na renderach, ale po wymodelowaniu okazało się że nie jest zbyt ciekawie. W głowie było lepiej :/ Bardzo bym prosił o jakieś sugestie, rysunki na tych szkicach i renderach, inspiracje, wszystkie uwagi które po przeanalizowaniu będe starał się wprowadać, jeżeli ktoś chciałby zaproponować jakieś większe zmiany w samochodzie - zapraszam :) Mam nadzieje że kogoś zainteresuje temat i pomoże dobrą radą :) Czas mam do końca czerwca, może mi się uda zrealizować ten projekt bo pracy jest sporo. Edytowane 25 Maj 2010 przez rallyman
Berger Napisano 10 Marzec 2010 Napisano 10 Marzec 2010 Podoba mi się tył wozu, ale przód wg. mnie wymaga natychmiastowej zmiany.
rallyman Napisano 10 Marzec 2010 Autor Napisano 10 Marzec 2010 Brazniew spoko tylko jak :D bo mnie narazie nic nie inspiruje do jakiejś zmiany :/ rysuj po renderach nawet w paincie jak Ci coś świta ;) musze ostro się zabrać za to :/ Zapomniałem dodać że chciałem żeby samochód składał się z 2 części które byłyby praktycznie oddzielnymi częściami, kokpit i karoseria
FF Napisano 10 Marzec 2010 Napisano 10 Marzec 2010 Spoko, daje rade, zdecydowanie lepszy model niż te rysunki;)
GrześDuro Napisano 10 Marzec 2010 Napisano 10 Marzec 2010 (edytowane) NinjaAA!!! (kto ogladal taxi wie o co chodzi;) Rally Rally.. nie jest tak znowu tragicznie. Pamietaj zeby Robot mial elementy karoserii a nie byl poprostu czlowieko-podobny. Poki co jesli nie chcesz zeby autko bylo resoraczkowe to popraw proporcje(rozmiary kol w stosunku do karoserii) Dodaj jakies sprytne polaczenie przedniego nadkola z progiem. Zmien "twarz" auta z "jestem emo" na "jestem tajemniczy ninja";) i bd dobrze. Aa i maska by mogla być jakas a nie zderzak - szyba odrazu;) Pozdro Rally;) edit: aa i czy to jest ninja czy cowboy? bo tak stoi troche jakby sobie wietrzył;) Edytowane 10 Marzec 2010 przez GrześDuro
Berger Napisano 10 Marzec 2010 Napisano 10 Marzec 2010 rallyman: Ja bym pewnie poszedł w tym kierunku, ale wiadomo, każdy ma inny gust... Więc nie oczekuje, że musi się podobać :)
plasti Napisano 10 Marzec 2010 Napisano 10 Marzec 2010 nienie, imho przod rallyego wymiata:D tak wogole superowo sie zaczyna, tylko wlasnie te proporcje, schody beda przy robocie, sie postaraj to moze w transformersach 3 zobacze te cudo:D:P
rallyman Napisano 10 Marzec 2010 Autor Napisano 10 Marzec 2010 dzięki wszystkim za zainteresowanie :) poszkicowałem troche przez ten czas, Grzesiu mnie op.....ił a bardziej podrzucił kilka cennych rad i może cos z tego będzie, bro :) jutro jedziemy dalej :)
09121986 Napisano 12 Marzec 2010 Napisano 12 Marzec 2010 Siema. No no Gruby projekt , zycze powodzienia i będe dopingował !!! :) :) ale jezeli chodzi o concept wozka to troszku mi nie podchodzi ;p Pozdro :) gdzies był na zagranicznej stronie makeing of takiego czegoś ... niepamietam gdzie pogrzebe moze znajde to linkiem zarzuce :)
zgred Napisano 12 Marzec 2010 Napisano 12 Marzec 2010 ale to auto to będzie jednocześnie robot? Czy na animce dasz chmurę dymu i jak zniknie to z auta już będzie robot zrobiony ;) ?
Horus Napisano 12 Marzec 2010 Napisano 12 Marzec 2010 Po co robotowi mięśnie brzucha? Przecież to robot...
rallyman Napisano 29 Marzec 2010 Autor Napisano 29 Marzec 2010 No to Ninjaaaa!!! Miało byc jutro a jest prawie miesiąc po, trzeba coś zrobić w końcu bo czasu mało :/ Horus skoro to jest robot humanoid to czemu nie dodać takiego detalu, jedynie estetyczna funkcja, choć równie dobrze ta pokrywa może być hartowana i zasłaniać istotny jakiś mechanizm. ;) Odnośnie samochodu powstał nowy, przezentuje obecny stan, zrobiłem sobie chamfery narazie żeby zobaczyć jak wygląda całość żeby wrócić do bazy i jeszcze poprawiać, nad tyłem musze jeszcze posiedzieć i pomyśleć. Komentujcie...
plasti Napisano 30 Marzec 2010 Napisano 30 Marzec 2010 tak jak ci mowilem wolalem poprzedni przod....
rallyman Napisano 30 Marzec 2010 Autor Napisano 30 Marzec 2010 a w jakiej szkole studiujesz?? SWSIM w Chorzowie
TheCapo Napisano 30 Marzec 2010 Napisano 30 Marzec 2010 Bardzo fajny pomysł. Nie wiem czy mam racje ale dla mnie jakiś taki masywny ten samochód jest, a ninja mi się kojarzy z lekkim ciuszkiem i zwinnością kota:)
rallyman Napisano 30 Marzec 2010 Autor Napisano 30 Marzec 2010 Dzięki, niby tak ale cięzko było znaleźć kompromis, trzeba by szukać w kierunku hothatcha, jednak postawiłem iść w ta stronę. Wieczorem może jakiś update będzie.
kotisded Napisano 30 Marzec 2010 Napisano 30 Marzec 2010 Przepraszam chłopaki, nie mogłem się powstrzymać. Mam nadzieję, że modelarze samochodowi mają poczucie humoru ;) p.s. Tak se machałem tym w peesie i zwężony wydaje się bardziej ninja. Kibicuje końca.
rallyman Napisano 30 Marzec 2010 Autor Napisano 30 Marzec 2010 xD xD jest moc :P co do zwężenia kwestia do przemyślenia ale chyba pozostane przy tych proporcjach, taki zwężony wygląda jak resorówka a nie taki mam cel. Juz myślałem że zostałem potępiony za posty u grievousa, chociaz jeszcze wszystko przede mną ;)
GrześDuro Napisano 30 Marzec 2010 Napisano 30 Marzec 2010 Warto skrocic, ale nie tak duzo;) kotisded - na szczescie mają i to chyba za duzo;)
Kr3tz Napisano 31 Marzec 2010 Napisano 31 Marzec 2010 Przód w dechę, tylko zastanawiam się jak tam wszystko będzie wyglądało, kiedy już dojdą światła. Bok z miejsca przypomniał mi BMW Vision - ale poza tym jest zgrabny i płynny, ładny. Drażni może trochę zakończenie nadkola za tylnym kołem- mogłoby być bardziej wyraźne, jak za przednim. Nad tyłem moim zdaniem faktycznie trzeba popracować, bo z miejsca skojarzył mi się z filmem "Auta"- http://carphotos.cardomain.com/ride_images/3/3430/3841/33574420009_large.jpg :P I podejrzewam, że kiedy dojdą już światła, będzie przypominał jeszcze bardziej.
rallyman Napisano 31 Marzec 2010 Autor Napisano 31 Marzec 2010 hej, dzięki za komentarze delikatnie go skrócę ale musze uważac żeby nie zrobił się kwadratowy bo dosyc szeroki jest, Kr3tz faktycznie ten tył się uśmiecha xD ale sopokojnie taka prowizorka, poszukam weny przez święta i dopracuje tył, linia tylnego nadkola pójdzie troche do góry, na dyfuzor mam pewną koncepcje, światła tylne raczej okrągłe, a nad przednimi jeszcze musze pomyśleć, pozdrawiam
09121986 Napisano 21 Kwiecień 2010 Napisano 21 Kwiecień 2010 odkopuje :D poka poka coś :D sam pracuje nad transformersem(poki co jestem na etapie szkiców) i ciekawy jestem postępów ... ;p
rallyman Napisano 21 Kwiecień 2010 Autor Napisano 21 Kwiecień 2010 wczoraj odpaliłem maxa żeby nad samochodem posiedzieć ;) niestety nie było czasu i zostaje go coraz mniej do sesji :/ tak że na dniach będe chciał skończyć samochód i robić robota ;)
09121986 Napisano 21 Kwiecień 2010 Napisano 21 Kwiecień 2010 hehe spoko stary :) tak chciałem odkopać zebyś sie zmotywował że publika czeka ;) Powodzenia !! :)
rallyman Napisano 24 Maj 2010 Autor Napisano 24 Maj 2010 coś tam drgnęło ale nie tyle ile powinno oceniajcie
eazy-e Napisano 24 Maj 2010 Napisano 24 Maj 2010 jak dla mnie bomba, tylko to wyciecie przed przednia szyba mi nie podchodzi. teraz wyglada jakby ktos wycial polkole na tej powiedzmy "masce", nie myslales zeby zrobic jakies ladne przejscie?
Rekomendowane odpowiedzi