MalwiX Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 Robię aliena, śledcie moje postępy i podpowiadajcie troszkę :) kończę ok. 25.05.2004 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 Co tak ciemno ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalwiX Napisano 3 Maj 2004 Autor Share Napisano 3 Maj 2004 Klimat :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 hyhy gud ansłer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
navi Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 witam, fajny pomysl! , tylko ze nic niewidac:(, pozdr aha i wydaje mi sie tulow ma za kwadratowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 batman--> no co ty, nie widzisz, że to śrubokręt z rączką w kształcie aliena :) :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalwiX Napisano 3 Maj 2004 Autor Share Napisano 3 Maj 2004 No dobra :D Tak wygląda bez gry świateł na białym tle, a tułów spoko poprawię :) WIesz, ja to robię na bitwę 3d, temat postać s-f, fantasy więc pomysł jest trochę nie mój, ale musze przyznać, że obcy to moja ulubiona postać s-f i jednocześnie najlepsze wyobrażenie o tym jak wygląda ufoludek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 glowka na sprerzynce jest niezla:)troche kwadratura kola ale i tak jakos to w miare podkreslam w miare wyglada ale twarz ma calkiem calkiem .Wygladalem tak po sobotniej imprezie moze dlatego mi sie podoba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 Sporo roboty jeszcze Cię czeka, jeśli ma to iść na jakąkolwiek bitwę. Ta czacha ma być taka płaska, czy ktoś mu żelazkiem ją przeprasował :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 jakbys pelzal non stop w przewodach wentylacyjnych tez bys mial plaska czache:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 powiem szczerze lepiej wygladal jak bylo ciemniej:):) ale jest nie najgorzej ta czacha rzeczywiscie troche za plaska:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 możesz pokazać siatke? i poweidizec jaką techniką modelujesz??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 to mi wyglada na poly modeling, ale trzeba wiedziec, ze mamy 3 wymiary, a ty najwyrazniej o jednym zapomniales ;)... albo brakowalo 3 refki i juz niewiadomo jak zreobic :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalwiX Napisano 3 Maj 2004 Autor Share Napisano 3 Maj 2004 Tak, poly. Darkkelf, który to miał byc wymiar ;)? I jeszcze jedno, nie mam jako takich refków, dlatego tak dennie wyszło :| I pamiętać: ja - kobita Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 Że kobiata to wcale nie znaczy że gorzej. W końcu jest równouprawnienie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
navi Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 wiec tak: - glowa powinna byc bardziej kulista, zaokrąglona - tak samo jezyk, wydaje mi sie ze powinnien byc okragly - zamiezasz mu zrobic oczy? - czy taka ma byc szyia? i niewiem co masz pomiedzy tymi łopatkami hehe to są moje uwagi, tez jestem fanem aliena:) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalwiX Napisano 4 Maj 2004 Autor Share Napisano 4 Maj 2004 Jeszcze dzisiaj poprawię, a co do tej kobity to nie chodzi mi o równouprawnienie, czy o to że kobiety sa gorsze, tylko o \"-eś\" jako końcówka czasownika :) PS: Darkelf zmieszałeś mnie z błotem, a ja jeszcze szukam refków ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 a mi to aliena nie przypomina za bardzo. proponowałbym zamiast poprawiać to co jest zacząć od nowa i przyłożyć sie do tego. Wszystko kanciaste, zęby te co sa równierz nie nazwałbym zebami. co do samej anatomii postaci to dużo by tego było ale nie jestem znawcą aliena, zamieszczam tylk przykładowy obraz. w sieci mozna znaleźć ich setki, proponuje pooglądać i ocenić co jest do poprawy.... Ni zraź sie moją krytyką.... mam nadzieje że ona Cie zmobilizuje do dalszej wytęzonej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 5 Maj 2004 Share Napisano 5 Maj 2004 batman - może się nie znam, ale od kiedy Alien ma oczy???