adek Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 (edytowane) 29 kwietna 2010 roku odbędzie się ArtBuzz - pierwsza edycja z cyklu otwartych szkoleń z zakresu nowoczesnych technologii internetowych, grafiki komputerowej i efektów specjalnych, organizowane przez SKN MediaFrame działające przy Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie. Będzie to niepowtarzalna okazja, aby znacząco poszerzyć swoją wiedzę w tych dziedzinach. Pierwsza edycja artbuzza będzie podzielona na 2 bloki tematyczne - blok technologii internetowych i blok grafiki komputerowej. Uczestnicy bloku technologii internetowych będą mieli okazję zapoznać się z arkanami tworzenia nowoczesnych aplikacji internetowych w technologii (Adobe) Flex 4 oraz trendami panującymi w dzisiejszym webdesignie. Słuchacze bloku grafiki komputerowej zgłębią zagadnienia kreacji i animacji wirtualnej rzeczywistości, między innymi w programach (Autodesk) Maya, (Autodesk) Mudbox oraz (Side Effects Software) Houdini, a także poznają kulisy pracy w studiu filmowym. Wykłady odbędą się w Centrum Dydaktyki Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie przy ul. Reymonta 7 Blok IT potrwa od 8:45 do 15:30, zaraz za nim - od 15:45 do 20:30 bedzie miał miejsce blok grafiki komputerowej. Oprócz interesującej tematyki, na przybyłych czekają też atrakcyjne nagrody od sponsorów wydarzenia - Autodesku, Adobe, Onetu i SideFX'u, a wśród nich szkolenia i licencje na oprogramowanie. Zapisy na spotkanie, oraz dalsze jego szczegóły dostępne są na stronie internetowej www.artbuzz.edu.pl. Edytowane 26 Kwiecień 2010 przez Adek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotisded Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 Już zapisany, będę. Myślę, że warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 czemu nie w warszawie, ah czemu nie w warszawie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 Już zapisany, będę. Myślę, że warto. Ja też myślę że warto :D Nasi wykładowcy zrobią co w swojej mocy, żeby przedstawić tematy na jak najwyższym poziomie, w taki sposób, aby każdy znalazł coś dla siebie :) Mamy nadzieję, że tematy zaciekawią zarówno osoby "z branży", jak i osoby, które nie miały styczności z danym zagadnieniem! Dodatkowo, większość prezentacji z grafiki prowadzą osoby, które znamy tu z forum - M@ti, SZAMPEK, Obywatel i ja :) Zapraszamy serdecznie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotisded Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 Dodatkowo, większość prezentacji z grafiki prowadzą osoby, które znamy tu z forum - M@ti, SZAMPEK, Obywatel i ja :)A.... eee... to nie jade :P Nie no żart ;] i tak chce sie do Mołdawii kopsnąć na majówkę to po drodze mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiler Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 czemu nie w warszawie, ah czemu nie w warszawie... Czemu nie we wrocławiu, ah czemu nie we wrocławiu... ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko_SQL Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 ja bym sie chetnie zapisał ale maila nie dostałem aktywacyjnego :/ a na gmaila i wp wpisywałem :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 Maćko_SQL -> Przepraszamy bardzo i dziękujemy za zgłoszenie - mieliśmy mały problem i osoby, które zarejestrowały się po 17 mogły nie dostać kodów. Kody aktywacyjne przyjdą dzisiaj. Jeszcze raz przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko_SQL Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 ok to w takim razie czekam ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 11 Kwiecień 2010 Share Napisano 11 Kwiecień 2010 o 15:45 się pojawiam :) o ile zadziała przycisk pobierz kod :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel_K Napisano 11 Kwiecień 2010 Share Napisano 11 Kwiecień 2010 Może być ciekawie, ale od wczoraj jeszcze mi kod nie przyszedł. . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 11 Kwiecień 2010 Share Napisano 11 Kwiecień 2010 Daniel_K kody zostały wysłane każdemu, aczkolwiek 5 osób podało złe maile - wyślij do mnie pm i zobaczymy co się stało :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 11 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2010 Mam nadzieję, że ArtBuzz się przyjmie i będą kolejne edycje. Zastanawia mnie jeszcze jedno, skoro patronem jest też telewizja internetowa, czy będzie można później wykłady zobaczyć w internecie? Może tylko wybrane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 11 Kwiecień 2010 Share Napisano 11 Kwiecień 2010 (edytowane) Platforma multimedialna Kiwi, jest platformą która w zakresie swoich usług ma telewizję internetową, ale z kanałami związanymi przede wszystkim z kulturą. Udostępni ona jednak nam swoich operatorów oraz dziennikarzy i jest bardzo możliwe, że w przyszłości powstanie Artbuzz tv - podstrona strony artbuzz.edu.pl - zawierające wykłady (również z 1 edycji) oraz materiały szkoleniowe :) Edytowane 11 Kwiecień 2010 przez danilo2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotisded Napisano 11 Kwiecień 2010 Share Napisano 11 Kwiecień 2010 Nooo... a po wykładach browarek na rynku, co wy na to ?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 11 Kwiecień 2010 Share Napisano 11 Kwiecień 2010 Jeżeli będa chętni - proszę pisać :D - to załatwimy zniżkę w klubie na rynku, z którym czesto współpracujemy i zarezerwujemy miejsca :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 11 Kwiecień 2010 Share Napisano 11 Kwiecień 2010 Zapisany ;) Ale kodu jeszcze nie mogę pobrać:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 11 Kwiecień 2010 Share Napisano 11 Kwiecień 2010 (edytowane) Na stronie głównej widnieje napis że kodów nie mozna jeszcze pobierać :) Umożliwimy to w ciągu najbliższych dni. Edytowane 11 Kwiecień 2010 przez danilo2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 12 Kwiecień 2010 Share Napisano 12 Kwiecień 2010 Pragnę poinformować, że kody na szkolenia można już pobierać! :) Dziękuję i przepraszam za zwłokę. Chcieliśmy przetestować możliwości wdrażanego systemu i przygotować go jak najlepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muddy Napisano 12 Kwiecień 2010 Share Napisano 12 Kwiecień 2010 Właśnie rejestrowałem się i po rejestracji pojawił się update na stronie, wstrzeliłem się heh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość e=mc^2 Napisano 13 Kwiecień 2010 Share Napisano 13 Kwiecień 2010 fajnie, szkoda, że Kraków a nie Wrocław;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SYmek Napisano 13 Kwiecień 2010 Share Napisano 13 Kwiecień 2010 Marrrrudy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 13 Kwiecień 2010 Share Napisano 13 Kwiecień 2010 A ja się aż z Lublina ruszę mam nadzieje, że będzie warto ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodkins Napisano 13 Kwiecień 2010 Share Napisano 13 Kwiecień 2010 szkoda że nie Kraków.... a ! to Kraków! 2 km od domku mam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość xxosaxx Napisano 13 Kwiecień 2010 Share Napisano 13 Kwiecień 2010 Po pierwsze Primo chcialem powitac wszystkich :) jestem tu nowy wiec wypada. Wlasnie sie zapisalem na ArtBuzza i przylatuje z Leeds na ten event, wiec ja tez mam nadzieje, ze warto :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 13 Kwiecień 2010 Share Napisano 13 Kwiecień 2010 Witam, aby rozgrzać atmosferę przed artbuzzem dodam, że do naszego grona sponsorów dołączyły 2 firmy - 3dconnexion oraz Wacom, tak więc nagrody i niespodzianki będą jeszcze atrakcyjniejsze! W śród nich rabat akademicki w wysokości 50% dla wszystkich uczestników Artbuzza na produkty 3dconnexion! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojTyn Napisano 13 Kwiecień 2010 Share Napisano 13 Kwiecień 2010 Ja także próbowałem się zarejestrować jednak od niedzieli nie dostałem jeszcze maila aktywującego konto. :/ Proszę o pomoc :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 13 Kwiecień 2010 Share Napisano 13 Kwiecień 2010 (edytowane) wojTyn wszystkie maile aktywacyjne osób, które próbowały się zarejestrować w/g naszych infomracji doszły bo dostlaiśmy potwierdzenia. Sprawdź proszę folder spamowy i jeżeli nie będzie w nim maila od nas, skontaktuj się ze mną przez pm prosze :) Edytowane 13 Kwiecień 2010 przez danilo2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojTyn Napisano 16 Kwiecień 2010 Share Napisano 16 Kwiecień 2010 Właśnie dziś dostałem maila z aktywacją :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko_SQL Napisano 26 Kwiecień 2010 Share Napisano 26 Kwiecień 2010 nagrody ? :P Heh.... nie dość ze sie doucze to idzie cos wygrać :) żyć nie umierać jak to mówią :D ps. ja tez mam 200 km ważne zajecia w czwartek a dojade... i chetnie na piwo skocze jakby sie ludzie zebrali ^^ ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko_SQL Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 PILNE jak ktos jest z Katowic Bytomia lub Chorzowa pisać na gadu !! 3733936 bo Mogę wziasc auto..... zrzuta na paliwo i heja :) myślę ze jakby nas sie 3ch zebrało to po 20 zł.... powrót w zależności czy pójdziemy pozniej na jakieś spotkanie ale myślę ze ok 21 22 ! :) Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość i-riss Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 ja się wybieram. Może rozpoznam kogoś z forum, ale musiałby mieć swój avatar na twarzy, albo kartkę z nickiem hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 29 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2010 Na pewno rozpoznasz dwóch organizatorów :) mam nadzieje, ze będzie jakaś fotorelacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość i-riss Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 może jestem nierozgarnięty, ale trudno znaleść na stronce możliwość zapisu.Zarejestrowałem się. Czy to oznacza, że miejsca się wyczerpały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 Chłopaki chyba zamknęli już moduł zapisów, ale myślę, że da się to jakoś załatwić ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotisded Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 No to siedze wlasnie po lewej czesci sali w czwartym rzedzie na brzegu z prawej;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 29 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2010 Myślałem, że to już się skończyło ... i taka cisza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tamb Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 Byłem, i muszę przyznać ,że bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Cała akcja to świetny pomysł, a wykonanie profesjonalne :) Co prawda lekko się przedłużyło ale dla mnie to plus, siedziałem tam ponad 5h ale się nie znudziłem i chętnie posiedziałbym dłużej. Mam nadzieje ze będzie więcej takich akcji. I od razu pytanie może się ktoś orientuje o czymś podobnym organizowanym na terenie Krakowa ? Oczywiście interesuje mnie temat grafiki komputerowej :) I jeszcze pytanie do chłopaków z MediaFrame, jak wygląda wasza działalność ? Macie jakieś spotkania w konkretne dni? Bo chętnie bym się dowiedział coś wiecej. Dodam że jestem studentem AGH i mieszkam w Krakowie;) Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 Witam, włąśnie wróciłem z Artbuzzowego after party :) Cieszę sie neizmiernie, że gościliśmy aż tylu słuchaczy i cieszę się również, że tematyka wykładów przypadła do gustu :) Mimo że padam z nóg, na pytanie o MediaFrame muszę odpisać :D Tak więc nasze koło naukowe nie jest zwyczajnym kołem naukowym. Mamy kilka sekcji, w tym sekcja grafiki (z podsekcją grafiki 3d). Spotkań jako takich nie mamy - raczej pracujemy nad projektami i komunikujemy się drogą wirtualną. Są od tego jednak odstępstwa (np. w wakacje podsekcja 3d miała codziennie na agh spotkania kilku (nasto) godzinne i wspólnie pracowaliśmy nad animacją. W celu uzyskania dokładniejszych informacji zapraszam na stronę www.mediaframe.pl tamb -> skontatkuj się ze mną mailowo proszę, to odpiszę Ci na wszelkie pytania :) Pozdrawaiam i dobranoc! Aha i relacja wideo na pewno będzie dostępna - o tym też poinformujemy na forum. Jeszcze raz serdecznie dziękujemy wszystkim uczestnikom za przybycie! Dobranoc ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodkins Napisano 30 Kwiecień 2010 Share Napisano 30 Kwiecień 2010 M@ti - ale się spiąłeś :) było całkiem spoko, trzeba było przećwiczyć trochę treści i wyciąć te zbędne dygresje - więcej byś powiedział o całości. ( proporcje basemesza ) gratuluje i powodzenia w dalszych takich projektach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 30 Kwiecień 2010 Share Napisano 30 Kwiecień 2010 Dzięki - dałem z siebie wszystko :) Musiałem mocno przyspieszyć, a chciałem pokazać trochę więcej trików. Właściwie, kiedy raptem 10 osób podniosło rękę na pytanie czy wiedzą co to Mudbox, musiałem na bieżąco kombinować, żeby pokazać jakieś podstawy, a nie to, do czego chciałem przejść. Myślę, że na następnym dłuższym ArtBuzzie, będę chciał podzielić to na 2 lub 3 wykłady - 1. prezentacja programu i narzędzi, 2. tips'n'trick, 3. timelapse . Swoją drogą, dlaczego tak mało ludzi z forum przyznało się do istnienia? Trzeba było podejść, zagadać, wpaść na afterka. Ja dopiero wracam do żywych :) Dziękuję wszystkim za obecność! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakson23 Napisano 30 Kwiecień 2010 Share Napisano 30 Kwiecień 2010 ja bylem, z lodzi przyjechalem i nie zaluje chociaz musialem zmyc sie przed koncem nowoczesna animacja - know how bo nie bylo sie gdzie zatrzymac:/ nawet wywiadu udzielilem;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xrs Napisano 30 Kwiecień 2010 Share Napisano 30 Kwiecień 2010 naprawdę swietne wyklady.. czekam na następne :) będą jeszcze w tym roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichysit Napisano 30 Kwiecień 2010 Share Napisano 30 Kwiecień 2010 M@ti- Na drugi raz każdy z forum drukuje sobie nick i avatara na koszulce i będzie git :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SYmek Napisano 30 Kwiecień 2010 Share Napisano 30 Kwiecień 2010 Impreza pierwsza klasa. Gratuluję i dziękuję za świetne wykłady. pozdro! skk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 30 Kwiecień 2010 Share Napisano 30 Kwiecień 2010 (edytowane) świetny wykład o hudym to dałeś na afterku :) Edytowane 30 Kwiecień 2010 przez User190 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotisded Napisano 30 Kwiecień 2010 Share Napisano 30 Kwiecień 2010 M@Ti :) Ale tam. To tak jest- wezmiesz se tablet do reki i znikasz we wlasym swiecie, spoko. Za duzo nie pojechales o tej anatomii ale nie bylo nudno :) Najbardziej mi sie podobalo o tym onecie, nie wiem czy ktos tez na tym byl, bo siedzialem tam od rana. Robiliśmy sobe zakłady kidy koles zemdleje ze stresu ;) Nudne bylo jak flaki z olejem. Ale sporo dla siebie znalazlem. Houdini mnie rozbil na kwarki i zdematerializowal, ten ostatni kolo niesamowicie opisywał praktykę i doświadcznie, a i o mudboxie wiem więcej... i wiem np. że za cholere nie chce mi sie z zbrusha rezygnowac :P Pozdr. dobra robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 30 Kwiecień 2010 Share Napisano 30 Kwiecień 2010 (edytowane) Dziękujemy za wszystkie miłe słowa! Rzeczy, które nie były doskonałe w tej edycji na pewno poprawimy w kolejnych. Miło mi jest również poinformować, że w tym tygodniu ogłosimy na naszej stronie internetowej (http://www.artbuzz.edu.pl) wyniki konkursu - speedpaintingu, w którym głównanagrodą był tablet Wacom Bamboo Pen & Touch Dodatkowo w jak najszybszym czasie postaramy się otworzyć stronę Artbuzz Learning Center, na której będziemy zamieszczali obiecane nagrania wykładów oraz pliki pomocne przy zgłębianiu zagadnień z ArtBuzza :) ps. xrs -> w/g planów za ok. 6 miesięcy może odbędzie się już kilkudniowy Artbuzz 2.0 :D Ale o tym na pewno jeszcze poinformujemy :) Edytowane 30 Kwiecień 2010 przez danilo2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 6 Maj 2010 Share Napisano 6 Maj 2010 hehehe M@Ti na Twoim wykładzie to sobie rysowałem na cintiqu ;D i nie wiedziałem że to Ty w ogóle :D a tak to super czekam juz na AB 2.0!!! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi