adek Napisano 22 Marzec 2010 Napisano 22 Marzec 2010 W grudniu informowaliśmy o pracach prowadzonych przez studio Virtual Magic nad animowanym projektem przeznaczonym do kin 4D zatytułowanym "Asylum 5D". Właśnie pojawiła się strona filmu i pierwszy trailer. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1085
biglebowsky Napisano 22 Marzec 2010 Napisano 22 Marzec 2010 Obrazkowo bardzo fajnie. Czy zapachy też będzie można poczuć?
mamoulian Napisano 22 Marzec 2010 Napisano 22 Marzec 2010 Czy zapachy też będzie można poczuć? Zależy co do jedzenia będą sprzedawać przed seansem. Miało być realistycznie, a wygląda to jak techdemo silnika na konsole.
biglebowsky Napisano 22 Marzec 2010 Napisano 22 Marzec 2010 Okulary stereo, fasolka zamiast popcornu i mamy już 4d. Nie jest realistycznie ale i tak jeśli o stronę wizualną chodzi to bardzo zacnie.
dziadek3D Napisano 23 Marzec 2010 Napisano 23 Marzec 2010 ... autorzy wybiegają głęboko w przyszłosć... a żebyśmy tego nie przeoczyli w tytule jest już 5D....:)) w trailerze nie pokazali właściwie nic ... to jest szansa że w filmie coś będzie, zwykle jest odwrotnie....:))
rayGun Napisano 23 Marzec 2010 Napisano 23 Marzec 2010 klimaty mi nie odpowiadają, ale wizualnie prezentuje się bardzo ładnie
Adam_Guzowski Napisano 23 Marzec 2010 Napisano 23 Marzec 2010 ...a tak niedawno jechali po VM, gderali, marudzili, ... bla bla bla
KoMic Napisano 23 Marzec 2010 Napisano 23 Marzec 2010 Dziadek, poraz pierwszy sie z Toba zgodze. To gdzie ten filmik? moze mam cos z monitorem nie tak, ale ja tez nic nie widzialem. No i ta dziwna alienowa kamerka 'rybie oko' to ma niby wzmacniac efekt 3d? pozdr tak add 5d. Co z czasem? czas jest 4 wymiarem dla flomu 3d, i 3 wymiarem dla 2d: ] pozdr
zio_mal Napisano 23 Marzec 2010 Napisano 23 Marzec 2010 jakbyscie nie wiedzieli to sa kina5d i tak tez wlasnie sie nazywaja. wiec to nie jest wymysl autorow. google sie klania. w polsce sa 3 takie kina. KoMic : w filmach do tych kin uzywa sie wlasnie szerokiego kata (ale nie jest to rybie oko).
sith_LORD Napisano 23 Marzec 2010 Napisano 23 Marzec 2010 chlopaki o motoionblurze zapomnieli czy to tez wymóg 5d?
jacenty Napisano 23 Marzec 2010 Napisano 23 Marzec 2010 yyyy wczroraj w nocy bylo tu mnostwo postwo co sie z nimi stalo?
jacynt Napisano 23 Marzec 2010 Napisano 23 Marzec 2010 (edytowane) dzisiejsze też zniknęły te sprzed pół godziny np. chyba, że usunięto wpisy z krytyką? (sorry za hattrica, dziś szybciej piszę niż myślę) Edytowane 23 Marzec 2010 przez KLICEK potrojne posty merge
biglebowsky Napisano 23 Marzec 2010 Napisano 23 Marzec 2010 @Adam_Guzowski Ładny obrazek to nie wszystko, poczekamy, zobaczymy. Ja i tak jestem sceptykiem.
jacenty Napisano 23 Marzec 2010 Napisano 23 Marzec 2010 nie wiem jak te dzisiejsze ale te wczorajsze byly na poziomie wiec chyba admin sie zapedzil...
KLICEK Napisano 23 Marzec 2010 Napisano 23 Marzec 2010 nie wiedze zeby cos w tym watku bylo usniete wiec jacenty uspokoj sie i ugryz sie w jezyk, serwis jest przenoszony na nowy serwer, wiec moze dlatego posty zniknely a jak juz tu ktos napisal :) to obrazek bardzo mi przypomina sanitarium:)
jacenty Napisano 23 Marzec 2010 Napisano 23 Marzec 2010 (edytowane) Jak dla mnie rendery sa rewelacyjne i ma ma pytanie w czym to jest renderowane czy nadal uzywacie rendermana ? Edytowane 23 Marzec 2010 przez KLICEK edit
jacynt Napisano 23 Marzec 2010 Napisano 23 Marzec 2010 to i ja zacytuję sam siebie: 1) nie jestem pewien czy chcę czuć zapachy..poza tym, to ciekawy jestem wyniku tego przedsięwzięcia 2) czy Virtual Magic mają jakąś stronę na której można byłoby się o tym studio dowiedzieć czegoś więcej?
jacynt Napisano 23 Marzec 2010 Napisano 23 Marzec 2010 hehe, dopiero teraz zauważyłem Twojego nicka Jacenty:) pozdro dla wszystkich A posty rzeczywiście znikają:/
Pawel Lipka Napisano 23 Marzec 2010 Napisano 23 Marzec 2010 (edytowane) Brawa dla Virtual Magic! Estetyka w koncu uwalnia sie z "tonacji" Polsatu. Naprawde ladniutko, lekkosc tych kadrow jest mega..moze nawet za czyste aby sie ktos przestraszyl, ale plastycznie pieknie. Bardzo mnie to cieszy, bo uwazam, ze juz od jakiegos czasu VM nieslusznie obrywa sie za przeszle przygody. Jedyna sugestia to animacja..brak impaktu, energia za wolno zawraca. Wrazenia w takim kinie kojarza mi sie troche z przygoda na rollercoasterze, a tam trzesie i czuc przeciazenia i duzy ciezar. Edytowane 23 Marzec 2010 przez Pawel Lipka
tweety Napisano 23 Marzec 2010 Napisano 23 Marzec 2010 Hej, znikanie postów to fuckup przenoszenia serwisu na nowy serwer. Niestety tak się może dziać jeszcze przez chwilę i nie jest zależne od nikogo. Po prostu tak jest. Nikt celowo nie usuwa postów. No bo po co :) A co do Asylum: jest kilka bardzo fajnych momentów. jak dla mnie na pewno za dużo szerokich obiektywów ale zapewne uzależnione jest to od pracy kamery. Kruk na końcu trąci oldschoolem a napis końcowy to już lekka porażka. Lokacje bardzo dobre. Plastycznie pewnie można by było wyciągać w nieskończoność, ale po co. Zobaczymy jak to będzie wyglądać jako całość. Oglądanie trailera bez stereoskopii i bez innych efektów jest trochę nietrafione ;) Gratki dla VM za taką robotę :)
Gość Gosc Napisano 23 Marzec 2010 Napisano 23 Marzec 2010 no kruk psuje troche i napisy rowniez jak z innej bajki ale calosciowo bardzo smaczne, sam jestem ciekaw jak wybrna ze stereoskopia powodzenia!
SYmek Napisano 23 Marzec 2010 Napisano 23 Marzec 2010 Bardzo przyzwoite materiały i przemyślane światło to podstawa dobrego wrażenia w tym filmie. Renderman to raczej nie jest, chyba że pojechali wszystkie tekstury filtrem wyostrzającym (tylko dlaczego bump i brak mb w takim razie ;) )? Tak czy inaczej kawał dobrej roboty! skk.
kotisded Napisano 23 Marzec 2010 Napisano 23 Marzec 2010 No mało widać, bardziej to grę przypomina, ale tak czy siak jak w warszawie będę to się z przyjemnością machnę do kina. Może jeśli 3d nie widzę to 5d zobaczę ;)
ArekZawada Napisano 24 Marzec 2010 Napisano 24 Marzec 2010 Lokacje ciekawie się zapowiadają. Ciekaw jestem modeli i animacji postaci.Chyba ze ten film będzie polegał na spacerkach po asylum?
Rekomendowane odpowiedzi