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalwiX Napisano 5 Maj 2004 Autor Share Napisano 5 Maj 2004 Oczu to alien nie ma to BYŁA szyja. Zaczęłam robic od nowa, a tu widzicie tułów z przykładowymi teksturkami, ale sam model tułowia nie jest jeszcze wykończony (brakuje: \"kabli\", łopatek i kilku innych rzeczy) Ocencie, czekam na nastepne wskazówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 5 Maj 2004 Share Napisano 5 Maj 2004 te żebra za bardzo jak kaloryfer reszta na razie spox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalwiX Napisano 5 Maj 2004 Autor Share Napisano 5 Maj 2004 Wiedziałam ;) że to kolaryfer, wcześniej był śrubokręt %-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 5 Maj 2004 Share Napisano 5 Maj 2004 jak na razie na pewno lepiej wyglada od pana kwadratowego z obrazka z gory ale zebra do wymiany .a i pokarz go nastepnym razem bez tekstury .No ale postepy sa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion Napisano 6 Maj 2004 Share Napisano 6 Maj 2004 Nowy design chłodnicy z Bentleya :) Już troszkę lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalwiX Napisano 6 Maj 2004 Autor Share Napisano 6 Maj 2004 Czepiacie sie szczegółów ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalwiX Napisano 6 Maj 2004 Autor Share Napisano 6 Maj 2004 A to jest mój niedościgniony wzór :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 6 Maj 2004 Share Napisano 6 Maj 2004 ten jest super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalwiX Napisano 6 Maj 2004 Autor Share Napisano 6 Maj 2004 A to jest lepsze? Jakieś poprawki jeszcze naniosę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalwiX Napisano 6 Maj 2004 Autor Share Napisano 6 Maj 2004 No i co o tym sądzicie? Czekam na dalsze bluzgi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 6 Maj 2004 Share Napisano 6 Maj 2004 takie, nawwet moze byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalwiX Napisano 6 Maj 2004 Autor Share Napisano 6 Maj 2004 Dopiero początkuję, więc traktuję to \"nnawwweett może być\" jako: \"wporzo\" ok? %-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir_Bols Napisano 6 Maj 2004 Share Napisano 6 Maj 2004 no calkiem alienowaty ;) tylko ten material taki troche jak by byl zrobiony z foliowych workow na smieci :) .... wydaje mi sie ze powinien byc troche mniej humanoidalny ... cienszy w talii.... i nogi powinny miec jeszcze jedno zgiecie.... nochyba ze jeszcze bedzie jeden segment ale wtedy beda troche przydlugie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkStar Napisano 6 Maj 2004 Share Napisano 6 Maj 2004 Postępy są. Nawet obcego zaczyna przypominać, a co do materiału to się wogóle go pozbądź. Żeberka żeczywiście przypominają kaloryfer, a nogi są ćut za długie. Ale pracuj dalej... jeszcze będą z ciebie ludzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalwiX Napisano 6 Maj 2004 Autor Share Napisano 6 Maj 2004 Hehe, DarkStar, bez obrazy ale urwałeś sie z choinki, żebra były kaloryferowate ale poprawiłam, a sir_Bols powiedział, że gdybym dopiero dobudowała jeszcze jeden segment nogi były by za długie, a teraz nie są. Teksturą proszę się nie zrażać, mówiłam że próbna ;) PS: Sir Bols, twoja uwaga była by słuszna gdyby nie to, że jako referent wcześniej miałam obcego z czwartej części, a teraz mam z 3, musiałam poszerzyć talię, a co do wyglądu, rzeczywiście obcy z 3 części jest bardzo humanoidalny :) Teraz wzoruje się na tym: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir_Bols Napisano 6 Maj 2004 Share Napisano 6 Maj 2004 no chyba ze tak... ale to wogole nie pasuje do obcego... przeca on caly czas pelza po scianach, w przewodach wentylacyjnych, w kanalach.... prawie non stop na czterech lapach.... majac nogi takie jak na twojej nowej inspiracji byloby mu poprostu niewygodnie...raczej powinien miec nogi zbudowane podobnie do nog zwierzat poruszajacych sie na czterech lapach.... imho z jeszcze jednym stawem (a wlasciwie nie z jeszcze jednym tylko ze stawem skokowym wyzej... przynajmniej tak mi sie wydaje...) bedzie wygladal lepiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalwiX Napisano 16 Maj 2004 Autor Share Napisano 16 Maj 2004 UUfff, długo mnie tu nie było, awaria kompa ;| ale już wszystko jest ok i ruszam do dalszej wytężonej roboty! A oto Facehugger, który będzie elementem \"otoczenia\", mam zamiar go wsadzić w jakiś słój tylko nie mam brasila :( i szkło wygląda beznadziejnie eehhh.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 16 Maj 2004 Share Napisano 16 Maj 2004 strasznie to kanciaste.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalwiX Napisano 16 Maj 2004 Autor Share Napisano 16 Maj 2004 Spox, to obiekt drugoplanowy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 16 Maj 2004 Share Napisano 16 Maj 2004 no to pokaz go jak bedzie wygladal na planie to sie oceni czy kanciasty czy nie ;)... juz to 2gie podejscie lepsze ale i tak jakos nie widze... moze pokaz bez jakichs polyskow i takich tam pierdol. czysta siatka. ps. przepraszam za uchybienie, ksywa nie wskazuje ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 16 Maj 2004 Share Napisano 16 Maj 2004 \'Czepiacie sie szczegółów ;)\' Bo od nich zaczynasz prace. Obcy to nienajlatwiejszy obiekt do wymodelowania ze wzgledu na zastraszajaca liczbe szczegolow i niuansow. Czemu ten Twoj obcy taki pognieciony? btw. Alien ma ta przedziwna wlasciwosc ze kazdy rysuje, modeluje go inaczej, rozni sie w kazdym filmie i komiksie, jest wiec calkiem spory margines interpretacji i swobody, ale lepiej zaopatrz sie w dobre blueprinty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacu666 Napisano 16 Maj 2004 Share Napisano 16 Maj 2004 No jak narazie to ten obcy przypomina mi figurke obcego z czwartej częsci, on juz nie mial rurek i tym podobne. Aha szczegół jeden, Facehuggery mają 8 nóżek nie 6 :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalwiX Napisano 17 Maj 2004 Autor Share Napisano 17 Maj 2004 O ku*** %-) jak to się stało! %-) Spoko tekstury będą ;) na razie ich jeszcze nie ma to tylko taka próba ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalwiX Napisano 18 Maj 2004 Autor Share Napisano 18 Maj 2004 A to słój, w którym będzie się kąpał facehugger :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacu666 Napisano 18 Maj 2004 Share Napisano 18 Maj 2004 Ooo spoxik, dorób mu jeszcze taki mały przylegający panel sterowania z wieloma guziczkami i światełkami (nawet jako tekstura). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BigBird Napisano 19 Maj 2004 Share Napisano 19 Maj 2004 No ciezki modelik sobie wybralas jak na doszlifowywanie umiejetnosci :) brawa za odwage ! A co do modeliku to nie bede zbytnio krytykowal bo malo widze , chodzi o to zebys nie nakladala narazie zadnych teksturek bo ciezko model ocenic , na to bedzie czas jak skonczysz modelowanie ! No i powodzenia w dalszej pracy czekam na dalsze postepy :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 20 Maj 2004 Share Napisano 20 Maj 2004 pracuj... pracuj.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość eljot Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 fajny alien pozdro pracuj dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sith_LORD Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 trochę mało widaćjeśli chodzi o samego obcego.. ale jeśli chcesz siągnąć zamierzony efekt.. to zdecydowanie poza szczegółowym modelem napewno wygrasz teksturami, które pozostaną tu nie bez znaczenie..i rzecz najważniejsza..światło w scence.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sith_LORD Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 inaczej będzie klapa jak tego dobrze i właściwie nie oświetlisz.. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 No a sam modelik też warto dopracować... ciekaw jestem co z tego wyjdzie.... mam nadzieję że nie sprofanujesz tamatu... może naszkicujesz scenkę? pomogę w kompozycji... naszicuj jak to widzisz.. cały uklad... pierwszy plan, drugi, co gdzie i jak, skąd światło... myślę że już czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi